Consumul de arahide poate ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare daca acestea sunt consumate cu regularitate.

O echipa de cercetatori s-au axat pe atacurile cerebrale si accidentele vasculare incat au descoperit ca arahidele ajuta in prevenirea acestora.

#Dupa o masa obisnuita, exista o anumita tendinta de ‘adunare’ in sange a lipidelor si a trigliceridelor, care rigidizeaza arterele iar aceasta cauza conduce la boli cardiovasculare.

Rezultatele au aratat ca barbatii sanatosi care au mancat aproximativ trei pumni de arahide, dupa o masa bogata in grasimi, au avut o crestere tesita a lipidelor in fluxul sanguin. A existat de asemenea o reducere de 32 de procente la nivelul trigliceridelor dupa consumul de arahide, dupa fiecare masa.

„Ori de cate ori vom manca cate ceva, arterele vor deveni putin cate un putin mai rigide in timpul in care stomacul nostru digera mancarea. Dar daca mananci alune dupa fiecare masa poti preveni acest lucru, a declarat Penny Kris -Etherton, profesor la Universitatea de stat din Pennsylvania, in Statele Unite.

#In cazul in care arterele noastre devin mai rigide, au ca rezultat scaderea elasticitatii acestora, deoarece limiteaza disponibilitatea de oxid nitric, acesta ajuta la dilatarea arterelor pentru a le conferi elasticiate.

Dupa fiecare masa valoarea trigliceridelor creste,

iar acest lucru scade in mod drastic dilatarea arterelor, dar alunele pot preveni acest lucru daca sunt consumate dupa fiecare masa, a declarat Kris-Etherton, in documentul publicat in Journal of Nutrition.

#De-a lungul timpului, arterele rigide pot bloca fluxul de sange in tot corpul si poate determina inima sa functioneze greu, crescand astfel riscuri mari de probleme cardiovasculare.

„Pe masura ce inima lucreaza din ce in ce mai greu, pe o perioada lunga de timp, poate conduce in cele din urma la insuficienta cardiaca, a adaugat Kris-Etherton.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: