Cele mai frecvente alergii alimentare din zilele noastre

Distribuie

HealthSanatateCele mai frecvente alergii alimentare din zilele noastre

Milioane de persoane suferă de alergii alimentare și este dificil pentru ei să se bucure de o felie de tort la birou sau să mănânce alimente la o petrecere, deoarece ar putea fi riscant pentru ei să mănânce alimente care nu ar trebui să fie. Este de ajutor atunci când anunță gazdele, colegii de serviciu, restaurantul și prietenii, dar ar fi mai bine dacă ar înțelege unde s-ar putea găsi ingredientele posibil dăunătoare (și numele cu care sunt denumite) pentru ca ei să evite orice fel de neplăceri.

De ce apar alergiile alimentare? Din anumite motive nedefinite, dacă sistemul imunitar al dumneavoastră a recunoscut în mod eronat un aliment semnificativ ca fiind periculos pentru sănătatea dumneavoastră, celulele se declanșează pentru a elibera anticorpi IGE (imunoglobulină E) pentru ca alergenul să fie neutralizat. Dacă veți mânca acest aliment data viitoare, histamina va fi apoi eliberată în sânge de către IgE care va provoca mâncărimi de la urticarie la tulburări de stomac (ceea ce este neplăcut).

Chiar dacă între linia de demarcație dintre intoleranța alimentară și alergiile alimentare este de multe ori neclară, simptomele alergiilor vor apărea imediat după ce ați mâncat, nu mai târziu de 2 ore de la consum, iar simptomele ar putea să apară indiferent, pe de altă parte, intoleranța alimentară, în funcție de tipul ei, vă poate permite totuși să vă bucurați de cantități de alimente în cantități mici, fără probleme. În unele cazuri, cei care suferă de intoleranță la lactoză, pe măsură ce îmbătrânesc, consumul unei cantități mici nu le va da reacții, dar consumul farfuriei de burrata cremoasă s-ar putea să nu vă ofere cel mai bun rezultat.

Copiii de vârstă fragedă sunt cei mai afectați de alergiile alimentare, iar 90% din unele dintre alergiile aproximativ sunt cauzate de opt alimente, cum ar fi ouăle, laptele de vacă, arahidele, soia, grâul, nucile și crustaceele. Este obligatoriu și esențial să vă luați măsuri de precauție pentru a evita alimentele care vă dau reacții alergice. Poate părea ușor să evitați aceste alimente alergice; totuși, o mulțime de alimente ambalate și procesate pot încurca descifrarea. Eticheta trebuie citită și este necesar, chiar dacă alimentul poate să nu includă ou în ingrediente, acesta poate totuși să conțină un ingredient care este un produs al unui ou care poate provoca declanșarea alergiei dumneavoastră. Dar nu trebuie să vă faceți griji pentru cei care sunt dependenți de mâncare, există mai multe modalități pentru acest lucru pentru ca etichetele să fie listate astfel încât să știți ce alimente veți mânca și la ce să fiți atenți.

Ouă

Ouă

Când vorbim de energie, proteine și dacă vrei să te saturi, ouăle sunt cele mai bune. Pentru acele persoane care au alergii la ouă, ouăle din diferite preparate pot fi neplăcute. De cele mai multe ori, copiii care au 5 ani și mai mici care suferă de alergie, de obicei, o depășesc, iar unii o aduc la vârsta adultă. Alergia la ouă nu are nici un tratament sau leac, dar o puteți testa în mod regulat pentru a verifica dacă toleranța cu acesta s-a schimbat. Este trist că pe etichete, de obicei, oul nu este menționat. Termeni precum globulină, albumină, lecitină, lizozom, livetină, cuvinte care includ „ovo” și „ova” ca prefix, vitelină, simplesse și albuminat de siliciu sunt cuvintele de care trebuie să te ferești. Aceste cuvinte implică faptul că este prezentă proteina oului. Acestea pot fi incluse în unele produse cosmetice sau în șampon.

Alternativă: A evita ouăle în consumul alimentar este greu, însă acasă, fără ouă nu se presupune că trebuie să fie gătit. Tofu sau Amidon de porumb- ulei de in sunt câteva alternative surprinzătoare în rețetele dumneavoastră.

Lapte

Lapte

Laptele a făcut ca unele corpuri să fie bune. Se fac multe greșeli atunci când se compară alergia la lapte cu intoleranța la lactoză. Simptomele pot fi asemănătoare, dar alergia la lapte apare atunci când sistemul imunitar al organismului reacționează anormal la proteinele din lapte, în timp ce în cazul intoleranței la lactoză apar probleme digestive ale organismului care determină ca anumite enzime să nu poată fi descompuse. Puteți discuta cu un alergolog pentru a putea cunoaște diferența. Alergia la lapte este adesea observată la sugari și trece repede peste ea în anii următori. Cu toate acestea, pentru acele persoane care au adus alergia la vârsta adultă, trebuie să vă feriți de alimentele procesate, deoarece unele proprietăți și conținutul care este bogat în proteine din lapte și face ca ingredientele să fie „ideale”.

Alternativă: În considerarea alegerilor în alternativele la lapte, există câteva opțiuni și este recomandabil să urmați sfatul unui alergolog pentru a da cea mai bună opțiune pentru dumneavoastră. Pentru unii, alergiile sunt limitate la laptele de vacă, iar consumul de lapte de alt animal poate fi suficient. Laptele de soia este o alternativă binecunoscută, dar atunci trebuie să bei cu prudență, deoarece alergiile la soia sunt, de asemenea, frecvente. Laptele de nucă de cocos este o altă alternativă pentru că nu este lactat, dar este cremos și amestecați-l complet pentru că gustul este prea puternic.

Alune

Alune

Acest deliciu sărat și cu nuci este cu adevărat responsabil pentru o mulțime de reacții alergice, ceea ce este grav. Atunci când proteina de arahide a fost identificată ca fiind dăunătoare pentru organism, sistemul imunitar activează simptomele care fac ca substanțele chimice să ajungă în fluxul sanguin, ceea ce dă reacții alergice ușoare-severe. Arahidele pot fi văzute în o mulțime de produse, așa că, odată ce ați aflat că sunteți alergic la arahide, asigurați-vă că inspectați fiecare etichetă a tuturor mâncărurilor care sunt preparate și a alimentelor procesate. Chiar dacă inhalezi sau mănânci, produsele care au fost contaminate încrucișat pe alune ar putea, probabil, să te dispună la anafilaxie.

Alternativă: Potrivit raportului CBS News, oamenii de știință au descoperit o tehnică pentru alergiile la alimente prin inducerea în eroare a sistemului imunitar. Mergând mai departe, dacă nu se poate rezista gustului de arahide (mai ales untul de arahide care are bunătăți decadente), o tartină de floarea-soarelui fără nuci, Natural Crunch Sun Butter, și glutenul de arahide sunt înlocuitorii gustoși și siguri.

Nuci

Nuci

1,2% dintre locuitori sunt afectați de alergii la nuci, conform AAAAI (American Academy of Allergy, Asthma & Immunology). Aproape toate nucile sunt incluse, de la caju la migdale și de la macadamia la nuci pecan. Dacă aveți o alergie la oricare dintre ele, cel mai probabil, sunteți, de asemenea, alergic la unele dintre aceste nuci. Trebuie evitate uleiurile din nuci și nucile de copac. Acesta poate fi văzut în unele rețete neașteptate, cum ar fi sosurile pentru salate, crusta de plăcintă și în sosurile pentru grătar. Această alergie poate provoca, de asemenea, anafilaxie.

Alternativă: Există o mulțime de posibilități de contaminare încrucișată și de expunere în nucile de copac, le puteți evita cel mai bine verificând pe etichetă „poate conține nuci de copac”. Deși numeroase nuci gustoase trebuie evitate, semințele de susan, dovleac și floarea-soarelui sunt cele mai bune alternative pentru gătit.

Grâu

Grâu

Glutenul este principala proteină care este atacată de sistemul imunitar atunci când o persoană are o alergie la grâu. Alergiile la grâu sunt de obicei confundate cu boala celiacă, o afecțiune care practic împiedică organismul să absoarbă nutrienții corespunzători și care provoacă o reacție adversă la gluten. Este foarte greu să eviți produsele din grâu, deoarece acesta poate fi găsit oriunde, cum ar fi în paste, biscuiți, pâine și chiar în bere. Uneori se poate întâmpla o reacție severă, cum ar fi anafilaxia, care se declanșează atunci când se ia aspirină sau se face mișcare după consumul unui produs din grâu. Aceste activități pot potența o alergie prin activarea aceluiași mecanism biologic pentru a produce un răspuns alergic la grâu. Unii lucrători care lucrează și se întâlnesc cu făină de grâu pot experimenta „astmul brutarului”, o problemă de respirație atunci când sunt inhalați alergenii de grâu, dar efectele secundare nu sunt resimțite la consum.

Alternativă: Ovăzul care nu conține gluten se găsește adesea în producția specializată într-un magazin alimentar. Dacă doriți un alt substitut, puteți apela la făină de garbanzo, tapioca, făină de orez, făină de fasole pentru a avea o mâncare de casă fără alergeni.

Semințe de susan

Semințe de susan

Tot ce este pe covrig trebuie pus jos. Semințele de pe bunătățile preferate pentru micul dejun ar putea să vă provoace un volum de reacții alergice. În SUA, au crescut numeroase alergii la semințele de susan, deși nu este încă obligatoriu ca firmele să adauge avertismente privind semințele de susan pe eticheta alimentelor. Deoarece semințele de susan sunt utilizate în mod obișnuit în partea Orientului Mijlociu, acestea au mai multe cifre de alergii în rândul populației lor. S-a observat că este a treia alergie obișnuită în rândul copiilor israelieni. Pe măsură ce aceste alimente etnice au fost incluse în cultura alimentară generală din SUA, se bănuiește că problema frecvenței alergiilor la semințele de susan va crește. Produsele de panificație, humusul, gustările și o varietate extinsă de pansamente și sosuri sunt incluse în alimentele care au semințe de susan.

Alternativă: Vestea bună este că, dacă aveți simptome alergice la semințele de susan, nu înseamnă că sunteți alergic și la alte tipuri de semințe. Semințele de floarea-soarelui, de dovleac și de mac, la fel ca și cele de mac, nu au într-adevăr legătură cu simptomele alergice și pot fi o alternativă bună.

Fructe de mare

Fructe de mare

Intoleranța la crustacee în sistemul nostru imunitar este una dintre cele mai frecvente alergii alimentare ușor de distins. În comparație cu alergiile comune în alimente, alergiile la crustacee sunt de obicei frecvente la adulți în comparație cu copiii. Este ușor de identificat crustaceele și de evitat, cu toate acestea, fructele de mare din moluște sunt de obicei confundate ca fiind sigure pentru consum, ceea ce include scoicile și calmarul. Unele tipuri de moluște tip pot fi consumate de către alte persoane care au alergii în fructe de mare, dar altele le taie complet.

Alternativă: Alergia la fructele de mare poate fi evitată cu ușurință, însă pentru unii, pentru a atinge un stil de viață mai sănătos, aceștia doresc totuși să mănânce moluște. Dacă doriți să aveți parte de beneficiile proteinelor și să mențineți o dietă hipocalorică, puteți avea ca înlocuitori cărnurile albe, cum ar fi curcanul și puiul.

Pește

Pește

La fel ca și crustaceele, și peștii cu înotătoare pot provoca cu ușurință reacții alergice. Proteinele de pește provoacă adesea reacții în sistemul imunitar, iar gelatina de pește (din pielea peștelui și din oase) este, de asemenea, responsabilă pentru reacții alergice. Poate părea ușor să evitați toate fructele de mare, totuși, există unii pești, cum ar fi anșoa, care sunt de obicei ascunși în unele alimente, cum ar fi sosul pentru salată Caesar și sosul Worcestershire. Contaminarea încrucișată este o altă preocupare principală, iar șansele de contaminare încrucișată sunt mari, în special în unele restaurante și alte locuri publice. Cu toate acestea, iată o veste bună: dacă aveți alergie la pești cu înotătoare, cum ar fi păstrăvul, plătica și bibanul, nu înseamnă că aveți și alergie la crustacee.

Alternativă: O mulțime de oameni au alergie la un pește și, de asemenea, au alergie la altul, astfel încât medicii recomandă evitarea completă a peștelui. Cu toate acestea, peștele care este proaspăt are mai multe șanse de a declanșa simptome alergice. După ce vă consultați cu medicul dumneavoastră, vă puteți bucura cu siguranță de conservele de somon și ton.

Soia

Soia

Pentru iubitorii de sushi, soia este întotdeauna de vină pentru reacțiile alergice, în comparație cu peștele. Unii sugari sunt deja introduși în alergiile la soia prin intermediul formulei pe bază de soia, iar aceste cazuri sunt de obicei detectate devreme. S-ar putea să vedeți soia să fie identificată ca un alergen ușor, ea poate apărea în alimente neașteptate pe care le consumăm zilnic, cum ar fi cerealele, ciocolata, produsele din carne și alimentele coapte. De obicei, unii lasă alergia la soia în copilărie, dar se poate desfășura și la vârsta adultă din cauza unor factori precipitanți. Unii factori pot include, astm, eczeme, febra fânului sau urticarie.

Alternativă: Semințele de lupin care este adus de europeni este unul dintre înlocuitorii pentru soia care poate fi adăugat în mese, conform The New York Times. Substitutul, care nu conține gluten, funcționează ca un antioxidant, este bogat în aminoacizi și are un conținut scăzut de ulei și grăsimi. d grăsime.

Legume și fructe crude

Legume și fructe crude

Unele persoane care suferă de alergii sezoniere se confruntă, de asemenea, cu disconfort și mâncărimi odată ce mestecă un morcov crud sau mușcă o piersică fragedă. Legumele și fructele crude au aceleași proteine la fel ca și polenul care poate dezvolta imediat reacții alergice pe cale orală. Acestea pot să nu fie la fel de periculoase în comparație cu o altă alergie alimentară, anafilaxia se poate întâmpla, de asemenea, în cazuri rare.

Alternativă: Dacă nu puteți suporta mâncărimea gurii, nu renunțați! Încă mai există speranță. Calea simplă pentru unii este de a îndepărta pielea legumelor și fructelor pentru a diminua efectul secundar alergic. În plus, proteinele incriminate își schimbă forma odată ce gătești legumele și fructele crude care pot provoca simptome alergice. Prin urmare, cei care dezvoltă de obicei acest tip de alergie orală, nu ar trebui să mai simtă disconfort.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole asemănătoare

Ultimele articole