Pensatul cu ata

In Persia antica, prima sedinta de pensare cu ata marca trecerea de la copil la femeie si era asociata de obicei unui eveniment special,spre exemplu, nunta.

S-a raspandit repede spre Iran, India si Orientul Indepartat, devenind si un obicei al barbatilor.

Daca vrei sa incerci o metoda noua de a te pensa, fara sa iti mai deteriorezi pielea din juru ochilor cu ceara sau fara sa te mai chinui cu penseta, o alternativa este, pensatul cu ata.

Desi este practicat la scara larga in Orientul Mijlociu, pensatul cu ata este o tehnica noua pe piata din Romania.

Tehnica este mult mai igienica, deoarece nu exista riscul ca penseta sa nu fie curatata sau ceara sa nu fie de unica folosinta. Ata nu este refolosita.

„Pensatul cu ata” reprezinta o alternativa revolutionara la tehnicile traditionale de indepartare a parului nedorit din zona sprancenelor.

In ceea ce priveste disconfortul, durerea resimtita in timpul pensatului cu ata este asemanatoare cu cea provocata de smulgerea firelor cu penseta, insa procesul este mult mai rapid.

Disconfortul dureaza aproximativ un minut, pana se obisnuieste pielea.

Cum te pensezi cu ata:

Pensare cu ata

1. Vei avea nevoie de o bucata de ”ata”-asta cu siguranta, un creion in cazul in care vrei sa delimitezi forma dinainte, niste gheta sau apa rece pentru a amortiza zona.

Pensare cu ata

2. Leaga capetele firului de ata impreuna, astfel incat sa formeze un cerc. Taiati ce ramane in plus dupa nod.

Pensare cu ata

3. Sectiunea cu nodul trebuie tinuta intr-o mana, pentru a nu afecta procedeul de pensare

Pensare cu ata

4. Rasuceste mana in care tii nodul, de 5-6 ori, tinand cealalta sectiunea a firului strans, asfel incat sa eviti obtinerea unui nod mijlociu. Trebuie sa aibe forma unei clepsidre sau a unui infinit.

Pensare cu ata

5. Practica, deschizand usor o mana si in acelasi timp o inchideti pe cealalta. Firul se rasuceste in mijloc ceea ce va conduce la eliminarea parului. Practicarea miscarii de tip foarfece te va ajuta mult.

Pensare cu ata

6. Tine mainile mai departate de fata, astfel incat sa te poti concentra doar pe spranceana.

Pensare cu ata

7. Plasati triunghiul firului de ata, astfel incat parul pe care il doriti smuls sa fie in interiorul firului de ata. Fiti atenti la sensul cresterii firului de par, sa stiti cum sa mutati ata pentru a-l smulge.

pensare-cu-ata-7

8. Inchideti mana care controleaza triunghiul din jurul firelor de par si in acelasi timp deschideti cealalta mana. Asigurati-va ca firul de ata este inca in contact cu pielea, si incercati ca miscarile sa fie rapide.

Pensare cu ata

9. Continuati cu aceleasi miscari si usor, usor aceasta tehnica va deveni obisnuinta!

Ti-a placut articolul? Recomanda-l: