10 semne că te transformi în „mama” partenerului tău și cum să te oprești înainte de a fi prea târziu

Distribuie

InspirationIlustratii Funny10 semne că te transformi în "mama" partenerului tău și cum să...

Femeile sunt programate genetic să aibă grijă de alți oameni și să pună nevoile altora înaintea propriilor nevoi. Dar, uneori, dorința unei femei de a lua totul sub „aripa” ei caldă devine un obstacol serios pentru o relație sănătoasă, iar parteneriatul dintre doi căsătoriți începe să semene cu un scenariu părinte-copil.

Aici, la Bright Side, am făcut o investigație și am descoperit că unele dintre noi chiar se comportă ca niște mame cu partenerii noștri. Haideți să analizăm împreună „steagurile roșii” și să aflăm cum putem schimba rolurile de la cel de mamă la cel de partener din nou, dacă unele dintre aceste semne apar în relația voastră.

Îl cicălești în permanență.

10 semne că te transformi în „mama” partenerului

Femeile sunt mai înclinate să cicălească decât bărbații, spun psihologii. Este posibil să doriți să preluați controlul asupra relației fără să vă dați seama, iar prin cicăleală demonstrați că sunteți un partener iubitor și grijuliu și că aveți întotdeauna dreptate.

Dacă îți dirijezi în permanență partenerul, iar dacă instrucțiunile tale nu sunt îndeplinite, atunci este posibil ca soțul tău să perceapă acest lucru ca fiind cicăleală.

Cel mai simplu mod de a face față acestei situații este să vă puneți în locul partenerului dvs. și să vă întrebați dacă ați tolera criticile constante ale partenerului dvs. dacă rolurile ar fi inversate.

Gândindu-vă în acest fel, ați putea să vă motivați să folosiți laudele și aprecierile mai mult decât criticile.

Îl ajuți prea mult în aspirațiile profesionale.

10 semne că te transformi în „mama” partenerului

Îi scrieți scrisoarea de intenție și CV-ul, căutați în mod activ și aplicați pentru locuri de muncă în locul lui și îi rugați pe toți cei din rețeaua dumneavoastră să îi acorde o șansă.

Cel mai bun mod de a face față acestei situații este să vă lăsați să simțiți disconfortul de a nu face nimic și să îi permiteți să fie el însuși responsabil pentru cariera sa.

Ați putea să vă documentați și să-i trimiteți informații despre cursuri de formare care l-ar putea ajuta să-și consolideze abilitățile. Dar este mai bine să-ți lași partenerul să decidă dacă alege sau nu un anumit loc de muncă.

Întotdeauna faci curățenie după el.

10 semne că te transformi în „mama” partenerului

„El e prea obosit după muncă, așa că spăl eu vasele, nu e mare lucru pentru mine”. Se întâmplă des acest lucru în familia ta? Dacă obișnuiești adesea să fii singura persoană care face curat după întreaga familie, este timpul să schimbi puțin lucrurile.

O curățenie programată va ajuta la o mai bună organizare a lucrurilor și îi va face pe toți să ia parte la rutinele casnice.

Te amesteci în relațiile pe care le are cu cei din jur.

10 semne că te transformi în „mama” partenerului

Poate crezi că unii dintre prietenii săi au o influență negativă și i-ați spus să nu mai stea cu ei. Sau poate că îi amintiți în mod constant să își sune cel mai bun prieten, părintele sau fratele, chiar dacă v-a spus că nu simte nevoia să vorbească cu ei.

S-ar putea să nu vă simțiți confortabil să-l vedeți cum își păstrează prietenii toxici și cum pierde legăturile cu prietenii buni sau cu familia. Cu toate acestea, trebuie să îl lăsați să se descurce cu propriile relații.

Îi poți oferi sfatul tău atunci când ți se cere, dar nu este responsabilitatea ta să repari lucrurile. De asemenea, ceea ce credeți că trebuie „reparat” s-ar putea să nu fie ceea ce vrea el să fie reparat.

Tu gătești și faci toate cumpărăturile.

10 semne că te transformi în „mama” partenerului

„Ar fi bine să fac eu cumpărăturile, pentru că soțul meu va cumpăra ce nu trebuie” sau „Voi găti eu, chiar dacă sunt obosită, pentru că dacă el gătește, va trebui să curăț toată mizeria pe care o va lăsa după ce gătește”. Dacă aceste afirmații vă vin în minte prea des, atunci din nou suprafuncționați în relație.

Puteți să faceți cumpărăturile împreună și să-i cereți să care sacii grei până la mașină. Le puteți oferi mai multă libertate, întrebându-i ce ar vrea să cumpere și dacă ar dori o altă marcă de lapte sau de sos. Lăsați-i să ia aceste decizii pe cont propriu. Nu se va întâmpla nimic rău dacă vă pierdeți controlul asupra lucrurilor casnice, unde fiecare are propriile îndatoriri.

Întotdeauna încerci să-l îmbraci.

10 semne că te transformi în „mama” partenerului

Uneori, o femeie își tratează partenerul ca pe un proiect personal de transformare, forțându-l să arate într-un anumit fel și să aibă un stil pe care ea îl consideră modern și atrăgător. Este în totalitate în regulă să cumpărați haine pentru soțul dvs. Dar dacă el sfârșește prin a nu le purta niciodată sau le poartă doar pentru că ai insistat tu, care este rostul? Devine mai degrabă vorba de bani cheltuiți prost.

Dacă începe să se îmbrace necorespunzător, arată dezordonat tot timpul și/sau nu are grijă de igiena personală, este responsabilitatea lui să se schimbe.

Tu ești responsabilă de programul lui.

10 semne că te transformi în „mama” partenerului

Atunci când ne gândim la îndatoririle partenerului nostru, avem uneori tendința de a face lucruri pentru a ne asigura că le face cu adevărat. Ne facem griji că nu vor ține pasul cu programul lor, așa că preluăm conducerea și îi hrănim cu lingurița, fără ca nimeni să își dea seama.

Atunci când încerci în mod constant să-l „ajuți” sau dacă nu-și respectă programul, te vei învinovăți pentru ceva de care nu erai responsabilă în primul rând. Lasă-i să o dea în bară. Dezamăgirea pe care ar putea să o simtă după aceea poate servi drept motivație pentru ca ei să își dezvolte propria abordare despre cum să prevină ca acest lucru să se întâmple din nou.

Nu este recunoscător!

10 semne că te transformi în „mama” partenerului

Ați petrecut întreaga zi la serviciu sau cu copiii, ați gătit o masă delicioasă și ați pregătit un mic răsfăț pentru iubitul dumneavoastră. Dar el a luat-o ca pe ceva de la sine înțeles și nu s-a gândit niciodată să facă ceva frumos în schimb.

Ai făcut prea multe sacrificii și ai pus nevoile lor mai presus de ale tale, așa cum ar face o mamă adevărată față de copiii ei.

Împărțind responsabilitățile și făcând ceva frumos pentru amândoi împreună vă poate ajuta. În timp ce faceți ceva împreună, amândoi sunteți interesați de rezultat, fie că este vorba de o cină gustoasă în familie sau de o scurtă excursie la malul mării care să vă ajute pe amândoi să luați o pauză de la povara treburilor zilnice.

Are prea multe solicitări pentru tine.

10 semne că te transformi în „mama” partenerului

Pe măsură ce se obișnuiește cu devotamentul dvs. exagerat, partenerul dvs. poate începe să abuzeze de dorința dvs. de a face lucruri pe cont propriu. Ei continuă să vină la tine cu mici cereri care îți devorează literalmente timpul și efortul. Tu dormi și ei au nevoie ca acea cămașă să fie călcată imediat, așa că, în loc să o facă ei înșiși, vor veni și te vor trezi, cerându-ți ajutorul.

Într-un fel sau altul, trebuie să înveți să spui „nu”, oferindu-le mai multă libertate și predând mai multă responsabilitate partenerului tău. În loc să fiți gata să dați sfaturi pe orice subiect, s-ar putea să spuneți doar „nu știu” și nu este nimic rău în asta.

Vă asumați răspunderea pentru acțiunile lui.

10 semne că te transformi în „mama” partenerului

Nu au plătit o factură la timp, așa că vă asumați responsabilitatea și rezolvați singur situația. Sau puteți rezolva prea multe probleme care sunt rezultatul neglijenței sau al absenței de atenție a partenerului dumneavoastră. Toate acestea vă fac să fiți stresat și este posibil să vă petreceți adesea timpul ocupându-vă de consecințele slabei organizări și ale managementului de timp al partenerului dumneavoastră.

Este timpul să renunțați și să îi lăsați să învețe din propriile greșeli. Poate doriți să vă amintiți că nu sunteți Superwoman care va veni de fiecare dată în ajutor. Nimeni nu va muri dacă partenerul tău se ocupă singur de probleme.

Care sunt unele lucruri pe care nu te poți abține să nu le faci pentru soțul tău? În ce fel ați încercat să faceți un pas înapoi?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole asemănătoare

Ultimele articole