6 semne că cineva este un vampir energetic și cum să-i faci față

Distribuie

InspirationCreativitate6 semne că cineva este un vampir energetic și cum să-i faci...

Un vampir energetic poate fi literalmente oricine din jurul tău, chiar dacă este un membru al familiei sau un prieten apropiat. Ar putea fi o persoană lângă care te simți copleșit și epuizat.

Drenajul constant de energie poate duce la o suferință fizică și emoțională semnificativă. De aceea, este important să ne ocupăm de ei să îi putem recunoaște cine sunt ei. Astfel descoperind și strategia lor de absorbție de energie.

Deoarece vampirii energetici nu sunt foarte ușor de recunoscut, cei de la Bright Side au decis să împărtășeascăm cele mai comune, dar ratate sau ignorate semne. De asemenea, avem câteva sfaturi despre cum să le facem față.

Se expun în mijlocul dramei.

Datorită valului lor de comportament dramatic și emoțional, vampirii energetici tind să fie centrul unei catastrofe. Cu toate acestea, atunci când pun mâna pe tine, ei aruncă drama asupra ta în speranța că o vei absorbi și vei îndrepta greșeala lor.

Ce să faci:
Spune-le că ești prea obosit. Dacă încearcă să te sune și să te înduplece, să nu cazi în capcana lor și scapă spunând că ești obosit pentru o vreme. Cel mai probabil te vor lăsa în pace și vor merge la altă sursă pentru că au nevoie de cineva care are energie de la care să culeagă.

Au tendința de a-și demoraliza ținta.

Ilustratii vampiri energetici

Vampirii energetici sunt de obicei nesiguri și vor încerca să găsească o tactică care să te critice pentru a te menține și pe tine nesigur. Dacă acesta este cazul, s-ar putea să simți că datorezi ceva acestei persoane, în special atenția ta și ai putea continua să lucrezi și să oprești orice atac necunoscut.

Ce să faci:
Privește cu fața de piatră și da răspunsuri scurte. Acești oameni pot folosi chiar și indiciile tale nonverbale (expresiile feței și pozițiile corpului) pentru a te pune pe cap. Le poate spune dacă sunteți dispus să vă aplecați și să le oferiți energia. Așadar, încearcă să arăți cât mai rece posibil și răspunde la întrebările lor cu răspunsuri scurte – asta te va ajuta să-ți păstrezi energia pentru tine.

Folosesc șantaj emoțional.

Ilustratii vampiri energetici

Cheia este că ei știu că rușinea este o armă puternică, în special împotriva oamenilor care sunt grijulii și plini de compasiune. Se vor baza pe călătoriile tale de vinovăție și vor obține ceea ce au plănuit să obțină de la tine. Același lucru este valabil și pentru ultimatumuri, le folosesc pentru a-ți atrage atenția și apoi te constrânge să faci ceva pe care cel mai probabil nu l-ai face într-o altă situație.

Ce să faci:
Aveți o modalitate de a reveni în realitate. Aflați cine vă poate ajuta să faceți o verificare a realității într-o anumită situație. Acesta poate fi cineva în care aveți încredere, un membru al familiei sau un prieten. Așadar, când observi că vampirul energetic din viața ta începe să acționeze, verifică-l cu persoana ta de încredere și afirmă-ți sentimentele. Vezi că instinctul tău este adevărat și nu ceea ce vampirul energetic încearcă să-ți pună.

Se gândesc doar la interesul lor.

Ilustratii vampiri energetici

Principalele ținte ale vampirilor energetici sunt aceia care sunt plini de compasiune și, de asemenea, sensibili. Cei care au o inimă bună, le ascultă necazurile și au la dispoziție o energie nesfârșită. Îți vor folosi asta împotriva ta și îți vor scurge scânteia.

S-ar putea să observi că această persoană ar putea dori să-și petreacă cea mai mare parte a timpului cu tine, chiar dacă asta înseamnă să-ți monopolizezi timpul pentru ieșire. De asemenea, ei știu că vina ta nu te va lăsa să-i refuzi pentru o cină sau o întâlnire cu o cafea, așa că te vor întreba aproape tot timpul.

Ce să faci:
Pune niște limite. S-ar putea să sune mai ușor decât să o implementezi, dar este important să ai zone din viața ta în care nu vei permite vampirilor energetici să intre. Începeți puțin, evitați participarea la evenimente sociale cu ei, cum ar fi să mergeți la o cafea sau la o cină, apoi extindeți-vă.

Nu cedează când greșesc.

Ilustratii vampiri energetici

Vampirii energetici sunt codedependenți și sunt implicați în acest tip de relație. Cu toate acestea, cu greu pot recunoaște că sunt într-una. Ei folosesc legătura (de cele mai multe ori romantică) pentru a răspândi mai multă dramă și nevoie emoțională.

Ce să faci:
Dacă este posibil, elimină-i din viața ta. Dacă vampirul tău energetic nu este o persoană pe care o poți evita pur și simplu (poate un membru al familiei sau un șef), încearcă să întrerupi contactul cât mai mult posibil. Evitați să vorbiți direct cu ei și, în schimb, trimiteți-le mesaje.

Încearcă să-și intimideze prada.

Ilustratii vampiri energetici

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole asemănătoare

Ultimele articole