Tendințele noului sezon: 3 factori care influențează machiajul de seară

Distribuie

LifestyleMakeUpStyleTendințele noului sezon: 3 factori care influențează machiajul de seară

Acest lucru este unul firesc, deoarece modul în care va arăta în ansamblu depinde în proporție de 90% de machiaj.

Ce elemente trebuie să ne capteze atenția?

Indiferent dacă își face machiajul acasă sau la un salon de frumusețe, există o serie de factori care influențează forma, stilul, culoarea și intensitatea acestuia.

Conform specialiștilor în make-up, principalii 5 factori care determină ce fel de machiaj va fi aplicat, sunt următorii:

Vestimentația

Un make-up reușit înseamnă nu doar aplicarea corectă a fardului și rimelului, ci și stilizarea machiajului în raport cu îmbrăcămintea ce urmează a fi purtată.

De regulă, printre primele întrebări adresate clientelor într-un salon specializat sunt și cele legate de ce haine urmează să fie îmbrăcate la evenimentul dat.

Ținându-se cont de acest fapt, expertul în make-up va reuși să potrivească culorile și stilul machiajului cu piesele vestimentare și astfel să ofere persoanei date satisfacția unui aspect plăcut, confortabil și deci realizat profesionist.

Ocazia

Este o logică simplă a legăturii dintre machiaj și ocazie. Bineînțeles machiajul de seară tinde să fie de cele mai multe ori mai strident, însă neapărat va fi adaptat ocaziei.

O doamnă machiată corect nu va merge la un party cu un machiaj de nuntă și invers. Riscul neglijării acestui factor persistă atunci când machiajul se realizează în condiții casnice și mai ales atunci când lipsește experiența necesară.

La un salon profesionist, ocazia va fi prima întrebare care se va clarifica, iar mai apoi toate celelalte, pe când făcut acasă, un machiaj de seară poate devia ușor de la rigorile existente.

Anotimpul

La fel de mult ca și vestimentația și natura evenimentului, anotimpul contează și impune la rândul său elemente specifice.

Majoritatea femeilor cunosc despre acest fapt, dar există și excepții și în așa mod se pot produce situații neplăcute la un eveniment important din viața unei doamne.

Confundarea unui machiaj de vară cu unul de toamnă sau neglijarea adaptării machiajului de seară la anotimpul de afară sunt riscuri care pot atrage după sine situații jenante.

De aceea specialiștii recomandă respectarea, pe cât de mult posibil a cerințelor în acest domeniu.

De exemplu, vara, când temperaturile sunt foarte ridicate, este de preferat un machiaj de seară light, primăvara se potrivesc machiajele în nuanțe pastelate, iar toamna sau iarna se poate opta pentru culori mai închise sau sidefate.

Succint, despre tendințele toamnă-iarnă 2018

În ordinea ideilor de mai sus, având în vedere că toamna a și poposit, o sugestie ar fi să se țină cont și de decorul sărbătorii sau evenimentului la care se va merge.

Mai ales dacă este mai complicată decizia de a asorta machiajul cu culoarea rochiei, salopetei, bluzei etc.

De exemplu, la o nuntă, la un botez sau altă petrecere festivă vor fi probabil prezente anumite aranjamente de toamnă, fapt care ne poate inspira pentru un machiaj adaptat evenimentului. Bineînțeles prioritate vor avea totuși accesoriile și calitățile personale: culoarea ochilor, părului, tipul hainei etc.

În afara celor menționate este bine de știut că tendințele sezonului de toamnă a anului curent, conform surselor din domeniu, promovează nuanțele naturale și nude, dar și verdele smarald, albastru electric, gri-ul metalic și culoarea vinului.

Toate acestea ajutate desigur de un dermatograf negru și rimel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole asemănătoare

Ultimele articole