15 sfaturi utile pentru a vă asigura că machiajul nu se va șterge!

Distribuie

LifestyleMakeUpStyle15 sfaturi utile pentru a vă asigura că machiajul nu se va...

1. Alegerea cremei potrivite

Alegerea cremei potrivite
Stilistii și dermatologii de top vă recomandă să evitați utilizarea cremelor pe bază de uleiuri pe tot parcursul anotimpului călduros.

2. Găsirea unui fond de ten pentru tenul tău

Înainte de a utiliza un fond de ten, tratați-vă pielea cu niște creme hidratante și aplicați toner. Acest lucru va ajuta ca machiajul să dureze mai mult, ceea ce reprezintă un plus cert într-o zi fierbinte.

3. Aplicarea produselor cosmetice

Aplicarea produselor cosmetice
Nu aplicați produse cosmetice cu degetele – folosiți în schimb burete și perii de machiaj. Acest lucru vă va permite să vă machiați într-un strat subțire, ceea ce este o soluție ideală pentru anotimpul călduros.

4. Utilizarea autobronzantului instant

Utilizarea bronzului

Bronzantul instant poate face ochii să arate mai strălucitori și să declanșeze albul dinților. Pentru a face efectul să pară mai proaspăt și mai natural, aplicați astfel de produse cosmetice în zonele cele mai predispuse la bronzare (frunte, pomeți, bărbie și nas).

5. Menținerea machiajului strident la minim

Menținerea machiajului la minimum
De prea multe ori, machiajul nostru nu reușește să treacă provocarea de căldură și începe să se topească. Prin urmare, regula ta de aur ar trebui să fie cu cât este mai puțin machiaj, cu atât mai bine ! O combinație simplă de cremă hidratantă, corector și rimel va fi suficientă pentru a vă trece prin lunile călduroase.

6. Combaterea tenului gras

Combaterea tenului gras
Pielea sănătoasă și strălucitoare este întotdeauna o priveliște plăcută de văzut. Dacă pielea dvs. are mai mult un luciu gras această afecțiune va deveni mai evidentă în timpul sezonului cald.

Pentru a împiedica pielea să dobândească un luciu nesănătos, încercați să folosiți fonduri de ten cremă mai deschise. Pe măsură ce interacționează cu grăsimea secretată de porii pielii, astfel de fonduri de ten devin vizibil mai întunecate.

7. Evitarea culorilor saturate

Evitarea culorilor saturate
Asigurați-vă că arsenalul dvs. de cosmetice de vară nu include culori adânci și saturate. Acestea vor arăta grosolan și ar putea „modifica” caracteristicile dvs. într-un mod nefavorabil (de exemplu, făcând pleoapele să pară prea grele). Vă recomandăm să folosiți în schimb un machiaj în nuanțe pastel și nud.

8. Alegerea umbrelor ideale

Căldura de vară face ca umbrele de ochi pe bază de cremă să se coaguleze și să se adune în bucăți mici pe pleoape. Aceasta conferă feței tale un aspect neîngrijit. Pentru a evita problema, încercați să folosiți umbre de ochi lichide.

Astfel de umbre sunt ușor de utilizat și pot fi aplicate uniform pe toată suprafața feței. Acestea sunt absorbite rapid de piele și rămân pe față mult timp fără să se murdărească sau să se topească.

9. Utilizarea rouges

Utilizarea rouges
Pe vreme caldă, fardurile pudră intră inevitabil în contact cu transpirația. Acest lucru duce la apariția unor pete inestetice. Dacă vrei să oferi feței tale o strălucire sănătoasă, alege farduri lichide. Aplicați-le într-un strat foarte subțire pentru a evita efectul excesiv de luciu și pentru a vă asigura că pielea dvs. este capabilă să respire.

10. Alegerea pulberii potrivite

Alegerea pulberii potrivite
Nu se recomandă utilizarea pulberilor presate în zilele călduroase și însorite. Contactul cu lumina directă a soarelui și transpirația le va determina să se solidifice și să formeze o crustă cu aspect urât. Pentru a evita această problemă, folosiți pulberi libere – acestea vă pot păstra machiajul intact timp de multe ore.

11. Alegerea rimelului durabil

Mascarele rezistente la apă sunt indispensabile pe tot parcursul sezonului cald. Mai mult, nu vă vor dezamăgi în timpul acelor ploi fulgerătoare de vară!

12. Găsirea unui creion potrivit pentru ochi și sprâncene

Găsirea unui creion potrivit pentru ochi și sprâncene

Evitați utilizarea creioanelor pe bază de ceară pe timp cald. Chiar și o scurtă plimbare la soare va face ca machiajul dvs. să curgă!

13. Aplicarea rujului potrivit

Aplicarea rujului potrivit
Nu utilizați rujuri de lungă durată – în timpul verii, suntem siguri că vor avea un efect puternic de parchet pe buze. Vă sfătuim să alegeți în schimb luciu de buze – un astfel de machiaj este ușor de fixat și, mai mult, asigură o nutriție bună pentru pielea dumneavoastră.

14. Experimentați cu paleta de culori

Vara este sezonul perfect pentru experimentarea cu paleta ta de machiaj. Folosirea culorilor strălucitoare și vibrante va oferi feței tale o nouă strălucire. Dacă preferați tonuri neutre, pur și simplu aplicați puțin mai mult roșu.

15. Folosirea șervețelelor mate

În timpul verii, păstrați întotdeauna la îndemână șervețele mate. Vă vor ajuta să vă reparați rapid machiajul, să scăpați de luciul gras și să vă îndepărtați mărgelele de transpirație de pe față.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole asemănătoare

Ultimele articole