Cum alegi blush-ul potrivit tenului tau?

Distribuie

LifestyleMakeUpStyleCum alegi blush-ul potrivit tenului tau?

Doar o cantitate mică de culori pe obraji vă poate face instantaneu să vă arătați mai proaspete și mai sănătoase. Blush-ul o parte importantă a rutinei de machiaj pentru mulți.

Desigur, trebuie ca blush-ul tău să se potriveasca perfect pe fața ta. Există câteva lucruri pe care trebuie să le ții minte atunci când selectezi un fard de obraz. Trebuie te asiguri că alegi cu adevărat ce e mai bun pentru pielea ta.

Care este tipul tău de piele?

De la pudre, la creme, la lichide: există atât de multe tipuri diferite de blush-uri.

Care dintre ele este cel mai bun?

Totul depinde de tipul dvs. de piele …

Aici este un ghid rapid pentru unele dintre cele mai populare formule de blush. Si tipurile de piele pentru care sunt cele potrivite:

  • Blush-ul crema – nu numai că oferă culoare, dar și hidratare, făcându-l ideal pentru cei care au pielea uscată sau sensibilă. Tipurile de piele matură pot, de asemenea, aprecia finisajul tineresc, pe care blush-ul crema il lasă în urmă.
  • Blush-ul gel – ușor similar cu formulele de cremă, dar cu un pigment mai pur, ceea ce înseamnă că culoarea este mai subtilă. Acestea sunt, de obicei, formule destul de ușoare, făcându-le ideale pentru tipurile de ten uleios.
  • Blush-ul pudra – cele mai multe dintre acestea vor avea un finisaj mat, și sunt, de asemenea, excelente pentru absorbția excesului de ulei, făcându-le bine potrivite pentru pielea grasă.
  • Blush-ul lipstick – acestea sunt bogat pigmentate, de aceea ele sunt adesea folosite si pentru buze. Deoarece se usucă extrem de repede, cei cu pielea uscată pot găsi aceste formule prea dure, făcându-le mai potrivite pentru tenul uleios.

Desigur, puteți alege întotdeauna mai mult de o formulă și le puteți combina.

O metodă populară de a face acest lucru este de a începe cu un blush crema, apoi pe acelasi strat aplicati o pată de culoare de aceeași umbră cu un blush pudra.

De ce ai vrea să faci asta?

Pentru că acest lucru face ca blush-ul sa fie mai durabil. Astfel hraneste si fardului cremă împreună cu pigmentul suplimentar al fardului pulbere.

Odată ce v-ați decis care este cel mai bun tip de blush pentru tipul dvs. de piele, puteți trece apoi la potrivirea diferitelor nuanțe de la roșu cu tonul pielii …

Care este tonul si subtonul potrivit pentru pielea ta?

Alege blush-ul potrivit

Există atât de multe nuanțe strălucitoare, iar cele care se vor potrivi cel mai mult sunt cele care sunt complementare tonului pielii dvs., precum și subtonul pielii.

Pentru a începe, trebuie să aflati exact care este tonul pielii dvs. și care este subtonul …

Să începem cu tonul pielii, pentru că este ușor.

Tonul pielii este, în principiu, culoarea pe care o vedeți atunci când vă uitați la suprafața pielii.

De obicei, aceasta se încadrează în una din aceste categorii:

  • Deschisa
  • Ușor deschisa
  • Mediu
  • Bronzat
  • Întunecat

Bineînțeles, tonul pielii variază pe diferite părți ale corpului.

Când vine vorba de a alege un blush, trebuie să determinați tonul pielii pe obraji, mai degrabă decât în ​​restul corpului.

Subtonul pielii tale este puțin mai complicat …

Aceasta este culoarea subtilă care se află sub suprafața pielii. Tonul pielii se poate schimba, cum ar fi atunci când aveți un bronz, dar subtonul pielii va rămâne întotdeauna același.

Cum tratezi subtonul pielii tale?

Iată cele trei subtonuri , precum și caracteristicile pielii care se încadrează în fiecare:

  • Cald – verde sau verde de măsline de pe partea inferioară a încheieturii mâinii. Pielea se bronzeaza înainte de a sta în soare. Bijuteriile de aur arată mai bine pe piele decât argintul. Culoarea ochilor este probabil căprui sau chihlimbar
  • Cool – vene albastre / violet pe partea inferioară a încheieturii mâinii, pielea arde cu ușurință în soare. Bijuteriile de argint arată mai bine pe piele decât aurul. Culoarea ochilor este probabil albastră, gri sau verde
  • Neutru – venele pe partea inferioară a încheieturii arata undeva între albastru și verde

Acum, înapoi la blush…

Spre deosebire de alte produse de machiaj, cum ar fi rujurile sau fardurile de ochi, blush-ul nu trebuie să iasă în evidență și să facă o declarație. În schimb, ar trebui să fie subtil și natural pentru ca acesta să fie eficient.

Acest lucru face ca umbra pe care o alegeti sa fie foarte importanta …

În general, dacă tonul pielii este deschis sau ușor deschis, atunci nuanța de blush pe care o alegeți ar trebui să ramana tot deschisă.

Pe de altă parte, dacă tonul pielii este în intervalul mediu până la întunecat, ar trebui să mergeți pe o nuanță mai închisă sau mai strălucitoare.

Iată câteva instrucțiuni mai detaliate:

  • Piele deschisa și ușor deschisa cu un Undertone răcoros – roz /roz
  • Piele deschisa și ușor deschisa cu un Underton neutru – corali ușori
  • Piele deschisa și ușor deschisa cu un Underton cald – nuanțe calde de piersici
  • Piele medie si bronzata cu un Underton răcoros – roz bogat
  • Piele medie si bronzata cu un Undertone neutru – violet
  • Piele medie si bronzata cu un Undertone cald – piersici adânci
  • Pielea intunecata cu un Undertone rece – fuchsii profunde
  • Piele întunecată cu un Undertone neutru – nuanțe calde de cacao
  • Pielea întunecată cu Undertone caldă – mandarine întunecate

Sralucitor sau nestralucitor?

Multe formule de blush conțin o strălucire, iar oamenii au de obicei opinii destul de amestecate despre acest lucru.

În majoritatea timpului, veți dori ca fardul dvs. să arate natural și pur și simplu să se amestece cu restul aspectului. O strălucire nu va permite acest lucru, deoarece va fi destul de evident că purtați blush.

Cu toate acestea, dacă pielea ta este destul de plictisitoare și obosită …

O strălucire poate adăuga cu adevărat o anumită luminozitate pe piele.

Este pielea ta destul de inegală în textură, cu umflături, pori mari sau cosuri?

Dacă este așa, o strălucire nu este indicata. Acest lucru va duce doar la mărirea petelor de mai sus.

Cum testezi un blush?

Testeaza corect blush-ul

Pentru a vă asigura că fardul pe care l-ați ales este cel potrivit pentru dvs., va trebui cu siguranță să îl testați.

Cum? Aplicând pe obraz o urma fina de blush. Da, așa e, obrazul tău, nu mâna ta …

În timp ce mulți oameni folosesc frecvent mâinile pentru a testa nuanțele de machiaj, tonul pielii de pe mâna dvs. poate fi complet diferit de obrajii dvs., ceea ce înseamnă că acest lucru nu va fi un ghid precis.

În schimb, aplicați blush pe obraz, la fel cum ați face dacă ați aplicat-o ca parte a rutinei dvs. de machiaj.

Blush-ul potrivit se va amesteca în piele, ceea ce înseamnă că nu ar trebui să puteți vedea marginile sale. În schimb, veți observa că fața dvs. pare mai luminoasă, ca și cum ar fi fost aprinsă din interior.

Cum aplici un blush?

Așa cum am menționat mai devreme. Un blush este o modalitate excelentă de a adăuga o anumită definiție pe fața dumneavoastră. Astfel accentuând pomeții și oferindu-vă o formă în plus.

Este de la sine înțeles că modul în care aplicați blush-ul are un impact enorm asupra acestui rezultat final.

Deci, cum ar trebui să-ți aplici blushul?

Totul depinde de forma fetei …

Iată câteva sfaturi care trebuie păstrate:

  • Forma rotundă a feței – glisați blush-ul de pe pometii obrajilor de-a lungul pielii, continuând până la tamplele dvs.. Deoarece acest lucru vă va ajuta să vă conturati fața.
  • Forma subțire a feței – pentru a vă completa chipul puțin, încercați să aplicați blush-ul cu mișcări circulare în centrul obrajilor. Apoi cu aceasi miscare plecati de-a lungul pomeților pana la urechi.
  • Forma fetei lunga – aplicați blush-ul de la pometii obrajilor la tample. Încercați să adăugați o cantitate mică atât spre pleoape, cât și spre bărbie. Deoarece toate acestea vă vor ajuta să va scurtați fața
  • Forma fetei pătrată – aplicați blush de pe pometii obrajilor în jos în golurile obrajilor dvs., lăsând-o ușor peste urme fine in unghiurile feței dvs.

Cât de mult trebuie să aplici?

Este întotdeauna mai bine să începeți cu o cantitate ușoară de acoperire și apoi să mai adaugati daca aveți nevoie .

Veți găsi probabil că, dacă purtați câteva straturi de alte produse de machiaj, atunci veți avea nevoie doar de o pulverizare foarte ușoară de blush. Pe de altă parte, pielea goală va necesita mai multe straturi de blush.

De ce?

Deoarece alte produse de machiaj mascheaza culoarea naturala a pielii. Ceea ce inseamna ca pigmentul blushului va fi mai puternic. Pe de altă parte, pielea goală va absorbi formula de blush și se va difuza. Deci veți avea nevoie de mai mult pentru ca culoarea să fie vizibilă în mod corespunzător.

Vă întrebați ce ar trebui să utilizați pentru a aplica efectiv blush-ul pe față?

Acest lucru depinde de tipul de blush pe care l-ați ales …

Pentru pudra, o perie mare, bine făcută, pufoasă vă va oferi o cantitate perfectă de acoperire, în timp ce crema și gelul poate fi aplicat cu degetele .

Dacă utilizați o pensulă pentru blush sau pentru orice altă parte a rutinei dvs. de machiaj, nu uitați … Este atât de important să vă asigurați că vă curățați în mod regulat periile de machiaj.

De ce?

Deoarece nu numai că sfârșesc prin colectarea de murdărie, ulei și particule de machiaj care duc la creșterea bacteriilor, dar toate acestea împiedică și machiajul tău să alunece ușor pe pielea ta atunci când folosești acea pensulă. Încercați să oferiți periilor dvs. o curățare rapidă după fiecare utilizare și apoi o curățare mai profundă în fiecare lună.

Utilizarea Blush-ului pe alte părți ale feței:

Blush-ul este multifunctional

Mulți nu doresc să investească într-un blish, gândindu-se că nu este ceva pe care ei l-ar folosi zilnic.

Cu toate acestea, știați că un fard de obraz este de fapt un produs multifuncțional și poate fi aplicat și în alte părți ale feței dvs.?

În plus față de aplicarea pe obraji, încercați să foloti pudra si pe pleoape.

De asemenea, blushul poate funcționa și pe buzele tale .

Pur și simplu dati strălucire pe centrul buzelor și amestecați cu tonul exterior. Folositi un strat de balsam de buze pentru a bloca culoarea în loc.

Când să vă înlocuiți blush-ul

Aveți un blush favorit pe care nu îl purtați adesea, doar din cand in cand?

Dacă este de peste un an, atunci poate fi timpul să-i spuneți la revedere …

Majoritatea companiilor cosmetice își proiectează blush-ul pentru a avea o perioadă de valabilitate de aproximativ un an după ce au fost deschise.

Ce se întâmplă dacă îl utilizați ulterior?

Pigmentul din blush care îi dă culoarea va începe să se descompună. Nu numai că acest lucru vă va transforma blush-ul într-o nuanță mai maronie, dar, de asemenea, împiedică blush-ul să se răspândească și să se amestece în mod corespunzător.

În plus, produsele de machiaj expirate și produsele de îngrijire a pielii pot duce, de asemenea, la deteriorarea radicalilor liberi din piele, ducând la îmbătrânirea prematură și multe altele.

Nu găsiți o dată de expirare și nu vă amintiți când ați deschis-o?

Uită-te bine la fardul tău. Dacă observați orice semne de schimbare a culorii, atunci trebuie să-l arunci. Când vine vorba de pielea ta, este întotdeauna mai bine să fii în siguranță decât să îti para rău.

Un blush vă poate lumina cu adevărat fața, fără ca ea să pară ca ați purta machiaj. Acesta este un produs atât de versatil și ușor de utilizat, făcându-l astfel ca fiecare femeie să-l aibă în arsenalul ei de machiaj. Amintiți-vă doar – atunci când alegeți un fard de obraz, asigurați-vă că păstrați întotdeauna tonul pielii, subtil și tipul de piele în minte!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole asemănătoare

Ultimele articole