Mersul pe jos este sanatos

Distribuie

HealthSanatateMersul pe jos este sanatos

De ce „mers”?

Parcurgerea pe jos a unor distante mari, constituie un lucru normal in viata de zi cu zi a oamenilor timp de mii de ani. In prezent acest lucru se intampla din ce in ce mai rar.

Cei care merg, nu trebuie sa depuna un efort deosebit. Usurinta mersului este la fel de naturala precum respiratia, iar cativa pasi in plus pot fi inclusi intotdeauna in rutina zilnica. Corpul nostru va beneficia de pe urma lor.

Mersul este posibil intotdeauna, la orice varsta, la orice ora… tineri sa batrani, singuri sau in compania altora, oricand si oriunde. Nu avem nevoie de nici un fel de echipament special, nici de bilet, nici de spatiu de antrenament sau taxe.

De ce este mersul sanatos?

*Mersul ne antreneaza organismul.

*In timpul mersului inspiram de zece ori mai mult aer decat in timpul repaosului.

*Este benefic si in combaterea stresului acumulat. Corpul se consuma la intensitate maxima in situatiile de stres. Muschii se incordeaza, circulatia sangelui si alimentarea cu oxigen cresc, iar hormonii precum adrenalina si cortizonul sunt eliberati in cantitati sporite. Corpul se seteaza in vederea depasirii provocarii.

„Aceasta reactie de alarmare a corpului obisnuia sa fie necesara conservarii, in vederea depasirii situatiilor periculoase precum atacurile. Desi in prezent ne confruntam cu situatii stresante, nu suntem nevoiti sa alergam pentru a ne salva vietile. Astfel, energia disponibila nu mai este consumata automat. Persoanele active din punct de vedere fizic obtin un echilibru.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole asemănătoare

Ultimele articole