20 de beneficii uimitoare pentru sănătate ale consumului de ton

Distribuie

HealthSanatate20 de beneficii uimitoare pentru sănătate ale consumului de ton

Există multe beneficii ale tonului, deoarece este un superaliment care conține o mulțime de substanțe nutritive de care corpul tău are nevoie pentru a menține o stare de sănătate bună. Nu numai că este sărac în calorii și bogat în proteine, dar este și gustos și eficient din punct de vedere al costurilor.

În timp ce tonul proaspăt durează doar aproximativ o săptămână după ce a fost capturat, tonul conservat poate rezista pentru perioade mai lungi și este mai eficient din punct de vedere al costurilor. Cu toate acestea, nivelurile de mercur din ton pot fi relativ ridicate, dar sunt determinate în mare măsură de localități.

Indiferent de aceasta, tonul are multe beneficii nutriționale pentru sănătate și este o sursă excelentă de proteine. Iată câteva dintre motivele pentru care tonul este sănătos pentru dumneavoastră.

Cuprins

Beneficiile tonului: 20 moduri în care este sănătos pentru tine

Haideți să aflăm cele 20 de beneficii uimitoare ale tonului:

Vă ajută inima

Procentul ridicat de acizi grași omega-3 din carnea de ton aduce echilibru în vasele de sânge, reducând colesterolul din artere. Colesterolul mai mic în artere este egal cu mai puține probleme în circulația sângelui și în pompa inimii, ceea ce vă aduce îmbunătățirea sănătății inimii.

Consumul de ton sau de alt pește prăjit sau la cuptor este asociat cu un risc mai mic de deces prin HIC, în special decesul prin HIC aritmic.

Sfat sănătos: Înlocuiți carnea saturată de grăsimi, cum ar fi carnea de porc (în special cea procesată) cu ton.

Reduce tensiunea arterială

Studiile de cercetare arată că tonul este bogat în potasiu – un mineral care scade semnificativ tensiunea arterială.

Combinarea acestui element cu grăsimile omega-3 aduce un efect antiinflamator la nivelul sistemului cardiovascular. Asta înseamnă o presiune mai mică și un risc mai mic de accident vascular cerebral, atac de cord și probleme complicate, cum ar fi înfundarea arterelor.

Sfat sănătos: Tonul la conservă este sărat, adăugând mult sodiu, care contracarează potasiul din sistem. Fiți atenți la consumul dumneavoastră.

Îmbunătățește sistemul imunitar

Dovezile din studiile observaționale și intervenționale la om arată că un consum regulat de pește este asociat cu o incidență redusă a afecțiunilor inflamatorii cronice, cum ar fi artrita reumatoidă, și că o perfuzie continuă de ulei de pește la pacienții critici hrăniți prin tuburi poate îmbunătăți rezultate importante în secția de terapie intensivă.

Carnea acestui pește este bogată în mangan, zinc, vitamina C și seleniu – antioxidanți care sunt cunoscuți ca stimulatori majori ai sistemului imunitar. Antioxidanții luptă împotriva radicalilor liberi, produse secundare ale metabolismului la nivel celular, care pot provoca multiple boli grave precum cancerul.

Sfat sănătos: O singură porție de carne de ton reprezintă aproximativ 200% din necesarul zilnic de antioxidanți.

Îți stimulează circulația

Fierul și vitamina B sunt motivele pentru acest beneficiu. Sistemul tău cardiovascular este blocat și încetinit de grăsimea cauzată de obiceiurile alimentare nesănătoase, iar celulele tale încep să degenereze.

Aportul ridicat de fier și vitamina B întărește celulele sanguine. Fierul stimulează circulația sângelui, îmbunătățind oxidarea organelor corpului și asigurând o funcționare optimă.

Sfat sănătos: O altă alternativă la ton este obținerea de omega-3 marine în suplimente.

Reduce depresia

Conform cercetărilor, consumul de fructe de mare de cel puțin două ori pe săptămână s-a dovedit a ajuta la reducerea depresiei în rândul femeilor cu 25%. Acest lucru se datorează acizilor grași omega-3 și relației lor cu hormonii sexuali feminini estrogen și progesteron care afectează funcțiile creierului.

În mod surprinzător, grupul cu ton a avut cea mai mare reducere a nivelului de stres.

Sfat sănătos: Tratamentul natural al afecțiunilor și bolilor înlătură efectele secundare ale medicamentelor. Tonul este antioxidantul perfect pentru a înlocui medicamentele industrializate în unele cazuri.

Reduce trigliceridele

Probabil că știți deja că tonul are un impact asupra nivelului de colesterol din organism. Mai multe trigliceride din sânge expun cantitatea de grăsime care circulă în corpul dumneavoastră. Ele sunt legate de LDL, sau colesterolul rău, și de HDL – cel bun.

Sfat sănătos: Consumați ton de cel puțin două ori pe săptămână pentru a reduce LDL și a îmbunătăți HDL.

Ajută la sănătatea ochilor

Degenerescența maculară scade vederea ochiului și aduce încet-încet orbirea. Atotputernicii acizi Omega-3 intervin ca o prevenire a acestei afecțiuni. Prăjirea sau grătarul pot reduce numărul de ingrediente sănătoase din carne. Încearcă rețete cu coacere la cuptor, folosind hârtie de copt.

Sfat sănătos: Consumul regulat de acizi grași Omega-3 previne sindromul ochiului uscat.

Îți întărește oasele

Vitamina D este componenta principală a oaselor. Beneficiile acestei vitamine se demonstrează în prevenirea cancerului, oase puternice și sănătoase și lipsa fracturilor.

Sfat sănătos: Combinată cu mineralele din carnea de ton, vitamina D scade riscul de scleroză multiplă și de boli autoimune.

Îmbunătățește sănătatea pielii tale

Tonul conține oligoelemente, care previn deteriorarea celulelor sanguine din cauza intoxicației și a stării de sănătate a organismului. În al doilea rând, o proteină numită elastină asigură reparații suplimentare ale țesuturilor și conferă netezime pielii.

Sfat sănătos: În plus față de beneficiile tonului, puteți avea și mai multă grijă de pielea dvs. prin asocierea tonului cu alte alimente bogate în colagen.

Ajută la prevenirea accidentelor vasculare cerebrale

Cu cinci porții de ton pe săptămână, adulții pot reduce riscul de accident vascular cerebral cu 30%. Prevenirea formării cheagurilor de sânge și îmbunătățirea pereților arterelor, datorită complexului de vitamine B și acizilor folici din ton.

Sfat sănătos: Forța cardiovasculară poate fi îmbunătățită prin exerciții zilnice regulate.

Ajută la combaterea bolilor de rinichi

Mineralul de potasiu menționat ajută la echilibrul fluidelor și la funcționarea regulată a rinichilor. Cancerul de rinichi este unul dintre cele mai frecvente tipuri de cancer la nivel mondial și se dezvoltă din cauza funcționării inadecvate a organelor. Tonul are un conținut scăzut de fosfor și un conținut ridicat de acizi grași omega-trei, ceea ce îl face o alegere sănătoasă pentru persoanele cu afecțiuni renale.

Sfat sănătos: Asigurați-vă că vă mențineți hidratat în timpul zilei. Șapte până la nouă pahare de apă reprezintă cantitatea necesară pentru o funcționare optimă a rinichilor și pentru sănătatea organismului.

Ajută la prevenirea cancerului

Antioxidanții din carnea de ton luptă împotriva celulelor canceroase. Multe tipuri de cancer se retrag din elementele găsite în ton, cum ar fi cancerul de sân.

Sfat sănătos: Asigură-te că consumi pește în fiecare săptămână și poți să îl amesteci atunci când te plictisești de ton. Un alt pește nutritiv este somonul.

Acesta oferă energie

Componentele peștelui ton îmbunătățesc metabolismul și cresc energia. Complexul de vitamine B stă la baza acestui lucru, alături de valorile ridicate ale proteinelor și de acizii omega-3.

Sfat sănătos: Carnea de ton scurtează timpul de recuperare în antrenamentele sportivilor și oferă energie pentru exerciții solicitante. Creșteți consumul zilnic pentru a stimula starea generală de bine.

Ajută mușchii

Tonul se numără printre cele mai bogate în proteine, ceea ce îl face partenerul perfect în dezvoltarea musculară și pierderea de grăsime. Mușchii cresc din proteine, se recuperează mai repede și îmbunătățesc rata metabolismului organismului.

Sfat sănătos: Tonul este ieftin, dar excelent pentru aportul de proteine. 100 de grame de carne de ton conțin 30 de grame de proteine. Folosiți calculele și adăugați tonul la dieta dumneavoastră de dezvoltare musculară.

Promovează pierderea în greutate

Obezitatea și excesul de greutate sunt cele mai mari probleme de sănătate la nivel mondial. Tonul este un aliment cu conținut scăzut de calorii, cu proteine de înaltă calitate, plin de nutrienți sănătoși care stimulează sănătatea și metabolismul și reduc grăsimea. Un aport crescut de acizi grași omega-3 din carnea de ton stimulează un hormon al foamei numit leptină. Cu acest hormon la distanță, nu veți avea poftă de mâncare.

Sfat sănătos: Stimulează-ți metabolismul cu mai multe mese pe zi și reduce carbohidrații în orele de după-amiaza târziu spre noapte.

Reduce inflamația

Atât inflamația bolii, cât și inflamația musculară sunt suprimate de carnea de ton. Mineralele antiinflamatorii și colesterolul sănătos din această carne ajută la alocarea resurselor în organism. Acest lucru duce la buna funcționare a întregului organism și la prevenirea bolilor inflamatorii precum artrita și guta.

Sfat sănătos: Alte alimente antiinflamatorii includ uleiul de măsline, nucile și migdalele, care se potrivesc de minune cu o garnitură de ton.

Stimulează răspunsul la insulină

Persoanele care suferă de diabet pot beneficia și mai mult de consumul de ton. Acizii omega-3 ajută la menținerea la distanță a insulinei, ceea ce face viața de zi cu zi mai ușoară pentru pacienții cu diabet.

Sfat sănătos: Menținerea hidratării sporește efectele consumului de ton. Rămâneți hidratat în permanență pentru a împiedica creșterea insulinei.

Îți îmbunătățește starea de spirit

Seleniul se ocupă de pofta de mâncare și de starea de spirit la om. Cercetările arată că o lipsă de seleniu în organism va provoca anxietate.

Un alt beneficiu al acizilor omega-3 este procesul de îmbunătățire a dispoziției pe care îl declanșează.

Sfat sănătos: Înfometarea cauzată de efortul de a slăbi poate provoca modificări ale dispoziției și sentimente neplăcute.

Îți stimulează puterea creierului

Dieta bogată în carne de ton îmbunătățește funcția cognitivă a creierului, iar principalii responsabili sunt puternicii acizi omega-3. Acest lucru se întâmplă atunci când sângele sănătos și celulele pline de oxigen circulă într-un flux sanguin curat, ajungând în creier. Creierul funcționează mult mai bine, deoarece are toate resursele de care are nevoie.

Sfat sănătos: Pentru a îmbunătăți funcționarea creierului, consumați nuci și fructe de pădure. Acestea au dovedit că mențin funcționarea sănătoasă a creierului.

Împiedică deteriorarea membranei celulare

Atunci când consumați ton fiert, vă ajutați organismul în mai multe moduri. Proteinele din ton se descompun în entități celulare numite peptide. Peptidele, atunci când sunt consumate, afectează membranele celulare ale corpului nostru, îmbunătățind starea lor generală și făcând astfel corpul nostru mult mai sănătos și mai rezistent la radicalii liberi.

Sfat sănătos: Încercați să consumați ton fiert cât mai mult posibil. S-ar putea să aibă un gust cam neplăcut, dar cu condimente și mirodenii bune, puteți face o masă frumoasă.

Cât de des ar trebui să mănânci ton?

În timp ce tonul are o mulțime de beneficii uimitoare pentru sănătate, consumul excesiv de ton poate duce la probleme grave de sănătate. Tonul conține niveluri mai ridicate de mercur în comparație cu alte fructe de mare, cum ar fi stridiile, tilapia și homarii, pentru a numi doar câteva.

Expunerea la mercur poate dăuna memoriei și concentrării și poate duce la moartea celulelor cerebrale.

Potrivit FDA, adulții ar trebui să mănânce 85-140 grame de pește de 2-3 ori pe săptămână pentru a obține suficienți acizi grași omega-3 și alți nutrienți benefici. Ar trebui să consumați ton cu moderație pentru a vă bucura de beneficiile pe care le oferă pentru sănătate.

Notă de final

După cum știți acum, consumând ton cu o porție optimă, puteți avea o mulțime de beneficii pentru sănătate. Dacă ești în căutarea unui corp mai sănătos și a unui creier mai limpede, încearcă să adaugi astăzi ton în dieta ta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole asemănătoare

Ultimele articole