Mod de preparare
- se toarna laptele caldut la temperatura camerei intr-un bol
- se adauga zaharul si drojdia peste si se amesteca pana se omogenizeaza
- se lasa amestecul sa se „odihneasca” pana devine spumos sau aproximativ 10 minute
- se adauga peste ouale, galbenusul, untul topit si racit, coaja de lamaie si esenta de vanilie
- se amesteca foarte bine
- se adauga peste faina si sarea si se incorporeaza
- se framanta aluatul pentru aproximativ 15-20 minute
- se lasa aluatul la crescut la loc caldut pentru aproximativ 40 minute
- dupa cele 40 minute incep formarea gogosilor; se formeaza bilute de aluat, care vor fi puse pe hartie de copt
- dupa modelarea gogosilor se lasa la crescut pentru aproximativ 20 minute
- dupa cele 20 minute, gogosilor se pun la prajit in ulei incins, prajindu-le pe fiecare parte aproximativ 3-4 minute
- dupa prajirea gogosilor se adauga Nutella sau ciocolata facuta de casa in interior si se decoreaza cu putina zahar pudra
Pofta buna!