8 motive pentru care o doză de frică poate fi de fapt bună pentru noi

Distribuie

InspirationIlustratii Funny8 motive pentru care o doză de frică poate fi de fapt...

Pentru persoanele care au frici sau fobii, psihologii au acum un tratament modern pe lângă psihoterapie.

Folosesc realitatea virtuală pentru a-i ajuta pe oameni să-și combată anxietatea. Dacă vă este frică de mulțimi, veți fi plasat într-o situație virtuală în care veți fi înconjurați de oameni, iar acest lucru vă va ajuta să vă înfruntați temerile și să le depășiți.

De pe Bright Side, am descoperit că temerile noastre nu au întotdeauna nevoie de tratament, deoarece de fapt ne pot ajuta în multe feluri. Să aruncăm o privire asupra modului în care o porțiune rezonabilă de frică ne poate ajuta să prosperăm în viață.

1. Frica te ajută să slăbești.

Depasese frica
A experimenta un pic de frică arde mai multe calorii decât atunci când nu ți-e frică de nimic. Pe măsură ce pulsul nostru capătă viteză, corpul nostru experimentează un flux de adrenalină. Metabolismul nostru accelerează, iar zahărul și grăsimile se ard în acest proces. Într-un studiu, fiziologii de la Universitatea din Westminster din Londra au descoperit că, atunci când oamenii urmăreau filme de groază, precum The Shining sau The Exorcist, au ars până la 113 calorii, adică aceeași cantitate pe care ar fi ars-o la o plimbare de o jumătate de oră.

2. Frica crește sistemul imunitar.

Depasese frica
În unele cercetări efectuate de Universitatea Coventry din Marea Britanie, participanții au urmărit un film de groază. Apoi, cercetătorii au prelevat probe de sânge de la acești oameni. Rezultatele au arătat că un sentiment de frică a determinat activarea globulelor albe din sânge . Acestea sunt tipul de celule care vă ajută să luptați împotriva bolilor și să vă reparați corpul. Cu cât aveți mai multe celule albe din sânge, cu atât sistemul imunitar este mai puternic.

3. Frica îți oferă un sentiment de abilitare și motivație puternică.

Depasese frica
Nu numai că se eliberează adrenalină atunci când vă simțiți speriat, dar și alte substanțe chimice, cum ar fi serotonina . Îți ajută creierul să lucreze mai eficient, deci frica este de fapt energie.

De exemplu, dacă ești alergător și urmezi același traseu în fiecare zi, te obișnuiești repede cu el, dar când găsești un loc nou în care vei fi puțin speriat și cu adevărat trebuie să te concentrezi, creierul tău va începe lucrând la maximum. Creierul nostru tânjește la noi provocări.

4. Frica te leagă de ceilalți oameni.

Depasese frica
Când te simți înfricoșat, se eliberează oxitocină , care este un hormon care te ajută să construiești relații cu cei din jur. Cu toții avem instinctul de supraviețuire și ne determină să ne împerechem cu alți oameni pentru a depăși pericolul. Un exemplu perfect în acest sens este atunci când oamenii se strâng împreună pe canapea în timp ce vizionează un film înfricoșător.

5. Oferă concentrare.

Depasese frica
Gândirea la viitor sau la ceva necunoscut poate fi suficientă pentru a vă speria. Dacă vă simțiți puțin îngrijorat sau îngrijorat de acest lucru, împreună cu adrenalina, care ne ține stresați, este eliberat un alt hormon cunoscut sub numele de norepinefrină, care vă menține concentrat în loc de panică. Permite o gândire mai clară în condiții de stres, motiv pentru care este utilizat în multe antidepresive.

Trăim într-o lume de distrageri constante, cum ar fi vizionarea TV sau navigarea pe internet, iar o mică teamă ne ajută să fim pe deplin treaz și concentrați.

6. Frica ne ajută să ieșim rapid din necazuri.

Depasese frica
Când trecem peste o stradă slab luminată noaptea sau auzim pași chiar în spatele nostru, nu ne petrecem mult timp gândindu-ne la acțiunile noastre viitoare: începem să mergem mai repede și încercăm să ajungem mai devreme la destinația noastră sigură. Frica forțează creierul să reacționeze imediat și să găsească o soluție în loc să-și petreacă timpul analizând detaliat o situație.

7. Frica ne ajută să facem o schimbare pozitivă.

Depasese frica
Când vizităm medicul și ne comentează analiza sângelui, spunând că avem un nivel ridicat de zahăr și că suntem expuși riscului de diabet, începem să ne confruntăm cu frica . Asta pentru că este posibil să fim deja conștienți de daunele severe pe care le poate provoca diabetul. Așadar, din această cauză, începem să urmăm comenzile medicului consumând mai puțin zahăr și urmând cu strictețe o dietă, scoțându-ne din acea zonă periculoasă. Fără teamă, această schimbare pozitivă ar fi putut dura prea mult.

8. Frica ne ajută să depășim temerile.

Depasese frica
Există o stare psihologică cunoscută sub numele de sindrom Cronos, care este atunci când oamenii se tem că vor fi înlocuiți de altcineva în orice sferă a vieții lor, indiferent dacă este legată de muncă, o relație sau o familie. Psihologii susțin că, în doze moderate, această frică ne poate ajuta să prosperăm în viața noastră și, fără o asemenea frică, mulți dintre noi ar simți un declin în viața noastră privată sau profesională. Când suntem siguri că nimeni nu ne va înlocui, devenim relaxați cu privire la lucrurile pe care le avem și începem să devenim leneși în relațiile noastre și la locul de muncă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole asemănătoare

Ultimele articole