Legumele verzi au frunze pline de fibre, vitamine și minerale.
Mâncarea unei porții sănătoase în fiecare zi vă poate ajuta să vă protejați de multe boli, inclusiv boli de inimă, diabet și cancer și vă poate ajuta, de asemenea, să trăiți mai mult.
Corpul se poate simți mai mulțumit, deoarece primește nutrienții esențiali pe care fiecare celulă îi cere pentru a funcționa corect.
Beneficiile pentru sănătate ale „verdelui”
- Gestionarea greutății: Majoritatea legumelor verzi sunt sărace în calorii. Puteți mânca cât doriți, fără a pune în greutate suplimentară.
- Rata mortalității: Consumul frecvent vă poate reduce substanțial riscul de mortalitate. Verdele frunzelor conțin vitamina K, magneziu, vitaminele B, calciu, printre mulți alți nutrienți esențiali. Acești nutrienți sunt critici pentru fiecare funcție a celulelor și, prin urmare, previn procesul de îmbătrânire și ne ajută să arătăm tinereți.
- Bolile cardiovasculare: Verdele e sărac în grăsimi, bogate în fibre dietetice și bogate în acid folic, potasiu, magneziu, vitamina C și fitochimice. O porție suplimentară pe zi poate scădea riscul de boli cardiovasculare cu 11%.
- Diabetul zaharat de tip 2: Nivelul ridicat de magneziu și un indice glicemic scăzut care poate fi găsit la verdeturi este ideal pentru prevenirea și tratarea diabetului. Studiile au arătat că dacă creșteți aportul de verdeață cu o singură porție pe zi, riscul de diabet este scăzut cu 9%.
- Sănătatea oaselor: Nivelurile ridicate de vitamina K, magneziu și calciu în verdele frunze produc osteocalcina, constructorii de oase. Femeile de vârstă mijlocie care mănâncă peste o porție de verdeață pe zi își vor reduce riscul de fractură de șold cu 45%.
- Funcția imunitară: Bogatul beta-caroten și vitamina A îmbunătățesc sistemul imunitar.
- Protejați ochii: Copiii care consumă cantități inadecvate de vitamina A au un risc mai mare de a orbi. Carotenoizii (luteină și zeaxantină) găsiți în verdele frunzelor sunt concentrați în regiunea maculară a retinei și lentilele ochiului. O dietă dominantă în verde protejează ochii de la necesitatea ochelarilor la copii până la degenerarea maculară și cataracta la adulți.
- Cancer: Carotenoizii, antioxidanții și flavonoidele care se găsesc în verdele frunze protejează.
Mănâncă-ți „verdele” pentru sănătatea ta
Legumele cu frunze verzi sunt o parte importantă a dietei noastre zilnice și sunt atât de multe varietăți disponibile, este ușor să le adăugați în farfurie.
Alegeți întotdeauna frunze crocante cu o culoare verde proaspătă. Când frunzele se îngălbenesc sau sunt maro, înseamnă că îmbătrânesc și își pierd aroma.