Mamaliguta cu chisca

Caltabosii, numiti in unele zone si, chisca sau calbaj, sunt niste carnati, preparati de regula la taierea porcului, din maruntaiele acestuia fierte si tocate. Se consuma proaspeti sau afumati. Compozitia difera de la o zona la alta, poate contine sau nu orez si bucatele de slanina. Toate acestea procesate, ne ofera un produs care pe timp de iarna poate fi un deliciu.
Timp de preparare: 20 minute
Tipul retetei: fel principal
Dificultate: foarte usor
1 portie

Avem nevoie de:

  • o legatura chisca, de preferat facuta in casa
  • un strop de ulei
  • faina de porumb
  • un praf de sare

Modul de preparare:

  1. feliem bucata de chisca in cubulete nu prea mari
  2. punem tigaia la incins cu putin ulei
  3. plasam chisca in tigaie si o prajim pe ambele parti; se va desface dar asta ii da tot farmecul.
  4. in acelasi timp pregatim si ceaunul pentru mamaliguta
  5. aruncam un praf de sare; cu siguranta stim cu totii cum se face mamaliga.

Pofta buna!

Ti-a placut articolul? Recomanda-l: