Îmbunătățirea sistemului imunitar în pediatrie

Distribuie

InspirationMother 2BeÎmbunătățirea sistemului imunitar în pediatrie

În fiecare zi aflăm mai multe despre COVID-19. Modelul celor mai expuși riscului devine destul de clar. Persoanele care nu sunt metabolizate sănătoase (adică, obezitatea, diabetul de tip 2, bolile cardiovasculare și hipertensiunea) sunt mult mai susceptibile să experimenteze complicații severe dacă se infectează cu virusul.

Din păcate, mulți oameni nu își dau seama că pot preveni bolile cronice prin alegerile cotidiene legate de dieta, somnul de calitate și fiind activi fizic. Fără acești trei factori ai stilului de viață, ne lipsește în cele din urmă măsuri de protecție valoroase care ne oferă imunitate și speranță de viață mai mare. Așa că, cu toții sperăm și așteptăm un vaccin contra coronavirusului (ceea ce este îndoielnic să se întâmple în următorul an), este mai bine să ne concentrăm pe ceea ce putem face chiar acum pentru a ne sprijini sănătatea.

Acest lucru este valabil mai ales pentru copii, care pot transporta și transmite COVID-19. În timp ce mai puțini copii par infectați de coronavirus decât adulții, majoritatea dezvoltă doar simptome ușoare. Deși rari, unii copii dezvoltă simptome severe care necesită suport mecanic pentru respirație.

Nu uitați, aceste numere sunt foarte mici și marea majoritate a copiilor infectați cu COVID-19 au simptome ușoare sau deloc. Dar acest lucru indică posibilitatea unei afecțiuni inflamatorii de bază care poate fi cauzată de altceva decât virusul. Cu alte cuvinte, dacă copilul dumneavoastră are deja o încărcătură inflamatorie ridicată, care este nedetectată, poate duce la sindromul inflamator pediatric multi-sistem (care este asemănător de asemănător cu boala Kawasaki).

Inflamarea acestei naturi, în special a vaselor de sânge din întregul corp, duce la dezvoltarea unei afecțiuni cardiace grave care necesită tratament într-o unitate de terapie intensivă. Deoarece vasele de sânge sunt afectate sistemic, un alt semn de care trebuie să aveți grijă este roșeața neobișnuită a ochilor. Nivelurile scăzute de oxigen provoacă, de exemplu, un aspect albăstrui pe buze.

Deși nu există leac împotriva bolii COVID-19 sau Kawasaki, medicii au reușit să utilizeze instrumente precum anticoagulante și anticorpi pentru a ajuta majoritatea copiilor să se recupereze. Deci, ce putem face pentru a preveni un astfel de rezultat advers dacă este infectat?

Îmbunătățirea sistemului imunitar în pediatrie

Cu toții putem începe să ne schimbăm profilul de risc astăzi prin crearea unei noi linii de bază pentru sănătate. Mai jos sunt sfaturi pentru a ajuta toate vârstele să facă alegeri delicioase și sănătoase pentru construirea unei reziliențe mai mari pentru a face față infecțiilor viitoare.

Hidratează-te : Scopul este să bei apă filtrată egală cu jumătate din greutatea corporală a unei persoane ca țintă zilnică. Apa este importantă pentru fiecare sistem de organe din organism, deoarece constituie 90% din fiecare celulă. Asigurați-vă că vă măriți ținta de apă zilnic pentru a face mai mult efort și pentru a fi afară în zilele călduroase.

Mâncarea este Medină: „ mâncați un curcubeu” adică o varietate de fructe și legume colorate neprocesate . Sunt bogate în antioxidanți care distrug radicalii liberi nocivi, responsabili de slăbirea sistemului nostru imunitar și incită la fel de mult la daunele inflamatorii menționate anterior. Când produsul este procesat, acesta și-a pierdut toată valoarea nutritivă. De exemplu, atunci când aveți un batoane cu aromă de fructe, cereale pentru micul dejun, mâncare de paste cu legume congelate, folosite la microunde sau recongelate, vă va răni sistemul imunitar și va crește riscul de boli metabolice și obezitate.

Adăugați ciuperci în mesele dvs .: ciupercile sunt un super-aliment uimitor, care ne oferă vitamina D 3 , printre altele. Experimentează cu o varietate de ciuperci pentru a vedea care sunt potrivite pentru copiii și care le plac.

Evitați zaharurile simple și mâncarea procesată : analizele de sânge arată în mod obișnuit dovezi ale unei imunități diminuate în termen de 30 de minute de la consumul de zaharuri simple (cum ar fi glucoza, zahărul rafinat și fructoza) și au ca rezultat o reducere de 50% a capacității de a ucide globulele albe. Dimpotrivă, menținerea nivelului constant al glicemiei s-a dovedit a spori imunitatea.

În prezent, există o mulțime de preocupări, discuții și confuzii cu privire la modul în care este cel mai bine să vă sprijiniți sistemul imunitar și să vă mențineți în siguranță înainte.  Rămâneți sănătoși!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole asemănătoare

Ultimele articole