Reteta: Gogosi mari si pufoase

Distribuie

HealthCulinarReteta: Gogosi mari si pufoase

Mod de preparare

  • se toarna laptele caldut la temperatura camerei intr-un bol
  • se adauga zaharul si drojdia peste si se amesteca pana se omogenizeaza
  • se lasa amestecul sa se „odihneasca” pana devine spumos sau aproximativ 10 minute
  • se adauga peste ouale, galbenusul, untul topit si racit, coaja de lamaie si esenta de vanilie
  • se amesteca foarte bine
  • se adauga peste faina si sarea si se incorporeaza
  • se framanta aluatul pentru aproximativ 15-20 minute
  • se lasa aluatul la crescut la loc caldut pentru aproximativ 40 minute
  • dupa cele 40 minute incep formarea gogosilor; se formeaza bilute de aluat, care vor fi puse pe hartie de copt
  • dupa modelarea gogosilor se lasa la crescut pentru aproximativ 20 minute
  • dupa cele 20 minute, gogosilor se pun la prajit in ulei incins, prajindu-le pe fiecare parte aproximativ 3-4 minute
  • dupa prajirea gogosilor se adauga Nutella sau ciocolata facuta de casa in interior si se decoreaza cu putina zahar pudra

Pofta buna!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole asemănătoare

Ultimele articole