6 produse alimentare pe care ar fi bine să le evitați înainte de ora 10:00 dimineata pentru a vă menține corpul în formă

Distribuie

HealthSanatate6 produse alimentare pe care ar fi bine să le evitați înainte...

Știința și micul dejun sunt adesea contradictorii. Pe de o parte, industria alimentară a făcut ca micul dejun să fie cea mai importantă masă a zilei, în ciuda faptului că săritul mesei nu are consecințe proaste.

Pe de altă parte, un mic dejun copios, de calitate, îți poate îmbunătăți starea de spirit și poate preveni depresia. Se pare că trucul este să știi ce să mănânci și ce să nu mănânci la micul dejun.

Bright Side , a analizat ce alimente sunt cele mai bune pentru a se evita consumul înainte de 10 dimineata pentru a rămâne atât sănătos cât și în formă și motivele care stau la baza acestui lucru.

Toast cu unt

Alimente bune pentru micul dejun sanatos

Spre deosebire de ceea ce cred majoritatea oamenilor, micul dejun nu ar trebui să fie neapărat o masă fără grăsimi.

Trucul este să găsești tipul potrivit de grăsime pentru a mânca dimineața.

Untul conține grăsimi care te ajută să procesezi vitamine, dar conține și multe grăsimi saturate, ceea ce poate provoca daune inimii tale, precum și creșterea în greutate.

În schimb : întindeți untul de arahide peste pâine prăjită. Acest studiu a descoperit că alunele și untul de arahide pur vă pot ajuta să simțiți mai puțin foamea în timpul zilei, deoarece crește producția de peptidă YY, un hormon care reglează foamea, făcându-l un mic dejun minunat.

Fulgi de cereale simpli și cereale preparate pentru micul dejun

Alimente bune pentru micul dejun sanatos

Cerealele preparate pentru micul dejun sunt un clasic complicate. Deși sunt foarte practice, cele mai populare cereale pentru micul dejun conțin o cantitate imensă de zahăr. Aceasta poate deveni mai târziu grăsime abdominală.

Acest studiu arată, de asemenea, că cerealele preparate de cereale au un consum mai mare de calorii, deoarece oamenii tind să servească mai puțin cereale simple atunci când cerealele preparate sunt mai mari si mai simplu de utilizat.

În schimb : Mănâncă ovăz de casă fără zahăr, care conține o cantitate sănătoasă de fibre și aproape fără zahăr. Reducerea aportului de zahăr dimineața vă poate ajuta să evitați senzația de oboseală de la miezul zilei.

Clătite congelate, napolitane și prăjituri

Alimente bune pentru micul dejun sanatos

Deși sunt ușor de luat cu tine când te grăbești, cele mai multe clătite congelate, napolitane și prăjituri conțin carbohidrați rafinați.

Acest lucru nu este neapărat rău, în funcție de dieta dvs., dar carbohidrații rafinați vă pot face să vă simțiți mai înfometat în timpul zilei. De asemenea, conțin foarte puține fibre și o mulțime de grăsimi care sunt dăunătoare pentru sănătatea ta.

În schimb : Faceți-le acasă și optați pentru făină integrală sau verificați valorile nutritive pentru clătitele cu conținut ridicat de fibre. Puteți, de asemenea, să le înlocuiți pur și simplu pentru niște pâine prăjită integral.

Iaurt cu conținut scăzut de grăsimi

Alimente bune pentru micul dejun sanatos

Iaurtul a devenit o alternativă disponibilă pe scară largă pentru micul dejun. Din păcate, conține adesea multe zaharuri pentru a adăuga aroma și puține proteine.

Studiile au arătat că iaurtul cu grăsime completă ajută la pierderea în greutate. Consumul de proteine ​​dimineața vă poate ajuta să simțiți mai puțină foame în timpul zilei.

În schimb : Alegeți un iaurt complet fără grăsime.

Suc de fructe

Alimente bune pentru micul dejun sanatos

Cele mai multe sucuri de fructe conțin mult zahăr, potrivit acestui studiu, ceea ce le face una dintre cele mai proaste alegeri pentru micul dejun sau consumul în general.

De asemenea, nu conține aproape nici o fibră. Destul de interesant, dar acesta nu este motivul pentru care sucurile sunt un înlocuitor de mic dejun.

Nefiind nevoie sa mesteci te poate face să te simți mai puțin sătul, motiv pentru care este important să începi ziua cu ceva mestecat, de preferință cu fructe.

În schimb : Mănâncă fructe obișnuite. Este o modalitate excelentă de a-ți activa sistemul digestiv dimineața și de a-l pregăti pentru un aport mai mare de calorii în mesele ulterioare.

FODMAP-uri

Alimente bune pentru micul dejun sanatos

Merele, usturoiul, perele, fasolea și piersicile conțin toate oligozaharide fermentabile, dizaharide, monosacharide și polioli sau FODMAP.

Sunt carbohidrați la care oamenii sunt sensibili, deoarece sunt mai greu de digerat decât altele, ceea ce duce la fermentarea stomacului și a intestinelor, de aici acea senzație de balonare.

Nu trebuie evitate, dar ideal ar trebui să fie consumate mai târziu dimineața, odată ce sistemul digestiv este mai activ.

În schimb : Mâncați cantități mici din aceste alimente în combinație cu o cantitate sănătoasă de grăsimi și proteine ​​pentru a vă ajuta să le digerați.

Ce inseamna FODMAP?

Acest regim alimentar presupune eliminarea din alimentatie a unor carbohidrati Fermentabili precum Oligozaharide (fructani, galacto-oligozaharide), Dizaharide (lactoza), Monozaharide (fructoza) si Polioli (Sorbitol, Mannitol, Maltitol, Xylitol and Isomaltoza).

Cand acesti carbohidrati nu sunt suficient absorbiti in intestinul subtire, creste osmolaritatea si pot provoca diaree. In alte cazuri, acesti hidrati de carbon sunt fermentati de bacteriile intestinale, provocand gaze, distensie abdominala si simptomele care deriva din acestea: balonare, constipatie, flatulenta, dureri abdominale si greata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole asemănătoare

Ultimele articole