CÂT DE DES TREBUIE SĂ UD UN CACTUS? CUM SE PREVINE PUTREZIREA?

Distribuie

InspirationNature BeautyCÂT DE DES TREBUIE SĂ UD UN CACTUS? CUM SE PREVINE PUTREZIREA?

Dacă te consideri capabil să omori un cactus, chiar și cu o îngrijire corespunzătoare, ai ajuns la locul potrivit! Cât de des ar trebui să ud un cactus? Poate fi pulverizat? Dacă nu, de ce nu? Cum se îngrijește un cactus care putrezește și ce legătură are această problemă cu udarea? Aflați din ghidul nostru complet!

Cât de des trebuie să ud un cactus?

How Often Should I Water a Cactus? How to Prevent Rot?

Cactusul este cunoscut ca fiind cea mai ușor de îngrijit. Mulți oameni spun că este imposibil de ucis, chiar dacă încerci! Cu toate acestea, ca o persoană a cărei primă plantă a fost un cactus numit Pou, am reușit să îl omor făcând o mulțime de greșeli! Așa că imaginați-vă dezamăgirea mea când l-am găsit într-o zi putrezit și mort, în timp ce încercam să îl mențin sănătos! Se poate întâmpla chiar și celor mai buni dintre noi! De obicei, este din cauza modului în care îl udăm, deoarece există atât de multe opinii contradictorii pe internet. Așadar… Când ar trebui să udați cactusul într-un ghiveci sau în pământ?

  • În ghivece: În general, după cum știm cu toții, aceste plante pot supraviețui unor perioade lungi de secetă. Dar asta nu înseamnă că ar trebui să le testați limitele și să le lăsați să se descurce singure! Potrivit Reddit, ar trebui să îți uzi cactusul o dată la 10 zile. Cu toate acestea, în funcție de nivelul de umiditate din casa ta, cel mai bine este să verifici solul. Folosește-ți degetul pentru a verifica dacă solul este complet uscat. Vei ști apoi cât de des să uzi un cactus.
  • Cactus în pământ: Udați mai des, mai ales vara, deoarece solul se usucă mai repede. Mai ales în timpul valurilor de căldură! Udați săptămânal, dar nu lăsați solul să se usuce complet. Vă recomandăm să adăugați mulci pentru a menține solul umed mai mult timp. Puteți folosi scoarță, paie sau resturi de iarbă uscată.
    Respectând aceste reguli, vă veți asigura că nu vă udați prea mult planta. Acest lucru va preveni putrezirea și alte posibile complicații.

Sfaturi pentru îngrijirea cactușilor în ghivece și în pământ

How Often Should I Water a Cactus? How to Prevent Rot?

Deși am constatat că cactușii sunt destul de rezistenți, pot apărea multe probleme dacă nu îi îngrijiți corespunzător. Da, unii cactuși pot rezista testului timpului și schimbărilor climatice. Cu toate acestea, pentru a le asigura bunăstarea, iată de ce trebuie să țineți cont:

  • Amplasarea: Cactușii iubesc soarele! Dacă aveți unul în ghiveci în interior, asigurați-vă că se află întotdeauna lângă o fereastră, astfel încât să primească toată lumina soarelui de care are nevoie pentru a se dezvolta. Una dintre multele greșeli pe care le fac atunci când îngrijesc un cactus este să îl las la umbră. Asigurați-vă întotdeauna că primește cel puțin patru ore de lumină solară pe zi!
  • Fertilizarea: Cel mai bun pH este între 5 și 6,5. Asta înseamnă că îi place solul acid! Înainte de a adăuga îngrășământ, verificați solul. Dacă solul dvs. este mai alcalin, adăugarea de zaț de cafea va scădea pH-ul și va face ca mediul să fie mai propice creșterii sale. De asemenea, gunoiul de grajd de pui face minuni!
  • Mulcirea: Dacă aveți o plantă în ghiveci în interior, nu este nevoie să o mulciți. Totuși, dacă ați plantat una în grădină, mulcirea o va proteja de schimbările climatice. Asta înseamnă valuri de căldură și frig!
  • Replantarea: Un cactus are nevoie de replantare la fiecare doi ani. Pe măsură ce continuă să crească, are nevoie de un loc mai mare pentru a se dezvolta. Acest lucru permite ca mai mult aer să circule în sol, prevenind putrezirea rădăcinilor.

De fapt, acestea sunt cele patru lucruri principale de care trebuie să țineți cont atunci când vă îngrijiți planta! Urmați aceste sfaturi și nu veți avea nicio problemă. Dar dacă aveți deja unele, trebuie să vorbim despre ele în detaliu… Și probabil că sunt legate de udare!

Probleme comune de udare a cactușilor

How Often Should I Water a Cactus? How to Prevent Rot?

Da, deși reputația sa de plantă indestructibilă este bine cunoscută, pot apărea unele probleme legate de udare. Uneori, udăm mult prea mult atunci când nu ar trebui. Iar alteori, nu udăm deloc, deoarece credem că cactusul se poate descurca! Cu toate acestea, unele probleme pot apărea din cauza programului de udare și chiar a condițiilor pe care le oferiți plantei dumneavoastră.

După cum știți acum, aceste plante pot fi rezistente, dar au totuși nevoie de satisfacerea nevoilor lor specifice. În primul rând, să vorbim despre ce trebuie să faci dacă constați că cactusul tău putrezește și care este cauza, apoi de ce nu ar trebui să îl stropești niciodată!

Cât de des trebuie să ud un cactus și de ce putrezește?

How Often Should I Water a Cactus? How to Prevent Rot?

Imaginați-vă că vă treziți într-o zi și vă găsiți cactusul putrezind! Cum s-a întâmplat asta? Și, mai ales, de ce s-a întâmplat? Există trei cauze posibile: udarea excesivă, o boală fungică sau un alt tip de boală.

În general, ultimele două cauze se datorează excesului de umiditate nu numai în sol, ci și în încăperea în care se află planta. Veți observa primele semne atunci când veți vedea decolorarea. De obicei, aceasta începe cu galben și evoluează încet spre maro. Umiditatea excesivă poate fi cauza acestei decolorări, deoarece începe să putrezească peste tot.

Dacă începe să putrezească, încă o mai poți salva dacă acționezi rapid! Aici intervine foarfeca ta curată și ascuțită! Începeți să tăiați cu grijă cactusul din partea de sus până când nu mai există putregai vizibil. Și nu mai udați până când pământul nu este complet uscat! Apoi, udați doar puțin (două sau chiar trei săptămâni mai târziu).

Pot să pulverizez cactusul? Și de ce ar trebui să o fac?

How Often Should I Water a Cactus? How to Prevent Rot?

Știm cât de des trebuie udat un cactus! Dar cum rămâne cu stropitul? Mulți oameni își pulverizează plantele pentru că este mai ușor și pentru că umezește frunzele. Cu toate acestea, la fel ca și plantele suculente, aceste plante nu ar trebui să fie niciodată pulverizate! Singurul mod de a le uda este să adăugați apă direct în sol.

Mai presus de toate, nu udați frunzișul, deoarece acest lucru poate provoca putrezirea acestuia! De asemenea, poate duce la o boală fungică de care este greu de scăpat. Așadar, economisiți timp și stres și udați solul doar atunci când este complet uscat!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole asemănătoare

Ultimele articole