A te menține hidratat este foarte important, deoarece deshidratarea poate duce la probleme ale pielii, dureri de cap și crampe musculare.
Dar să bei apă plată nu este singura modalitate de a menține hidratarea, atât de necesară. Există anumite fructe și legume care conțin atât de multă apă, încât, practice, mănânci apa necesară hidratării în timp ce te bucuri de o masă gustoasă.
Este foarte plăcut să mănânci vara un castron frumos de fructe sau salată, așa că las aici o listă cu fructele și legumele cu cel mai mare conținut de apă.
Mango
• Conținut de apă: până la 83%.
• Informații nutriționale: este foarte bogate în potasiu, vitamina A, beta-caroten și vitamina C.
Afine
• Conținut de apă: până la 84%.
• Date nutriționale: Sunt foarte bogate în potasiu, vitamina A, vitamina K și fosfor.
Ananas
• Conținut de apă: până la 86%.
• Date nutriționale: Este foarte bogat în potasiu, magneziu, vitamina C, acid folic și vitamina A.
Portocale
• Conținut de apă: până la 88%.
• Date nutriționale: Sunt foarte bogate în fibre, potasiu, vitamina C și antioxidanți care luptă împotriva bolilor.
Nectarine
• Conținut de apă: până la 88%.
• Date nutriționale: Nectarinele conțin cantități bune de vitamina A, potasiu, beta-caroten și fosfor
Cantalup
• Conținut de apă: până la 90%.
• Informații nutriționale: O cană de pepene galben conține 2 grame de fibre și este foarte bogată în vitamina A, care întărește sistemul imunitar.
Căpșuni
• Conținut de apă: până la 91%.
• Date nutriționale: Sunt bogate în fibre, antioxidanți, vitamina C, acid folic și mangan.
Pepene verde
• Conținut de apă: până la 92%.
• Informații nutriționale: Este bogat în vitamina A, vitamina C, magneziu și antioxidanți puternici, inclusiv licopen.
Dovlecel zucchini
• Conținut de apă: până la 94%.
• Date nutriționale: Este bogat în vitamina C și un dovlecel conține 35% din cantitatea zilnică recomandată.
Castraveți
• Conținut de apă: au până la 95%.
• Date nutriționale: Castraveții au un conținut foarte scăzut de calorii și oferă cantități mici de vitamina K, potasiu și magneziu.