Consumul de suc de murături: 10 beneficii aduse corpului tău

Distribuie

HealthSanatateConsumul de suc de murături: 10 beneficii aduse corpului tău

La început, consumul de suc de murături ar putea părea cam grosolan. Dar există mai multe motive pentru a lua această decizie în considerare.

Sportivii beau această băutură de ani de zile. Experții nu știau toate motivele pentru care sucul de murături era bun de băut după exerciții. Știau doar că părea să ajute la ameliorarea crampelor.

Au avut dreptate. Se pare că ajută la ameliorarea crampelor musculare, plus multe altele.

Aruncă o privire asupra celor 10 beneficii sănătoase ale consumului de suc de murături.

Consumul de suc de murături: 10 motive pentru acesta aduce beneficii corpului tău

1. Calmează crampele musculare

Bărbații deshidratați au experimentat o eliberare mai rapidă a crampelor musculare după ce au băut suc de murături, potrivit unui studiu publicat în Medicine & Science in Sports & Exercise .

Este nevoie de aproximativ 1/3 cană de suc de murături pentru a avea acest efect. Sucul de murături ameliorează crampele mai mult decât dacă ar bea aceeași cantitate de apă. De asemenea, ar ajuta mai mult decât să bei nimic.

Acest lucru se poate datora faptului că oțetul din sucul de murături poate ajuta la ameliorarea rapidă a dureriilor. Oțetul poate ajuta la oprirea semnalelor nervoase care fac crampii mușchilor obosiți.

2. Te ajută să rămâi hidratat

Pentru majoritatea oamenilor, apa potabilă pentru hidratare după un antrenament este în regulă. Apa este probabil tot ce ai nevoie dacă faci mișcare moderată sau timp de o oră sau mai puțin.

Dar este o poveste diferită dacă vă exersați din greu, faceți exerciții fizice mai mult de o oră la rând sau faceți exerciții în climă caldă.

Dacă bei ceva cu sodiu și potasiu te poate ajuta să te hidratezi mai repede. Sodiul este un electrolit pe care îl pierzi când transpiri. Potasiul este un alt electrolit pierdut în transpirație.

Sucul de murături conține mult sodiu. De asemenea, are și ceva potasiu. După o sesiune de exerciții transpirate sau lungi, savurarea sucului de murături vă poate ajuta corpul să-și revină mai repede la nivelurile normale de electroliți.

3. Este un ajutor de „recovery” fără grăsimi

Dacă încercați să slăbiți, probabil că nu sunteți prea intolerant în legătură cu idea consumului de băuturi sportive bogate în calorii.

Este însă un plan bun pentru a înlocui electroliții pierduți după ce ați făcut exerciții fizice grele, pentru o lungă perioadă de timp sau pe vreme caldă. În plus, dacă mușchii tăi sunt stresați, probabil că vei dori o ușurare cât mai rapidă.

Sucul de murături vă salvează! Sucul de murături nu conține grăsimi, dar poate avea câteva calorii. Poate avea de la zero la 100 de calorii pe porție de 1 cană. Cantitatea de calorii depinde de conținutul soluției de murare.

4. Nu vă va afecta bugetul

Dacă mâncați deja murături în mod regulat, nu trebuie să cheltuiți bani pe băuturi sportive. Chiar dacă nu mâncați murături, puteți alege totuși sucul de murături ca alternativă la buget, la băuturile de antrenament mai scumpe.

De asemenea, puteți cumpăra sucuri de murături preparate comercial comercializate ca băuturi sportive. Costă mai mult decât să bei ce mai rămâne în borcanul tău de murături când toate murăturile au dispărut. Dezavantajul este că veți ști din citirea etichetei nutriționale ce obțineți în fiecare porție.

5. Conține antioxidanți

Sucul de murături are cantități semnificative de vitamine C și E, doi antioxidanți cheie . Antioxidanții vă ajută să vă protejați corpul de moleculele dăunătoare numite radicali liberi. Toată lumea este expusă la radicalii liberi, astfel încât să ai o mulțime de antioxidanți în dieta ta este o idee bună.

Vitaminele C și E contribuie, de asemenea, la creșterea funcției sistemului imunitar , printre alte roluri pe care le joacă în corpul dumneavoastră.

6. Poate susține eforturile de slăbire

Sucul de murături conține o mulțime de oțet. Consumul de oțet în fiecare zi vă poate ajuta să pierdeți în greutate, așa cum sa raportat în Bioscience, Biotehnologie și Biochimie .

După 12 săptămâni, participanții la studiu care consumaseră zilnic aproximativ 1/2 uncie sau 1 uncie de oțet pierduseră mai multă greutate și grăsime decât cei care nu consumaseră niciun oțet.

7. Ajută la controlul nivelului de zahăr din sânge

Un studiu publicat în Journal of Diabetes Research a arătat efectele consumului unei mici porții de oțet înainte de masă. Oțetul a ajutat la reglarea nivelului de zahăr din sânge după masă la persoanele cu diabet de tip 2. Diabetul de tip 2 este asociat cu supraponderalitatea și obezitatea .

Nivelurile de zahăr din sânge bine reglementate vă ajută să vă mențineți sănătos. O mulțime de oameni au diabet de tip 2 și nu îl știu. Glicemia nereglementată poate provoca probleme grave de sănătate, cum ar fi orbirea , afectarea inimii și afectarea rinichilor .

8. Sporește sănătatea intestinelor

Oțetul din sucul de murături poate ajuta și burtica să rămână sănătoasă. Oțetul este un aliment fermentat . Alimentele fermentate sunt bune pentru sistemul digestiv . Acestea încurajează creșterea și echilibrul sănătos al bacteriilor și florei bune din intestin .

Aflați mai multe: 8 moduri în care iaurtul grecesc vă ajută sănătatea »

9. Mărarul este sănătos

Alegeți suc de mărar pentru mai multe beneficii potențiale. Mararul are quercetină în ea. Quercetina are proprietăți de scădere a colesterolului. Un studiu publicat în colesterol a constatat că mărarul a scăzut colesterolul la hamsteri. Poate avea un efect similar la om.

Autorii studiului au menționat, de asemenea, că mărarul are multe utilizări medicinale tradiționale. Acestea includ tratarea:

  • indigestie
  • crampe stomacale
  • gaze
  • alte afectiuni digestive

10. Îți îndulcește respirația

Chiar dacă îți face buzele să se strâmbe când îl bei, un pic de suc de murături ar putea face ca respirația ta să fie mai dulce.

Bacteriile din gură pot provoca respirație urât mirositoare. Atât mărarul, cât și oțetul au proprietăți antibacteriene. Această combinație puternică vă poate ajuta să vă împrospătați respirația după ce beți suc de murături.

Pasii urmatori!

În loc să aruncați lichidul care a mai rămas din borcanul de murături pe scurgere, vă recomandăm să îl salvați pentru o utilizare viitoare.

S-ar putea să vă regăsiți chiar savurând aroma sărată. Lucrurile pot avea un gust diferit după ce le exersați în ​​mod normal. Deci, chiar dacă sucul de murături nu sună uimitor acum, poate că va atinge locul cuvenit după următorul antrenament.

Chiar dacă nu-ți va plăcea niciodată gustul, s-ar putea să ajungi să decizi că consumul de suc de murături merită băut pentru beneficiile pentru sănătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole asemănătoare

Ultimele articole