Dimineti cu fulgi de ovaz

Distribuie

HealthCulinarDimineti cu fulgi de ovaz

Este bogat în fibre solubile, care poate ajuta la scăderea colesterolului LDL „rău” . Are o cantitate sănătoasă de proteine, ambele vă vor ajuta să vă simțiți satisfăcuți până la prânz. În plus, este vorba despre un aliment cu indice glicemic scăzut (GI) și cercetările sugerează că mâncarea unei mese cu conținut scăzut de GI înainte de a vă exercita poate să vă ajute să ardeți mai multă grăsime. Indiferent de tipul pe care îl alegeți.

Mic dejun cu fulgi de ovaz, banane si piersici

Fulgi ovaz cu fructe

Preparare: Pentru o persoana: 3 linguri de ovaz crocant, intr-un ibric acoperit cu apa, cat sa cuprinda ovazul. O lingurita de miere ca indulcitor si amestecul de fructe banane si piersici. Simplu gustos si eficient!

Cum să prepari fulgi de ovăz

Ovăzul este disponibil în mai multe varietăți, inclusiv:

  • bob intreg
  • zdrobit
  • crocant
  • fainos

Ovăzului bob intreg ii ia cel mai mult timp să se gătească, deoarece este efectiv un ovaz cu bob cat mai întreg. Ovazul zdrobit, crocant și fainos necesită mai puțin timp pentru pregătire.

Cu excepția cazului în care ambalajul spune altfel, oamenii pot prepara fulgi de ovăz prin fierberea ovăzului în lapte de vacă, lapte vegetal sau apă. Timpul de gătire poate varia de la 10 la 60 de minute.

Pentru a găti ovaz, o persoană trebuie să urmeze instrucțiunile de pe ambalaj. Pașii vor implica de obicei:

  • adaugand 1,5 cesti de lapte sau apă la fiert
  • reducerea căldurii la mediu
  • se fierbe timp de 10 până la 20 de minute pentru diferitele varietati
  • se fierbe timp de 50-60 de minute pentru ovazul intreg
  • amestecând în ingrediente suplimentare opționale, cum ar fi mirodenii sau îndulcitori

Deși soiurile instant de fulgi de ovăz se gătesc de obicei foarte repede, ele sunt, de asemenea, cele mai prelucrate. Felurile de ovaz instante conține adesea zahăr și conservanți.

Fulgi de ovaz cu struguri si mac

fulgi de ovaz

Preparare: Pentru un mic dejun satios, ovazul iti ofera o varietate de incercari: banane, struguri decojiti, afine si mac, indulcit cu o lingurita de miere de albine! Prefer sa il prepar cu apa, fara a-i schimba gustul de cereale. La 3 linguri de ovaz zdrobit, apa cat sa il cuprinda in ibric.

Fulgi de ovaz cu iaurt de soia si nuci pecan

Fulgi de ovaz cu iaurt

Preparare: Am ales un mod putin mai durabil, si am lasat fulgii de ovaz la inmuiat in iaurtul de soia cu afine. Un gust minunat, fara indulcitor. In 10 – 15 minute, micul dejun a fost gata. Am adaugat nuci pecan faramitate pentru un surplus de grasimi vegetale benefice corpului nostru. Pentru o portie, am folosit un iaurt si 3 linguri rase de ovaz zdrobit, clatit in prealabil.

Fulgi de ovaz cu zmeura si zahar de cocos

Fulgi de ovaz cu fructe

Preparare: Am folosit 6 linguri rase de ovaz mai fainos, cu apa cat sa il cuprinda in ibric (nu masor apa niciodata). In mai putin de un minut a fost gata. Pentru indulcire am folosit o lingurita de zahar de cocos. Ca fructe am folosit zmeura si nectarina pentru un surplus de „dulceata”, apoi am adaugat si o lingurita de mac, pentru diversificare.

Fulgi de ovaz cu banane si zmeura

Fulgi de ovaz cu banane

Preparare: Am folosit 3 linguri de ovaz mai fainos, cu aceasi cantitate de apa neprecisa. A devenit un mucilagiu foarte cremos. De data asta fara indulcitor, doar cu fructe ca bananele si zmeura.

Fulgi de ovaz cu mix de fructe confiate si seminte

Fulgi de ovaz

Preparare: 3 portii cu 8 linguri de ovaz. Tratat termic cateva secunde in apa cu indulcitori din fructele confiate. Am blenduit fructele confiare care aveau si mix de seminte. Am amestecat apot aceasta faina obtinuta cu ovazul prefiert, apoi am adaugat seminte si fructe confiate pentru a textura si a granula mucilagiul fin obtinut.

Rezumat

Făina de ovăz este una dintre cele mai nutritive alimente pentru micul dejun. Poate ajuta o persoană să piardă în greutate, să-și reducă riscul de boli de inimă și să își reducă nivelul de zahăr din sânge.

Cel mai bine este să alegeți varietăți de făină de ovăz care sunt mai puțin procesate și să limitați conținutul de zaharuri adăugate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole asemănătoare

Ultimele articole