Piftele, sunt mici mingi din carne tocata, care sunt preparate in bucataria traditionala romaneasca. Acestea se fac de obicei din carnea tocata din amestec de porc si vita, insa pentru a largi orizonturile, se fac si din piept de pui tocat. Aceasta se amesteca cu mirodenii si diverse legume, apoi se calesc in ulei.
Tipul retetei: fel principal
Timp de preparare: 40 minute
Dificultate: foarte usor
Ingrediente:
- un piept de pui tocat
- 2 oua
- 1 ceapa mare
- 4- 5 catei usturoi
- marar/ patrunjel- am folosit uscat
- sare/ piper dupa gust
- o felie- doua de paine
Mod de preparare:
- tocam ceapa si usturoiul si le punem peste carnea tocata
- adaugam apoi ouale si mirodeniile
- inmuiem painea in apa calduta si o pasam, apoi o punem peste carne si amestecam bine compozitia
- pregatim bilutele din carne
- punem la incins o tigaie cu ulei, putin mai mult decat de obicei
Pentru a savura aceste piftelute delicioase vom adauga ca garnitura, cate o portie de cartofi piure!
Vom adauga si o salata, improvizata dar foarte buna!
Aceasta salata asezonata este improvizata cu ”salam sasesc”, poate suna ciudat dar este foarte buna la gust! Merita incercata!