6 Moduri prin care sauna vă poate fi de ajutor, poate fi benefică pentru sănătatea și buna ta dispoziție

Distribuie

HealthSanatate6 Moduri prin care sauna vă poate fi de ajutor, poate fi...

Saunele sunt bine cunoscute pentru capacitatea lor de a vă ajuta să vă relaxați și să vă scăpați de stres. Căldura și umiditatea mediului ambiant îți înmoaie mușchii și calmează mintea. Cu toate acestea, există multe alte beneficii potențiale ale saunelor pentru cei care sunt activi. Stimularea recuperării la antrenament, reducerea durerii, ajutarea somnului și multe altele.

Deși saunele nu sunt potrivite pentru toată lumea – și ar trebui să fiți precaut atunci când utilizați una dacă aveți hipertensiune arterială, boli de inimă sau sunteți însărcinată – există multe motive pentru a adăuga sesiuni de saună la rutina dumneavoastră de sănătate.

Pentru a afla mai multe despre beneficiile folosirii saunei, trebuie să consuștăm specialiștii. Dar, mai întâi,  se recomandă utilizarea unei saune de trei până la patru ori pe săptămână timp de aproximativ 30 de minute. Asta poate fi prea mult pentru unele femei la început.

„Începeți cu o perioadă de timp pe care o puteți gestiona, asigurându-vă că vă ascultați corpul și adăugați un minut sau două în fiecare săptămână până când lucrați până la trei sau patru sesiuni de 30 de minute pe săptămână”, spune ea.

În plus, asigurați-vă că vă mențineți hidratat și beți două până la patru pahare de apă rece după vizita la saună.

Sfaturile specialiștilor!

Recuperarea musculară

Saunele pot atenua durerile și tensiunea musculară, crescând recuperarea după antrenament și ajutându-vă să vă simțiți mai pregătiți pentru următorul antrenament.

„Când o persoană se antrenează energic, se pot forma mici lacrimi în mușchi”. „Când aceste lacrimi se vindecă, mușchii cresc și devin mai puternici. Căldura de la o saună crește circulația sângelui către mușchii rupti și îi ajută să se repare mai repede.”

Atenuarea durerilor de spate inferioare

Saunele sunt o completare grozavă la rutina ta dacă te confrunți cu dureri de spate . Căldura de la saune pătrunde în mușchii și ligamentele din partea inferioară a spatelui și deschide vasele de sânge. „Ca urmare, sângele poate circula mai bine prin corp și poate ajuta la slăbirea mușchilor de a se simți strânși și încordați. Acest lucru poate atenua temporar durerile de spate și le poate permite oamenilor să se miște mai liber”.

Relaxare

„Căldura și lipsa de distragere a atenției [într-o saună] îi pot ajuta pe cei cu anxietate și stres să se simtă mult mai calmi”. „S-a dovedit că stând într-o saună aproximativ 10-15 minute ameliorează stresul și îmbunătățește bunăstarea mentală a unei persoane.” Încearcă să meditezi sau să te concentrezi asupra conștientizării de sine în timpul sesiunii de saună pentru a crește beneficiile.

Metabolism temporar crescut

„Statul într-o saună poate accelera metabolismul unei persoane și îi poate face să ardă mai multe calorii decât de obicei atunci când este sedentar. Corpul lucrează pentru a se răci de la supraîncălzire și efectuează „exerciții” similare cardioului fără mișcare”.

Din păcate, asta nu înseamnă că poți sări peste antrenamentele cardio și de forță . Dar, combinate cu o rutină regulată de exerciții fizice, vizitele la saună ar putea avea un impact asupra arderii zilnice a caloriilor.

Circulație crescută

Saunele pot crește circulația , ceea ce vine cu multe beneficii. „Circulația crescută ajută la durerile articulare, la mobilitate și la artrită. Când mușchii primesc niveluri crescute de oxigen, se pot repara mai bine, iar organismul poate reduce umflarea și durerea”.

Sprijinul sistemului limfatic

„Prin creșterea temperaturii centrale și încurajând corpul să transpire, susțineți încercările corpului de a scăpa de toxine și agenți patogeni care se ascund în limfa dumneavoastră (un lichid palid sub piele)”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole asemănătoare

Ultimele articole