Culinar

Piftelute din piept de pui

Piftele, sunt mici mingi din carne tocata, care sunt preparate in bucataria traditionala romaneasca. Acestea se fac de obicei din carnea tocata din amestec de porc si vita, insa pentru a largi orizonturile, se fac si din piept de pui tocat. Aceasta se amesteca cu mirodenii si diverse legume, apoi se calesc in ulei.

Tipul retetei: fel principal
Timp de preparare: 40 minute
Dificultate: foarte usor

Ingrediente:

  • un piept de pui tocat
  • 2 oua
  • 1 ceapa  mare
  • 4- 5 catei usturoi
  • marar/ patrunjel- am folosit uscat
  • sare/ piper dupa gust
  • o felie- doua de paine

Mod de preparare:

  1. tocam ceapa si usturoiul si le punem peste carnea tocata
  2. adaugam apoi ouale si mirodeniile
  3. inmuiem painea in apa calduta si o pasam, apoi o punem peste carne si amestecam bine compozitia
  4. pregatim bilutele din carne
  5. punem la incins o tigaie cu ulei, putin mai mult decat de obicei

Pentru a savura aceste piftelute delicioase vom adauga ca garnitura, cate o portie de cartofi piure!

Vom adauga si o salata, improvizata dar foarte buna!

Aceasta salata asezonata este improvizata cu ”salam sasesc”, poate suna ciudat dar este foarte buna la gust! Merita incercata!

Pofta buna!

Sigur o să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *