De ce este bun pentru tine grapefruitul?

Distribuie

HealthEat Your GreensDe ce este bun pentru tine grapefruitul?

Grapefruitul este un fruct citric, cu o aromă care poate varia de la dulceag până la acru. Conține o serie de vitamine și minerale esențiale. Oamenii pot consuma fructele întregi sau sub formă de suc sau pulpă.

Grapefruit a apărut pentru prima dată în secolul al XVIII-lea, ca urmare a traversării unui pomelo și a unei portocale. Oamenii au numit-o „grapefruit”, deoarece crește în ciorchini, similar cu strugurii.

Nutrienții conținuți de grepfrut pot ajuta la promovarea pielii sănătoase și la protejarea împotriva diferitelor afecțiuni. De asemenea, pot juca un rol în menținerea greutății.

În acest articol, aflați câteva dintre beneficiile posibile pentru sănătate ale grepfrutului. De asemenea, află cine ar trebui să aibă grijă atunci când consumi grapefruit.

De ce este bun pentru tine grapefruitul?

Beneficii

Grapefruit este sărac în calorii, dar foarte bogat în nutrienți. Este, de asemenea, o sursă excelentă de vitamine A și C.

Secțiunile de mai jos discută beneficiile specifice pentru sănătate ale grepfrutului mai detaliat.

Diabet

Grapefruit este scăzut cu indicele glicemic. Aceasta înseamnă că furnizează nutrienți, dar nu are un impact negativ semnificativ asupra nivelului de zahăr din sânge al unei persoane.

Un studiu din 2013 descrie grapefruit ca fiind „asociat semnificativ cu un risc redus de diabet tip 2 ”. Autorii remarcă, de asemenea, că grapefruit conține naringină.

Ei continuă să spună că naringina pare să aibă proprietăți similare cu un inhibitor pe care medicii îl folosesc pentru a îmbunătăți toleranța la glucoză la persoanele cu diabet zaharat de tip 2.

Pierdere în greutate

Unii oameni susțin că grapefruit-ul este un fruct miracol al pierderii în greutate. Într-un studiu , cercetătorii nu au găsit nicio dovadă care să sugereze că grapefruit-ul poate ajuta oamenii să slăbească.

Cu toate acestea, ei au ajuns la concluzia că grapefruit-ul poate ajuta la îmbunătățirea tensiunii arteriale și a nivelului de lipide (grăsimi) din sânge. Există o legătură între hipertensiunea arterială, nivelul lipidelor și obezitatea.

Studii suplimentare ar putea demonstra că nutrienții din grepfruit au beneficii pe termen lung pentru controlul greutății și prevenirea obezității.

Accident vascular cerebral

Potrivit unui studiu al American Heart Association (AHA) , consumul de mai multe flavonoide poate scădea riscul de accident vascular cerebral ischemic în rândul femeilor. Flavonoidele sunt compuși prezenți în fructe citrice, cum ar fi portocalele și grepfrutul.

Riscul de accident vascular cerebral ischemic a fost cu 19% mai mic în rândul celor care au consumat cele mai mari cantități de citrice.

Presiunea arterială și sănătatea inimii

Combinația de fibre, potasiu , licopen, vitamina C și colină în grepfrut ar putea contribui la sănătatea inimii.

AHA încuraja oamenii să crească aportul alimentar de potasiu și de a reduce cantitatea de sare care se adaugă la produsele alimentare. Acest lucru poate ajuta la prevenirea hipertensiunii arteriale și la o serie de complicații care pot rezulta din aceasta.

Conform Departamentului Agriculturii al Statelor Unite (USDA), un grapefruit mic care măsoară 3,5 centimetri și cântărește aproximativ 200 grame (g) conține 278 miligrame (mg) de potasiu.

Dieta DASH , care profesionistii din domeniul sanatatii proiectate pentru a reduce tensiunea arterială prin opțiuni dietetice, include grapefruit ca un aliment recomandat.

Cancer

Grapefruit este o sursă bogată de antioxidanți , precum vitamina C. Acestea pot ajuta la combaterea formării radicalilor liberi, ceea ce experții cred că dau naștere la cancer .

Un grapefruit mic poate furniza 68,8 mg de vitamina C. Aportul recomandat pentru adulți de vitamina C este de 75 mg pe zi pentru femei și 90 mg pentru bărbați.

Un grapefruit mic conține, de asemenea, 2,270 micrograme (mcg) de licopen, care este un alt antioxidant.

Un studiu privind populația din 2016 a analizat datele pentru aproape 50.000 de bărbați. Autorii acesteia concluzionează că există o legătură între un consum mare de sos de roșii, care conține licopen și un risc mai mic de cancer de prostată.

Digestie

Grapefruit conține apă și fibre. Mai exact, un grapefruit mic care cântărește 200 g conține 182 g apă și 2,2 g fibre. Atât apa, cât și fibra pot ajuta la prevenirea constipației și la promovarea regularității pentru un tract digestiv sănătos.

Adulții ar trebui să încerce să consume 28 – 33,6 g de fibre pe zi, în funcție de vârstă și sex.

Există, de asemenea, dovezi care sugerează că un aport mare de fibre alimentare poate ajuta la prevenirea cancerului colorectal .

Piele

Vitamina C joacă un rol vital în formarea colagenului , principalul sistem de sprijin al pielii.

Autorii unui studiu din 2017 concluzionează că vitamina C ar putea ajuta la protejarea împotriva daunelor solare și a îmbătrânirii. De asemenea, notează o legătură între nivelurile de vitamina C ale unei persoane și aportul de fructe și legume proaspete.

Cu toate acestea, unii oameni de știință au găsit dovezi care sugerează o legătură între un aport foarte mare de citrice și dezvoltarea melanomului malign .

Ei au analizat cât de mult consumă sucul de citrice în fiecare săptămână pe o perioadă de 24–26 ani și au descoperit o incidență mai mare de melanom malign în rândul persoanelor care au consumat mai mult suc de citrice.

Autorii studiului recomandă investigarea ulterioară.

Funcție imunitară

Vitamina C ajută la susținerea sistemului imunitar în mai multe moduri. De exemplu, un aport dietetic de vitamina C poate ajuta la prevenirea și tratarea infecțiilor respiratorii și a altor infecții, potrivit unui articol din 2017.

În special, adulții în vârstă, persoanele cu afecțiuni cronice și cei care fumează trebuie să se asigure că au un aport adecvat de vitamina C. Grapefruit poate fi o opțiune bună.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole asemănătoare

Ultimele articole