mic-dejun-5

Dar ce sunt oamenii sanatosi care mananca la micul dejun? Nu este tipul de masa pe care ar trebuie sa il limitam? Ei bine, cu siguranta micul dejun nu trebuie ratat indiferent de ce retete simple sau complicate ne pricem sa facem. Asta in cazul in care nu suntem persoane comode si micul dejun nu consta doar in cafea.

Ovaz, banane si physalis – Un mic dejun exotic

Cea mai simpla reteta pentru ca dimineata sa inceapa insorita!

1 portie: 3 linguri de ovaz, 1 banana, e fructe physalis, 1 lingurita miere de albine

Clatim bine bine ovazul pana apa ramane curata. Punem un ibric de apa la infierbantat. Apoi facem un fel de infuzie, turnam apa fierbinte peste ovaz pentru jumatate de minut, nu mai mult. Nu trebuie sa pierdem proprietatile ovazului prin fierbere ci doar sa devina masticabil. Tocam fructele cubulete, marimea dupa alegere. Intr-un bol amestecam bine ovazul cu fructele si mierea de albine. 

Micul dejun devine si sanatos si delicios!

mic-dejun

Mini paste cu mix de nuci

Un dejun indeajus de satios pana la urmatoarea gustare!

2 portii: 1 cana paste, am ales litere, jumatate de cana mix de nuci si alune, 1 cubulet de unt, un strop de sare.

Punem apa pentru paste la fiert. Intre timp mixam nucile si alunele. Am ales un mix care are si stafide si cateva fructe confiate, pentru a nu folosi zahar. Punem pastele in apa cand aceata fierbe si le lasam la fiert in functie de timpul scris pe ambalaj. Dupa ce acestea au fiert le scurgem de apa si le clatim cu apa rece. Punem untul intr-o cratita la topit si adaugam mixul de nuci, apoi amestecam bine. Inchidem focul si adaugam pastele amestecand bine pana totul devine omogen si complet intrepatruns.

mic-dejun-4

Iaurt din soia, ovaz si nuci pecan

Simplu, sanatos si gustos

1 portie: un iaurt din soia, am ales cu afine, 2 linguri de ovaz si nuci pecan

Clatim bine ovazul in cateva ape, apoi il turnam peste iaurt pentru a se inmuia si pentru a deveni masticabil. Il lasam cateva minute sa se odihneasca si pentru ca iaurtul sa isi faca treaba. Apoi pisam cateva nuci pecan si le adaugam peste compozitia deja amestecata. Iar micul dejun este gata in doar cateva minute.

mic-dejun-2

Nu este greu de abordat aceasta problema pentru multi dintre noi, numita micul dejun, trebuie doar sa depunem un pic mai mult efort, poate chiar in momentul in care si cafeaua este pe foc!

Etichete: fructe | iaurt | mic dejun | ovaz | retete |
Ti-a placut articolul? Recomanda-l: