Gogosi mari si pufoase

Preparare

40 minute

Gatire

30 minute

Servire

12 gogosi

Ingrediente Gogosi

  • 500 g Faina de grau

  • 250 ml Lapte

  • 50 g Unt topit

  • 40 g Zahar

  • 10 g Drojdie uscata

  • 2 Oua

  • 1 Galbenus de ou

  • 1 lingurita Esenta de vanilie

  • 1 Coaja de lamaie

  • putina Sare

Mod de preparare

  • se toarna laptele caldut la temperatura camerei intr-un bol
  • se adauga zaharul si drojdia peste si se amesteca pana se omogenizeaza
  • se lasa amestecul sa se „odihneasca” pana devine spumos sau aproximativ 10 minute
  • se adauga peste ouale, galbenusul, untul topit si racit, coaja de lamaie si esenta de vanilie
  • se amesteca foarte bine
  • se adauga peste faina si sarea si se incorporeaza
  • se framanta aluatul pentru aproximativ 15-20 minute
  • se lasa aluatul la crescut la loc caldut pentru aproximativ 40 minute
  • dupa cele 40 minute incep formarea gogosilor; se formeaza bilute de aluat, care vor fi puse pe hartie de copt
  • dupa modelarea gogosilor se lasa la crescut pentru aproximativ 20 minute
  • dupa cele 20 minute, gogosilor se pun la prajit in ulei incins, prajindu-le pe fiecare parte aproximativ 3-4 minute
  • dupa prajirea gogosilor se adauga Nutella sau ciocolata facuta de casa in interior si se decoreaza cu putina zahar pudra

Pofta buna!

Ti-a placut articolul? Recomanda-l: