Consuma aceste 12 alimente pentru o piele de invidiat

Distribuie

LifestyleHomeMadeConsuma aceste 12 alimente pentru o piele de invidiat

Ne place sa ne rasfatam cu masti si lotiuni care promit sa ne intinereasca pielea, dar nu putem face mai mult de atat daca nu ne ingrijim de corpurile noastre din interior. Asta inseamna sa ne asiguram ca mesele noastre includ cat mai multe ingrediente naturale care ajung in pielea noastra.

Iată primele 12 alimente care trebuie încorporate în dieta dumneavoastra zilnică pentru piele radiantă, strălucitoare și cel mai important – sănătoasă.

Iaurt

12 Alinente pentru piele sanatoasa

Consumarea iaurtului nu face decât să furnizeze calciu pentru oase puternice. De asemenea, bogat în riboflavină (vitamina B2), vitamina B6, vitamina B12 și proteine, va ajuta la detoxifierea pielii.

„Trebuie să consumați iaurt grecesc pentru a vedea beneficiile”, spune, dermatologul din New York Jeannette Graf.

„Iaurtul din lapte poate spori eruptiile spontane, dar iaurtul grecesc conține probiotice care ne ajută colonul în eliminarea deșeurilor. Ajuta si pielea să facă același lucru. ”

Dacă sunteți un pacient care suferă de acnee, luați în considerare adăugarea mierii de manuka anti-bacteriana in iaurtul dumneavoastră, deoarece are un conținut ridicat de peroxid de hidrogen, un ingredient cheie în lupta împotriva acneei și este benefică pentru vindecarea rănilor.

„Amestecul poate fi un tratament foarte bun, deoarece mierea este stabilă și nu se lasa intimidata de acizii din stomac”.

8 Alimente care iti fac parul sa creasca!

Avocado

12 Alinente pentru piele sanatoasa

Bogate în vitaminele A, D și E, fructele avocado sunt printre acele alimente care fac totul. „Avocado-ul este bogat in grasimi bune, fitonutrienti si plin de vitamina E pentru hidratare, ajungand la celulele pielii din stratul bazal (cel mai adanc)”, spune dr. Graf.

Uleiul de avocado a fost, de asemenea, dovedit ca ar crește nivelurile de colagen în studiile facute pe șobolani. Nu suntem șobolani și nu stim cu certitudine ca are același efect asupra oamenilor, dar merită remarcat.

„Uleiul de avocado se aseamna foarte tare cu compoziția uleiurilor naturale din piele, iar acizii grași esențiali, sunt excelenți pentru arsurile solare sau pentru a calma iritatiile pielii”, explică Graf. Vrea cineva Guacamole?

Macris

12 Alinente pentru piele sanatoasa

Aceasta salata cu frunze frumoase verzi, nu este un aliment des intalnit pentru majoritatea dintre noi, dar macrisul este bogat în minerale și antioxidanți (ambalat cu vitaminele A, B1, B2, B6, C, E și K) și poate înfrumuseța tenul.

„Este o planta acvatica si plina de antioxidanti, fier, calciu si minerale precum iodul, care sunt excelente pentru piele”. Studiile au asociat consumul zilnic de macris cu o creștere a nivelurilor antioxidante care ajută la sănătatea generală a corpului și a pielii.

Tofu

12 Alinente pentru piele sanatoasa

Pe măsură ce îmbătrânim, pielea își pierde capacitatea de a fi elastica, datorita colagenului care se pierde incet. Împachetat cu calciu, vitamina E și proteine (care creează celulele pielii), tofu are capacitatea de a încetini pierderea de colagen și de a menține elasticitatea pielii.

Fructe de padure

12 Alinente pentru piele sanatoasa

Ai aici de unde alege și toate sunt delicioase.

Încercați căpșuni, zmeură, afine, sau boabe goji. „Nu puteți da gres cu aceste fructe, dar cu cat sunt mai întunecate cu atât este mai bine”, spune dr. Graf. Fructele de padure mai intunecate conțin mai mulți antioxidanți (care atacă radicalii liberi produsi de lucruri precum daunele UV și poluarea) și vă încarcă cu vitamina C, perfecta pentru a reporni alimentarea cu colagen.

Somon

12 Alinente pentru piele sanatoasa

O veste buna pentru iubitorii de somon: noi cercetari sugereaza ca consumul de somon de doua ori pe saptamana v-ar putea proteja impotriva cancerului de piele. Nivelurile ridicate de grăsime omega-3 găsite în acest pește uleios sunt, de asemenea, excelente pentru sănătatea globală a pielii: somonul „reduce inflamațiile spre deosebire de carnea rosie”, explică dr. Graf.

Rosii

12 Alinente pentru piele sanatoasa

Știm că roșiile sunt bune pentru inima și pentru sânge, dar studiile arată că ele ajută și la protejarea împotriva arsurilor solare și a pielii îmbătrânite. Cercetătorii au observat că licopenul, substanța fitochimică din roșii, (care da culoarea roșiilor), mărește protecția impotriva soarelui și reduce daunele provocate de expunere.

De asemenea, se spune că stimulează circulația și producerea de colagen pentru a face pielea moale si tânără. „Dar rosiile trebuie gătite pentru stimularea antioxidantă”, notează dr. Graf. „Căutați sosuri de roșii sau ketchup. Consumul de roșii brute nu vă va oferi beneficii de licopen”.

Oleaginoase

12 Alinente pentru piele sanatoasa

 

Iată de ce ar trebui să adăugați o mână de oleaginoase in următoarea salată: Nucile umile, fie că sunt migdale, seminte de pin, alune sau nuci, conțin o doză mare de vitamina E, seleniu (un antioxidant cu un număr mare de minerale), omega- 3 grasimi si zinc, care imbunatatesc nivelurile de colagen pentru a mentine pielea intinsa si pentru a proteja pielea impotriva deteriorarii celulelor.

Oleaginosaele „sunt, de asemenea, bogate in fibre, care pastreaza colonul in miscare”, spune Graf. Cu cat lucreaza mai bine colonul, cu atat mai putina presiune pe care pielea noastra o va avea ca sa elibereze deșeurile, care o inmoaie „.
Consumul de arahide poate ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare daca acestea sunt consumate cu regularitate.

Seminte

12 Alinente pentru piele sanatoasa

Ca si la  fructele de padure și oleaginoasele, există o varietate pentru a putea alege, la fel si la seminte – semințe de in, semințe de floarea-soarelui, semințe de dovleac, semințe de chia, semințe de cânepă – toate au proprietăți de stimulare a pielii. Izbucnesc cu vitamina E si seleniu care vor ajuta la obtinerea unui ten radiant. „Semințele sunt încărcate cu omega, proteine și antioxidanți foarte puternici”, spune Graf.

Ceai

12 Alinente pentru piele sanatoasa

Există o mulțime de ceaiuri „miraculoase” care promit să ne ajute cu pierderea în greutate și sa avem pielea stralucitoare, dar ceaiul verde chiar funcționează.

„Este plin de antioxidanti si studiile au aratat ca acest lucru reduce radiatiile UV de pe piele”, noteaza Graf. „Cu cât consumați mai mult, cu atât aveti un nivel mai ridicat in protectie. Există dovezi ale unor rate mai scăzute ale cancerului de piele în țări precum Japonia, unde oamenii onsuma mai mult ceai verde pentru pielea lor”.

Ceaiul de mentă a demonstrat că normalizează nivelul hormonal care contribuie la pielea problematică.

Salata Kale

12 Alinente pentru piele sanatoasa

Există ceva ce nu poate face? „Napul este un aliment majoritar – este cel mai alcalin produs dintre toate legumele care există, ceea ce este excelent pentru oferirea de nutrienți stratului bazal interior al pielii noastre”, spune Graf. De asemenea, este un ingredient surprinzător de delicios.

Brocoli

12 Alinente pentru piele sanatoasa

Când vine vorba de pielea ta, nu-l scuti pe acest vechi prieten. Broccoli face totul: detoxifică, este antiinflamator, conține vitaminele A, C și K și este, de asemenea, ambalat cu sulforafan. „Avem nevoie de acest ingredient pentru a ne mentine pielea sănătoasă și creșterea părului”, spune Graf.

Toate aceste alimente ne ajuta sa ne mentinem corpul sanatos din interior. Pentru un corp sanatos avem nevoie de alimente sanatoase precum acestea! Consumati cu incredere!

Nutritionistii spun ca atunci cand astfel de alimente lucreaza impreuna, ajuta corpul sa absoarba vitaminele si mineralele mult mai repede si mai eficient!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole asemănătoare

Ultimele articole