6 semne de avertizare că îți lipsește vitamina D

Distribuie

HealthSanatate6 semne de avertizare că îți lipsește vitamina D

Se estimează că aproximativ 1 miliard de oameni din întreaga lume au o deficiență de vitamina D. Numărul este mare, iar această deficiență poate duce la multe probleme de sănătate, care necesită, de obicei, atenția imediată a specialiștilor.

Desigur, problemele de sănătate nu sunt cauzate doar de această deficiență, dar poate fi unul dintre numeroasele motive.

Pentru ori eventualitate, ar trebui să vă consultați întotdeauna cu medicul dumneavoastră, dacă simțiți că aveți oricare dintre simptomele menționate mai jos.

Căderea sau rărirea părului

Vitamina D este esențială pentru celulele pielii care procesează cheratina, proteina ce este necesară creșterii părului și a unghiilor. Deci, atunci când nu este suficient, cheratina nu este produsă la nivelurile necesare și părul nostru are de suferit.

De fapt, deficiența de vitamina D este adesea asociată cu alopecia și rărirea părului atât la bărbați, cât și la femei. Au existat multe studii și cercetări care au concluzionat cu aceleași rezultate, ceea ce înseamnă că, dacă ne confruntăm cu această problemă, sunt necesare schimbări în alimentația noastră.

Probleme de somn

Această vitamină joacă un rol foarte important în a avea un somn sănătos și liniștit. Studiile au arătat că deficiența de vitamina D poate duce la insomnie, tulburări ale somnului, cât și mai puține ore de somn decât este necesar și recomandat.

La unii oameni, poate duce chiar la apnee în somn, în care respirația cuiva nu este reglată și poate întrerupe somnul toată noaptea.

Boli mai frecvente

Unul dintre scuturile pe care corpul și sistemul tău imunitar le pot avea ca apărare împotriva bolilor și virușilor este vitamina D.

Deci, atunci când organismului tău îi lipsește această vitamină, îți este mult mai ușor să contracti viruși și să te îmbolnăvești mai des. Răceala, bronșita și pneumonia se pot întâmpla mult mai ușor atunci când lipsește vitamina D din orgamisn. Cu alte cuvinte, această vitamină este foarte importantă pentru sistemul tău respirator și pentru menținerea sănătății acestuia.

Dureri de oase și dureri articulare

Studiile au arătat cum deficitul de vitamina D crește șansele de a avea artrită reumatoidă mai târziu în vârstă. Acest lucru se datorează faptului că vitamina D ajută la menținerea masei osoase din corpul nostru, ajutând la absorbția calciului.

O altă analiză științifică a arătat că persoanele care sufereau de dureri musculare cronice și alte probleme legate de oase, aveau niveluri mai scăzute de vitamina D.

Senzație de oboseală tot timpul

Oboseala poate avea multe cauze, inclusiv stresul, anxietatea, depresia și deficitul de vitamina D. Un studiu, la care au participat 480 de persoane cu această deficiență, a arătat că toți cei implicați au experimentat oboseală. Acest lucru se datorează faptului că oasele și mușchii mai slabi pot face ca întregul corp să se simtă mai obosit.

Fixarea unei diete echilibrate și începerea consumului de suplimente pot avea succes în a aduce înapoi energia pierdută.

Vindecarea rănilor durează mai mult

Se știe că persoanele cu diabet au probleme în a-și vindeca rănile, dar dacă nu suferi de asta, atunci poate că ai un deficit de vitamina D.

S-a demonstrat că această vitamină poate regla factorii de creștere ai țesuturilor noi.

De asemenea, într-un studiu, s-a arătat că persoanele cu ulcer la picior aveau mai multe șanse să sufere de această deficiență. În cazuri mai simple, s-ar putea să observați că rănile minore necesită un timp anormal de lung pentru a se vindeca, ceea ce ar putea însemna că aveți deficiență de vitamina D.

Cum să-ți crești nivelul de vitamina D

Surse alimentare

Îmbunătățirea dietei ar trebui să fie întotdeauna prima alegere, iar alimente precum peștele gras, gălbenușurile de ou, laptele fortificat și iaurtul sunt surse bune de vitamina D.

Suplimente

Poate doriți să întrebați medicul dumneavoastră despre doza recomandată pentru dumneavoastră, pe care să o consumați zilnic. Dar nu aveți nevoie de o rețetă pentru a obține suplimente de vitamina D, deoarece poate fi achiziționată fără rețetă.

Baie de soare

Deși acesta este cel mai natural mod de a vă primi vitamina D, trebuie să aveți grijă la momentele din zi în care vă expuneți la lumina soarelui . Cel mai bine este să aplicați protecție solară cu 20 de minute înainte de a ieși la soare și să evitați intervalul de timp între 10:00 și 16:00.

Asigurați-vă că vă aplicați din nou crema de protecție solară după ce faceți o activitate, cum ar fi înotul, sau după 2 ore de la prima aplicare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole asemănătoare

Ultimele articole