Energie pe toata durata zilei cu sucuri si smoothie-uri din fructe

Distribuie

HealthCulinarEnergie pe toata durata zilei cu sucuri si smoothie-uri din fructe

Smoothie este, pe scurt, băutura care ține și de sete, și de foame. Bogate în nutrienți și proteine, amestecurile din fructe și legume, la care se adaugă lapte, iaurt, miere, nuci, semințe sau alte ingrediente, pot înlocui micul dejun, sunt ușor de transportat la birou, sunt delicioase și sănătoase.

Adevărate cocktailuri de vitamine, băuturile de tip smoothie sunt considerate mai hrănitoare decât un simplu suc de fructe. Singura contraindicație este legată de cantitatea de zahăr la care poate ajunge un astfel de preparat, dacă sunt aduse împreună prea multe fructe dulci, de exemplu. În ultimii ani, a crescut popularitatea smoothie-urilor verzi, care conțin în principal verdețuri și legume și mai puțin fructe, dar cele cu fructe rămân, în continuare, apreciate.

Un smoothie poate fi obținut din ingrediente proaspete sau congelate, cuburile de gheață fiind oricum prezente în multe rețete.

Smoothie de banane cu ananas și cocos

Această băutură nu numai că e o gustare sănătoasă, dar o să te și facă să te simți de parcă bei un cocktail delicios, undeva pe o plajă exotică. Crede-ne, se numără printre acele rețete de smoothie pe care trebuie să le încerci cât mai repede!

Ingrediente:
200 ml de lapte de cocos
150 g de ananas
100 ml de suc de ananas
2 banane

Mod de preparare:
Pune toate ingredientele într-un blender și amestecă bine. Compoziția va fi destul de groasă așa că dacă vrei un smoothie mai lichid adaugă mai mult lapte de cocos sau suc de ananas. Că să te bucuri din plin de gustul fresh, lasă compoziția în frigider pentru 10 – 15 minute înainte să o bei.

Energie pe toata durata zilei cu sucuri si smoothie-uri

Energie pe toata durata zilei cu sucuri si smoothie-uri

Smoothie cu afine, banane si mere

Afinele sunt bogate in antioxidanti, au propietati astringente, sunt un bun antibiotic  si sunt antibacteriene. Totodata sunt o sursa de fibre si ajuta la digestie.

Ingrediente:
2 maini de afine
1 banana bine copata
2 mere
1 lamaie
apa dupa preferinta

Mod de preparare:
Pune toate ingredientele într-un blender și amestecă bine. Compoziția va fi destul de groasă așa că dacă vrei un smoothie mai lichid adaugă apa dupa preferinta. Că să te bucuri din plin de gustul fresh, lasă compoziția în frigider pentru 10 – 15 minute înainte să o bei.

Energie pe toata durata zilei cu sucuri si smoothie-uri

Limonada cu fructe de padure si ghimbir

Cum faci limonada. Trucuri pentru cea mai gustoasă băutură!

Pentru a stoarce cât mai bine sucul lămâilor ai nevoie de un dispozitiv pentru citrice. Acestea se spală mai întâi, apoi se rulează pe blatul din bucătărie și apoi le tai pe jumătatea orizontală și le storci.

Vei colecta sucul până la ultima picătură. Alege lămâile potrivite. Important e să aibă o nuanță medie de galben, fără pete verzi sau maro. Adică să fie bine coapte și sănătoase. Lămâie suculente sunt grele când le ții în mână.

Dacă vei cumpăra lămâi la plasă, cercetează-le pe fiecare, ca să fii sigură că sunt sănătoase. Mai întâi fă siropul. Ai nevoie de apă plată și zahăr sau miere. În acest sirop mai poți adăuga frunze proaspete de mentă, fructe de pădure, vanilie sau alte arome, în funcție de prferințe.

Dacă îți place limoanda rece, ține cont că atunci când îi vei adăuga cuburile de gheață se va dilua. Deci, pune mai puțină apă, ca să aibă un gust mai bun când adaugi gheața.

Nu uita de aspect! Carafa și paharele se pot decora cu mentă proaspătă, căpșune, felii de piersică, zmeură, felii de lămâie sau portocală. Culorile de contrast ale fructelor o vor face să arate mai apetisant.

Pe marginea paharelor poți presăra zahăr. Le mai poți decora cu paie de băut colorate și umbreluțe de hârtie.

Energie pe toata durata zilei cu sucuri si smoothie-uri

Energie pe toata durata zilei cu sucuri si smoothie-uri

Suc de pepene verde gustos si racoritor

Ingrediente:
4 felii de pepene verde fara samburi
2 cesti de apa minerala
2 linguri de suc de lamaie proaspat stors
2 linguri de miere

Mod de preparare:
Se amesteca pepenele cu sucul de lamaie si apa minerala la blender. Se adauga mierea si se amesteca pana cand aceasta se dizolva.

Energie pe toata durata zilei cu sucuri si smoothie-uri

Energie pe toata durata zilei cu sucuri si smoothie-uri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole asemănătoare

Ultimele articole