Piftele, sunt mici mingi din carne tocata, care sunt preparate in bucataria traditionala romaneasca. Acestea se fac de obicei din carnea tocata din amestec de porc si vita, insa pentru a largi orizonturile, se fac si din piept de pui tocat. Aceasta se amesteca cu mirodenii si diverse legume, apoi se calesc in ulei.

Tipul retetei: fel principal
Timp de preparare: 40 minute
Dificultate: foarte usor

Ingrediente:

  • un piept de pui tocat
  • 2 oua
  • 1 ceapa  mare
  • 4- 5 catei usturoi
  • marar/ patrunjel- am folosit uscat
  • sare/ piper dupa gust
  • o felie- doua de paine

Mod de preparare:

  1. tocam ceapa si usturoiul si le punem peste carnea tocata
  2. adaugam apoi ouale si mirodeniile
  3. inmuiem painea in apa calduta si o pasam, apoi o punem peste carne si amestecam bine compozitia
  4. pregatim bilutele din carne
  5. punem la incins o tigaie cu ulei, putin mai mult decat de obicei

Pentru a savura aceste piftelute delicioase vom adauga ca garnitura, cate o portie de cartofi piure!

Vom adauga si o salata, improvizata dar foarte buna!

Aceasta salata asezonata este improvizata cu ”salam sasesc”, poate suna ciudat dar este foarte buna la gust! Merita incercata!

Pofta buna!

Ti-a placut articolul? Recomanda-l: