10 fapte puțin cunoscute despre cosmetica

Distribuie

LifestyleMakeUpStyle10 fapte puțin cunoscute despre cosmetica

… pentru că cine nu iubește machiajul? De secole, femeile au folosit produse cosmetice pentru a-și îmbunătăți și transforma trăsăturile în ceva mai… atractiv din punct de vedere vizual.

De la mumiile din Egiptul antic care purtau eyeliner până la tendințele moderne care iau cu asalt TikTok-ul, machiajul este o sursă veșnică de bucurie pentru noi toate.

Fie că ești novice sau profesionist când vine vorba de produse de înfrumusețare, întotdeauna este ceva de învățat despre lumea cosmeticelor și a machiajului.

 

Bun venit în lumea cosmeticelor

1.Brevetul pentru lac de unghii datează din 1919. Era de culoare roz deschis.

2. Femeile romane foloseau picături de belladonna pentru a-și face pupilele să pară mai mari și mai sexy. Bineînțeles, belladona este o otravă, așa că această practică nu a durat prea mult.

3. Aztecii foloseau gândaci pentru a face ruj roșu.

4. Elizabeth Taylor le-ar fi interzis altor femei de pe platou să poarte ruj roșu.

5. În funcție de momentul și locul în care te aflai la vremea respectivă, folosirea machiajului îți desemna fie bogăția, fie lipsa de moralitate – aceste reguli s-au schimbat de foarte multe ori de-a lungul istoriei.

6. Se spune că Cleopatra și-a îmbibat pânzele corăbiei în parfum pentru ca toată lumea să-i poată mirosi sosirea.

7. MAC a fost fondată de doi bărbați pe nume Frank în 1985.

8. Feministe precum Elizabeth Cady Stanton au purtat ruj ca simbol al eliberării de opresiune atunci când au mărșăluit pentru dreptul la vot.

9. Tot mai multe femei au început să se radă la subraț după ce au văzut un model cu axilele rase într-o reclamă de modă din 1915.

10. Femeile și-au făcut adesea propriile semne de frumusețe cu petice de catifea neagră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole asemănătoare

Ultimele articole