Culinar

Reteta: Gogosi mari si pufoase

Gogosi mari si pufoase

Mod de preparare

  • se toarna laptele caldut la temperatura camerei intr-un bol
  • se adauga zaharul si drojdia peste si se amesteca pana se omogenizeaza
  • se lasa amestecul sa se „odihneasca” pana devine spumos sau aproximativ 10 minute
  • se adauga peste ouale, galbenusul, untul topit si racit, coaja de lamaie si esenta de vanilie
  • se amesteca foarte bine
  • se adauga peste faina si sarea si se incorporeaza
  • se framanta aluatul pentru aproximativ 15-20 minute
  • se lasa aluatul la crescut la loc caldut pentru aproximativ 40 minute
  • dupa cele 40 minute incep formarea gogosilor; se formeaza bilute de aluat, care vor fi puse pe hartie de copt
  • dupa modelarea gogosilor se lasa la crescut pentru aproximativ 20 minute
  • dupa cele 20 minute, gogosilor se pun la prajit in ulei incins, prajindu-le pe fiecare parte aproximativ 3-4 minute
  • dupa prajirea gogosilor se adauga Nutella sau ciocolata facuta de casa in interior si se decoreaza cu putina zahar pudra

Pofta buna!

Sigur o să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *