eyeliner

Ochii sunt cea mai puternica arma pentru flirt si atractie, dar fiecare ochi in parte necesita o tehnica individuala de make-up. Indiferent de forma ochilor, daca machiajul este faut corect, vei fi cea mai atragatoare femeie.

Ochi in forma de migdala

eyeliner

De unde stii daca forma ochilor tai este migdala? Colturile interioare si exterioare ale ochilor sunt la acelasi nivel, iar distanta dintre colturile interioare este egala cu lungimea ochiului.
Pentru a atrage atentia si pentru a da un contur frumos formei ochiului migdala, trasati o linie subtire pe pleoapa de sus din coltul interior. Extinde linia la coltul exterior, dar nu trege dincolo de ea. Aceasta tehnica face ca ocii sa para mari si expresivi.

Forma ochilor cu gluga

eyeliner-2

In acest caz, excesul de piele de deasupra pleoapelor superioare, face ca ochii sa para mai mici. Prin urmare trebuie sa adaugati la fel de mult volum si pentru gene.
Este ideal ca pentru aceasta forma sa trasati niste sageti grosute care sa acopere in intregime linia genelor superioare. Incercati sa utilizati dermatografe cat mai inchise.

Ochii mari si distantati

eyeliner-3

Daca distanta dintre ochi este mai mare decat ‘un ochi’, atunci forma ochilor este ‘mare’
Pentru a face ca ochii sa para mai apropiati, traseaza o linie tot drumul, urmand cursa dinspre coltul interior spre coltul exterior al ochilor. Apoi traseaza o linie pe pleoapa inferioara incepand de la mijlocul ochiului, dar nu trage dincolo de coltul exterior. De asemenea, atunci cand aplicati mascara pe gene, periati-le spre podul nasului.

Ochii mari si rotunzi

eyeliner-4

Aceasta forma este destul de expresiva, tot ce trebuie sa faceti este sa o alungiti putin. Incepand de pe pleoapa superioara, traseaza o sageata cu aproximativ un centimentru dincolo de coltul exterior. Tehnica ‘smoky eyes’ este cea mai potrivita pemtru aceasta forma a ochilor.

Ochii alungiti

eyeliner-5

Aceasta forma este considerata incredibil de sexi, dar trebuie avuta mare grija cand aplicam eyeliner-ul pentru a evita ingustarea acestora. Pentru a face ochii sa para mai mari si mai luminosi, trasam o sageata un pic mai departe de linia genelor si nuantam usor. Schitam cu o linie subtire partea exterioara a ochiului cu un creion alb. Apoi cu un alt creion negru, ingrosam si subliniem partea pleoapei superioare centrale.

Ochii apropiati

eyeliner-6

Daca distanta dintre ochi este de o latime mai mica de ‘un ochi’, atunci ai form ochilor apropiata. In acest caz, scopul principal este sa de a face ochii sa para mai deschisi.. Trebuie sa abordam o gradatie de la nuante luminoase spre nuante intunecate. Incepe un pic mai departe de coltul interior si traseaza o sageata. Finalul sagetii trebuie sa fie in afara coltului exterior si usor ridicat.

Sursa: brightside.me
Ti-a placut articolul? Recomanda-l: