Dovleacul este un aliment si medicament bogat in vitamine, fosfor si potasiu. Acestia se consuma la varsta imatura cand samburii sunt foarte putin formati si coaja inca subtire si fina. Sunt foarte bogati in apa, insa in pulpa si in coaja lor gasim cantitati mari de vitamine, B9, A, fosfor si potasiu. Consumati in cantitati de 300g, ne asigura cantitatile de vitamine necesare zilnic.
Tipul retetei: pricipal
Timp de preparare aproximativ 40 minute
Dificultate: foarte usor
Ingredientele de care avem nevoie:
- faina
- oua
- ulei
- sare/piper
Etapele de lucru:
- Pregatim ingredientele, spalam si curatam dovlecelul apoi il taiem rondele cu grosimea de aproximativ 2-3 milimetri, batem ouale, le asortam cu sare si piper dupa gust
- Pregatim faina pe o farfurie intinsa
- Intr-un bol ii lasam cateva minute(10′) presarati cu sare si amestecam ca sa cuprinda fiecare felie, lasam sa patrunda sarea cateva minute apoi deoarece lasa apa dupa sarare, scotem feliile de dovlecel pe un platou
- Trecem fiecare felie prin faina si le aranjam pe un platou, prin ou le trecem treptat inainte de prajire
- Dupa ce am terminat cu trecerea prin faina, punem o tigaie la foc si adaugam ulei. Cand uleiul este fierbinte, una cate una, trecem feliile de dovlecel prin ouale batute si le punem apoi in tigaie la prajit