piftele

Piftele -carne tocata amestec- la cuptor

> 500g carne tocata
> 1 ceapa
> 1 cartof
> 1-2 felii paine
> 1 ou
> marar, patrunjel, cimbru
> sare, piper
> 1 lg ulei masline

O modalitate foarte simpla de a toca toate legumele si de a le amesteca cu toate condimentele este sa le dam prin robotul de bucatarie. Tocarea alimentelor la mana necesita mai mult timp.

Am pus toate alimentele in robotul de bucatarie, inclusiv oul, verdeturile si painea, le-am tocat bine, apoi le-am rasturnat peste carnea tocata. Am adaugat condimentele si am amestecat compozitia.

Am format bile putin aplatizate, marimea dupa placul fiecaruia, le-am asezat pe tava la distante mici intre ele, am presarat lingura de ulei si le-am dat la cuptorul preincalzit.
Dupa 10 minute la foc mare(aragaz pe gaz) le-am invartit pe cealalta parte. Inca 10 minute si piftelutele sunt gata.

O reteta rapida pentru orice zi!

Pofta buna!

Ti-a placut articolul? Recomanda-l: