MakeUpStyle

Avantaje si dezavantaje ale pensarii cu ata!

Sprancene

Firul de par creste mai greu– daca pana acum dupa pensare, roseata disparea dupa cel putin jumatate de ora, pensatul cu ata nu irita pielea.

Exista persoane care au pielea sensibila sei se irita si de la ceara. Pensatul cu ata nu lasa semne, iar in cazul in care pielea se inroseste, dupa 5minute trebuie sa isi recapete culoarea initiala.

Avantajele procedurii de pensare cu ata:

  • In primul rand este foarte igienic. Firul de ata este singurul lucru care iti atinge fata, si nu este refolosibil. Dar cu siguranta trebuie sa ne spalam mainile inainte de a incepe procedura.
  • Este o metoda eficienta, datorita preciziei si ne ofera un contur mult mai drept al sprancenelor fata de pensarea obisnuita.
  • Pielea nu va mai fi nevoita sa intre in contact cu produsele chimice. Iar pentru pielea sensibila este mult mai indicat deoarece nu traumatizeaza tesuturile.
  • Repetarea acestei proceduri poate distruge foliculii astfel in timp, este posibil ca parul sprancenelor sa nu mai creasca.
  • Este o metoda rapida, nu ar trebui sa dureze mai mult de 5-10 minute.

Dezavantajele procedurii de pensare cu ata

  • Ca dezavantaj, exista doar unul singur. Metoda realizata incorect poate rupe firul de par in loc sa il smulga. Acest lucru nu va ajuta la inlaturarea parului ci va creste mult mai repede.

Pentru a gasi o cosmeticiana priceputa in aceasta arta, in Romania poate fi cam greu. Sunt destul de putine persoane care practica aceasta metoda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *