CUM SĂ PLANTEZI GERBERA? Aflați totul despre această floare măiestuoasă

Distribuie

InspirationNature BeautyCUM SĂ PLANTEZI GERBERA? Aflați totul despre această floare măiestuoasă

Culorile maiestuoase și vibrante ale gerberelor sunt foarte apreciate în grădinile noastre și în interioarele încântătoare. Prin urmare, trebuie să știm cum să le cultivăm și ce îngrijire necesită, pentru ca acestea să ne încânte cu flori roz, roșii, galbene sau albe. Cum se plantează Gerbera? Cum să păstrăm această plantă frumoasă în timpul iernii? Și asta nu este tot. Să ne cufundăm acum în magia fermecătoare a acestei flori!

How to Plant Gerbera? Learn Everything About this Majestic Flower

Gerbera este o plantă de apartament?

Originile acestei plante se găsesc în regiunile tropicale din Africa de Sud și Asia. Se distinge prin centrul și petalele de culoare închisă ale florii. Gerbera este o plantă anuală care se potrivește bine pentru grădinile ornamentale sau pentru interior. Majoritatea soiurilor de Gerbera sunt delicate și se luptă să supraviețuiască la temperaturi scăzute. Dar Gerbera „Garvineas”, de exemplu, sunt rezistente la frig și supraviețuiesc fără probleme.

Cum se plantează Gerbera?

How to Plant Gerbera? Learn Everything About this Majestic Flower

După cum am văzut deja, gerbera preferă climatele calde, dar se poate adapta și crește bine și în climatele temperate. Ele pot fi plantate atât în pământ, cât și în ghivece. Ce plantă în ghiveci rezistă la frig și îngheț? Pentru a planta Gerberas în pământ, trebuie mai întâi să săpați o groapă în pământ bine afânat. Dimensiunea găurii trebuie să corespundă cu cea a ghemului de rădăcini. Odată ce ghemul de rădăcini este la locul lui, poziționați-l în centru cu ajutorul mâinii. Adăugați pământ de ghiveci și lăsați o distanță de 50 cm/19,68 inci între flori.

How to Plant Gerbera? Learn Everything About this Majestic Flower

Doriți să plantați floarea saturată într-un ghiveci? Principalul obiectiv este să vă asigurați că ghiveciul este mai mare decât ghemul de rădăcini și că are găuri de drenaj. După ce le-ați găsit pe rafturile din grădină după luna aprilie, puteți căuta acum ghivece cu diametrul de până la 20 cm.

Este important să așezați un strat de drenaj din pietriș la baza ghiveciului. Apoi adăugați pământ de ghiveci pentru a umple spațiul. Udați cu moderație pentru a evita riscul de putrezire a rădăcinilor. Prin urmare, se recomandă să lăsați cel puțin 2 cm între partea superioară și marginea ghiveciului pentru a evita orice revărsare.

Unde se plantează gerbera?

How to Plant Gerbera? Learn Everything About this Majestic Flower

Gerbera preferă să se scalde la soare sau să fie adăpostită în zone semiumbrite. Dacă locuiți într-o zonă cu o climă blândă, le puteți planta în aer liber primăvara până la temperaturi de -5°C/23°F. Este indicat să plantați floarea după luna aprilie. Așezați floarea la adăpost de vânt, într-un sol bogat în humus și bine drenat.

Cum se udă planta?

Dacă floarea este plantată în pământ, este recomandabil să o udați dimineața devreme sau seara târziu în timpul lunilor de vară, când nu este soare. Nu udați frunzele și florile. Iarna, reduceți udarea și udați când amestecul este aproape uscat. Nu uitați că floarea este foarte sensibilă la umiditatea stagnantă.

Cel mai bine este să așteptați ca substratul să se usuce între două udări și să îl lăsați puțin umed în timpul verii. Gerbera în ghiveci necesită udare regulată pentru a preveni uscarea sistemului radicular. În timpul lunilor de vară, udați o dată la două zile. Concentrați udarea la baza ramurii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole asemănătoare

Ultimele articole