Cum poti scapa de nodurile musculare din orice zona a corpului?

Distribuie

HealthSanatateCum poti scapa de nodurile musculare din orice zona a corpului?

Masajul

Manevrele implică acționarea asupra corpului cu presiune – structurată, nestructurată, staționară sau în mișcare – tensiune, mișcare, vibrație, manual sau cu ajutorul unor ajutoare mecanice. Țesuturile vizate pot include mușchi, tendoane, ligamente, piele, articulații, sau alte țesuturi de tip conjunctiv, ca de asemenea și vasele limfatice sau organele din sistemul gastrointestinal.

masajul

Localizați nodul și apăsați ferm zona. Apoi, folosind degetele, frecați nodul într-o mișcare circulară. Masajul sporeste circulatia sangelui, imbunatateste functia musculara si ajuta la relaxarea muschilor, indepartand astfel rigiditatea. De asemenea, puteți căuta ajutorul unui prieten dacă nodurile sunt situate în locuri unde mâinile dvs. nu pot ajunge. Este sugerată găsirea ajutorului unui terapeut de masaj instruit.

Încercați tehnica Graston.

tehnica-graston

Tehnica Graston este o versiune mai intensă a unui masaj. Utilizează 6 tipuri diferite de unelte din oțel inoxidabil pentru a efectua mobilizări musculare. Această tehnică ar trebui să fie efectuată numai de către practicieni instruiți.

Utilizați mingi de tenis

masaj-cu-mingi-tenis

Pe teren plat, puneți bilele de tenis sub punctele de durere. Apăsați ușor și încercați să rulați bilele peste noduri. Nodurile se înmoaie prin presiune și frecare, iar bilele de tenis sunt excelente. Puteți simți durere și disconfort la început, dar cu timpul ar trebui să dispară.

Utilizați un WALBALL

minge-de-perete

Dacă vă aflați pe teren și folosiți o minge de tenis nu este greu, dar puteți efectua o rutină similară utilizând un produs numit WALBALL. Poate fi atașat pe un perete folosind cana de aspirație și apoi poate fi folosit într-un mod similar cu utilizarea unei mingi de tenis.

Poti folosi umbrela

umbrela

Dacă nu aveți nici un prieten în jur și nodul se află în spatele, puteți încerca să folosiți o umbrelă cu un mâner curbat pentru a atenua durerea. Puneți capătul mânerului umbrelei peste nod și aplicați ușor presiunea în timp ce o utilizați.

Folosiți o rolă de spumă

masaj-rola-spuma

O rolă de spumă este un alt instrument pe care îl puteți folosi pentru a trata nodurile musculare. Așezați-l pe teren orizontal și întindeți-l în așa fel încât zona inflamată să cadă pe partea superioară a rolei. Acum, rotiți-vă încet peste el. Amintiți-vă să nu o utilizați timp de peste 3 minute.

Luați în considerare tratamentul acupuncturii

acupunctura

Acupunctura poate fi eficientă în eliberarea de noduri musculare. Lucrează prin a ajunge la centrul nodului muscular și a-l relaxa. Unele rezultate ar trebui să fie vizibile imediat chiar și după prima sesiune de acupunctură. Dar, pentru a rezolva complet această problemă musculară, s-ar putea cere mai multe sesiuni.

Masajul cu ventuze

masaj-ventuze

O altă tehnică tradițională cunoscută sub numele de cupping poate fi de asemenea folosită pentru a obține relaxare musculare. Cupele ajută la descompunerea țesuturilor contractante și la refacerea fluxului sanguin în zona afectată.

Aplicați fierbinte sau rece în zona afectată

masaj-rece

Utilizarea unui tampon de încălzire sau a unei comprese reci poate ameliora durerea asociată cu nodurile musculare. O baie cald poate avea și efecte de vindecare. Pentru beneficii suplimentare, amestecați săruri în apă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole asemănătoare

Ultimele articole