Fructele kaki, cunoscute si sub denumirea de prune chinezesti au o culoare portocalie de iti atrage privirea si provin din Asia. Acestea sunt perfecte iarna, consumate ca o gustare sanatoasa.
5 lucruri despre fructele kaki:
- sunt cunoscute si sub numele de prune chinezesti;
- sunt benefice pentru piele si ochi, fiind bogate in vitamina A;
- un singur fruct kaki contine aproximativ 107 calorii;
- sunt benefice pentru digestie, fiind bogate in fibre vegetale;
- fructele necoapte contin taninuri si au un gust astringent.
Kaki: ingrediente sanatoase
Fructele kaki sunt considerate sanatoase mai ales datorita numeroaselor vtamine din compozitia A si C. Vitamina A este importanta in principal pentru ochii nostri dar si pentru piele si tesuturile mucoaselor.
Gustul fructului copt de kaki este minunat de dulce si aminteste de o combinatie intre caise si rosii. Fructele necoapte nu sunt prea bune la gust datorita continutului ridicat de tanin.
Efectele kaki-ului asupra sanatatii
> Sucul din fructe necoapte are un efect pozitiv asupra tensiunii arteriale;
> Tulpina frunzelor usureaza tusea;
> Amelioreaza simptomele in tratarea diareei.
Pana in prezent aceste efecte nu s-au putut demostra stiintific, dar in regiunea asiatica unde acestea se consuma cu incredere, fructelor kaki li se atribuie puteri vindecatoare.