Obiceiuri alimentare sănătoase: de unde să începi!?

Distribuie

HealthSanatateObiceiuri alimentare sănătoase: de unde să începi!?

Ce definește cu adevărat cât de sănătos sau nesănătos este stilul tău de viață?

Este ceea ce faci pentru cină în fiecare zi? Este rutina ta de exercitii? Sau este ceva mai greu de definit?

Credem că obiceiurile noastre bune ne fac sănătoși.

Ca atare, în ciuda eforturilor reale de schimbare, mulți oameni își găsesc progresul împiedicat de obiceiurile proaste.

Aici, vom analiza obiceiurile alimentare sănătoase pe care le puteți face dvs. pentru a începe să vedeți schimbări reale de-a lungul vieții.

Obiceiuri alimentare sănătoase: de unde să începi!?

Planifică-ți mesele

Încercarea de a decide ce masă doriți în fiecare zi vă face mai ușor să optați pentru alegeri nesănătoase dacă nu aveți ingredientele adecvate disponibile sau pur și simplu vă simțiți puțin grăbit. Ca atare, găsiți o zi a săptămânii în care aveți timp să vă planificați mesele. Știți ce trebuie să cumpărați, cum să le pregătiți și când aveți de gând să le faceți. Acest lucru face mult mai ușor să vă asigurați că vă respectați opțiuni mai sănătoase.

Nu face din mâncarea nesănătoasă un obicei

Când ne simțim scăzut de energie sau efort, vom ajunge la alimente ușor de supraalimentat. Dacă avem ciocolată și chipsuri în dulapuri, atunci le vom mânca la un moment dat. De obicei, când suntem la maximul nostru confortabil sau leneș. Cu toții merităm o pauză, dar ne îngreunăm prea mult în acea pauză, păstrând bucătăria liberă de alimente bogate în calorii și cu conținut scăzut de nutriție.

Aveți gustări sănătoase ready to go

Dacă continuați să vă întoarceți la frigider în timpul zilei, este prea ușor să acumulați caloriile mai mari decât vă dați seama. Cu toate acestea, unii dintre noi nu ne putem ajuta. În afară de a ne asigura că nu facem deloc prea convenabile gustarile nesănătoase, ar trebui să păstram și legumele tocate în frigider gata de mâncat, cum ar fi bastoanele de morcov, astfel încât să fie mai ușor să le mușcați din zbor. De asemenea, face pregătirea alimentelor mult mai ușoară când vine timpul cinei.

Nu mergeți la cumpărături în timp ce vă este foame

Când îți este foame, corpul tău este în modul de căutare cu calorii complete, chiar dacă creierul încearcă să te oprească. Vei fi atras în mod natural de pachetul gras de gogoși zaharoase. Ca atare, încercați să vă asigurați că ați mâncat bine înainte de a merge la cumpărături. Asigurați-vă că aveți un plan de acțiune a ceea ce aveți nevoie și unde să îl obțineți, astfel încât să puteți evita tentația cât mai bine posibil.

Faceți din bucătărie un loc mai bun, mai plăcut

Dacă îți urăști bucătăria, e mai puțin probabil să vrei să petreci timp gătind în ea. Păstrați curatenia, păstrați bucataria fără aglomerații, asigurați-vă că este bine luminata și decorați-o puțin pentru a se potrivi mai bine. Nu veți avea acel dispreț neplăcut al bucătăriei, care vă va face, în cele din urmă,  ocazional să spuneti „ nu mai intru acolo azi”.

În mod natural, mâncărurile hrănitoare și eforturile dvs. pot deveni, de asemenea, obiceiuri cruciale pentru sănătatea dvs.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole asemănătoare

Ultimele articole