Ceaiuri pe care le puteti cultiva in propria gradina

Distribuie

HealthCulinarCeaiuri pe care le puteti cultiva in propria gradina

Cu toții bem ceai, fie dimineața, fie seara. Ceaiul nu este neapărat ceaiul negru sau verde obișnuit; puteți prepara ceaiuri folosind multe plante.

Există multe ceaiuri din plante disponibile pe piață, dar nimic nu se compară cu un ceai făcut folosind ierburi din propria grădină!

Puteți folosi ierburile proaspete sau le puteți usca la soare, le puteți depozita și le puteți folosi după cum și când doriți. Iată care sunt cele mai bune ceaiuri din plante pe care le puteți cultiva în grădina dumneavoastră:

Musetel

CEAIURI PE CARE LE PUTEȚI CULTIVA ÎN PROPRIA GRĂDINĂ

Mușețelul este un ceai excelent pentru insomnie. Ajută la calmarea simțurilor și vă relaxează. De asemenea, are efecte antiinflamatorii care tratează inflamațiile din organism, ameliorează durerile de cap, te face să te simți mai bine dacă ai febră etc.

Pentru creștere: Creșteți-o din semințe primăvara și plantați-le într-un loc parțial umbrit. Odată ce ai făcut acest lucru, nici nu mai trebuie să-i acorzi o atenție sporită, deoarece crește foarte bine cu puțină apă.

Cum faceți ceai: Fie uscați florile, fie folosiți-le proaspete, după cum doriți. Puneți-le la infuzat în apă fierbinte timp de 15 minute și strecurați-le. Adăugați miere și lămâie pentru a-i spori gustul și beneficiile.

Menta

CEAIURI PE CARE LE PUTEȚI CULTIVA ÎN PROPRIA GRĂDINĂ

Ceaiul de mentă este un ceai de plante foarte bun și are beneficii extraordinare pentru sănătate. Ajută la menținerea răcoroasă a corpului în timpul verii și ajută la digestie.

Pentru creștere: Menta este o plantă care poate crește aproape oriunde și peste tot. Aveți nevoie doar de puțin pământ și apă. Plantați-o într-un ghiveci sau planta vă va cuceri curtea!

Cum faceți ceai: Frunzele uscate de mentă sunt cele mai bune pentru a fi folosite la prepararea ceaiului. Adăugați o lingură de mentă uscată în apă fierbinte și lăsați-o să se infuzeze timp de 5-10 minute. Adăugați puțină miere sau lămâie în el sau serviți-l ca atare, după cum preferați.

Macese

CEAIURI PE CARE LE PUTEȚI CULTIVA ÎN PROPRIA GRĂDINĂ

Folosim pentru ceai mîceșele, acestea cresc pe partea inferioară a trandafirului și sunt bune de utilizat după ce cad petalele trandafirilor. Este bogat în antioxidanți și vitamina C, iar conținutul de vitamina C din el este cu 50% mai mare decât cel al portocalelor.

Pentru creștere: Cultivarea trandafirilor are nevoie de puțină îngrijire dacă doriți ca aceștia să răsară an de an. Udați-i bine. Aveți grijă de trandafiri și așa veți avea grijă de bulbii acestora.

Cum faceți ceai: Fie că tocați sau zdrobiți măceșele uscate sau proaspete și puneți-le la infuzat în apă fierbinte. Asigurați-vă că strecurați bine ceaiul, deoarece măceșele conțin semințe și păr micuțe granuloase.

Îmbunătățește-ți viața cu aceste obiceiuri sănătoase

Un stil de viață sănătos este un cumul de aspecte, de la sănătatea corpului fizic, la cea psihică, emoțională, spirituală, relațională și financiară.

Printre cele mai “vizibile” beneficii ale unui stil de viață sănătos, se numără faptul că te simți nemaipomenit, ai mai multă energie, te poți concentra mai bine și te îmbolnăvești mai rar – sau, de ce nu, chiar deloc.

Cum îți poți înbunătăți stilul de viață? Poți citi la un click distanță!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole asemănătoare

Ultimele articole