CUM SĂ DESCHIDEȚI O RODIE ȘI SĂ-I SCOATEȚI UȘOR SEMINȚELE?

Distribuie

HealthLifeHacksCUM SĂ DESCHIDEȚI O RODIE ȘI SĂ-I SCOATEȚI UȘOR SEMINȚELE?

Rodia este un fruct străvechi care crește în special în bazinul mediteranean și în Orientul Mijlociu. Sezonul său începe în octombrie și se încheie în februarie.

Există peste 1000 de soiuri diferite. Probabil știți că rodia este un excelent înlocuitor de iarnă pentru fructele roșii de vară. Savurați-o cât mai simplu posibil într-o salată de fructe sau într-o salată mixtă originală.

Nu veți regreta, deoarece puterile sale antioxidante sunt recunoscute de toată lumea. Cum să deschideți o rodie și să îndepărtați semințele? Urmați ghidul!

How to Open a Pomegranate and Remove Its Seeds Easily?

De mult uitate, rodiile au revenit în forță în ultimii ani. Într-adevăr, ca simbol al vieții și al fertilității, rodia are și multe beneficii pentru sănătate.

Credeți-ne, rodia nu are egal când vine vorba de ameliorarea tuturor exceselor alimentare pe care avem nefericitul obicei de a le comite în timpul sărbătorilor, de exemplu.

Pentru a te bucura de toate beneficiile sale, trebuie să știi când rodia este coaptă, cum să o deschizi și cum să o decojești. Urmați sfaturile noastre!

Cum știi când rodiile sunt coapte?

How to Open a Pomegranate and Remove Its Seeds Easily?

Pielea rodiilor devine mai închisă la culoare, subțire și foarte tare pe măsură ce se coace pe pom. Este destul de simplu să vă dați seama dacă fructul dvs. este copt. Începeți prin a-l lovi cu încheietura degetului.

Dacă scoate un sunet metalic, este un semn foarte bun! Rețineți că, deoarece semințele nu se coc după culegere, este important să vă culegeți rodiile atunci când sunt coapte. Cum să le păstrați în mod corespunzător? Cel mai bine este să vă păstrați fructele timp de câteva zile la temperatura camerei.

Cu toate acestea, nu credeți că în acest fel rodiile se vor coace mai mult sau mai repede. În plus, odată ce semințele sunt recoltate, nu așteptați înainte de a le consuma. În caz contrar, pulpa roșie din jurul semințelor se va usca.

Aveți și opțiunea frigiderului: depozitați rodiile timp de zece zile în hârtie artizanală pentru a preveni deshidratarea lor.

Cum se deschide o rodie?

How to Open a Pomegranate and Remove Its Seeds Easily?

Vă recomandăm această metodă simplă, încercată și testată: deschideți o rodie în apă. Mai întâi, luați o salatieră și umpleți-o cu apă rece. Apoi, tăiați rodia în sferturi de dimensiuni egale, după ce ați îndepărtat capacul cu un cuțit ascuțit.

Acest lucru va asigura că sferturile sunt scufundate în apă. În cele din urmă, după ce bucățile sunt bine scufundate, îndepărtați pielița exterioară roșie, lăsând doar arillele și pielița interioară albă.

O altă opțiune: tăiați rodia cu mâna. Pentru a face acest lucru, puneți-o pe o placă de tăiat și tăiați coroana din partea de sus a fructului. Aruncați-o și apoi tăiați rodia de-a lungul pereților interiori. Acest lucru este pentru a evita tăierea semințelor.

Interiorul fructului este separat în mai multe secțiuni de pereți. După tăierea coroanei, veți putea localiza poziția acestora. Acești pereți traversează rodia de sus în jos și de la o parte la alta, încrucișându-se la mijloc. Tăiați în ambele direcții pentru a deschide fructul. Simplu, nu-i așa?

Cum să eliminați semințele din rodie?

How to Open a Pomegranate and Remove Its Seeds Easily?

Dacă tot suntem la asta, de ce să nu îndepărtăm acum semințele? Cel mai bine este să refrigerați rodia înainte de a o tăia. Semințele se vor desprinde mai ușor atunci când fructul este rece. Iată sfaturile noastre simple pentru decojirea fructelor:

  • îndepărtați ușor semințele roșii de pe coajă conectându-le
  • lăsați-le în apă
  • venele albe vor pluti apoi la suprafațăluați o lingură de lemn
  • împărțiți fructele roșii în două
  • stați deasupra unui bol de salată
  • apucați cu o mână una dintre jumătățile de rodie
  • cu cealaltă mână, loviți partea din spate a fructului cu lingura de lemn până când toate semințele au căzut
  • se repetă cu a doua jumătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole asemănătoare

Ultimele articole