4 suplimente naturale la fel de puternice ca și medicamentele

Distribuie

HealthEat Your Greens4 suplimente naturale la fel de puternice ca și medicamentele

Cele mai multe suplimente nu funcționează cu adevărat sau cel puțin nu s-au dovedit a funcționa.

Cu toate acestea, există câteva excepții.

De fapt, câteva suplimente sunt atât de eficiente încât sunt comparabile cu medicamentele farmaceutice.

Iată patru suplimente naturale de stimulare a sănătății, care sunt la fel de puternice ca medicamentele (dacă nu mai mult).

Berberina din plante

1. Berberina reduce drastic nivelurile de zahăr din sânge și îmbunătățește sănătatea metabolismului

Berberina este o substanță bioactivă care este extrasă din anumite plante.

Nu este foarte cunoscuă, dar poate fi doar cel mai puternic supliment de pe pământ.

Berberina oferă tot felul de beneficii pentru sănătate, dar este deosebit de eficientă în reducerea nivelului zahărului din sânge. Se crede că reduce zahărul din sânge prin numeroase mecanisme, inclusiv prin reducerea producției de glucoză în ficat și îmbunătățirea sensibilității la insulină.

Studiile au arătat că administrarea de berberină poate duce la scăderea nivelului de zahăr din sânge într-o măsură similară cu metformina.

Într-un studiu efectuat la 116 pacienți cu diabet zaharat de tip 2, berberina a redus cu 20% nivelul zahărului din sânge și a HbA1c (marker pentru nivelurile de zahăr din sânge pe termen lung) cu 12%.

Berberina este, de asemenea, foarte eficientă în îmbunătățirea altor marcatori de sănătate. Aceasta conduce la scăderi majore ale colesterolului total și LDL și la scăderea trigliceridelor sanguine și a tensiunii arteriale, ceea ce ar trebui să conducă la un risc redus de boli cardiace.

De asemenea, s-a demonstrat că Berberina are efecte anti-bacteriene și poate proteja împotriva insuficienței cardiace, a cancerului și a bolii Alzheimer.

Rețineți că berberina este un supliment foarte puternic, cu o gamă largă de efecte biologice, deci folosiți-l cu prudență.

Consultați cu siguranță medicul dumneavoastră dacă luați în prezent alte medicamente.

Bine de retinutBerberina este un supliment puternic. Aceasta poate duce la reduceri majore ale nivelului zahărului din sânge și la ameliorarea majorității factorilor de risc major pentru bolile de inimă.

Beneficiile turmericului / curcuminei

2. Curcumina (de la Turmeric) este un agent antiinflamator puternic

Turmericul este un condiment popular, cunoscut pentru culoarea galbenă.

Acesta a fost folosit în India de mii de ani ca planta medicinala.

Turmericul conține o substanță activă biologic numită curcumină, care a fost studiată temeinic în ultimii ani.

Curcumina combate inflamația la nivel molecular prin blocarea unei molecule inflamatorii de semnalizare numită NF-kB.

Este atât de eficient încât a fost comparata în mod favorabil cu medicamentele antiinflamatorii, în unele studii, fără efecte secundare majore.

De exemplu, s-a demonstrat că este foarte eficienta în tratarea artritei. Într-un studiu efectuat pe 45 de pacienți cu poliartrită reumatoidă, 500 mg de curcumină pe zi a fost mai eficace decât diclofenacul medicamentului antiinflamator.

Curcumina are, de asemenea, numeroase alte beneficii pentru sănătate. Este un antioxidant puternic, poate îmbunătăți sănătatea inimii și poate ajuta la prevenirea cancerului și a bolii Alzheimer.

Potrivit unui studiu, curcumina poate, de asemenea, ajuta la combaterea depresiei. În acest studiu privind 60 de pacienți depresivi, curcumina a fost la fel de eficace ca și prozacul medicamentului antidepresiv.

Curcumina este puțin absorbită, deci este mai bine să obțineți un supliment care conține și piperină / bioperină, care sa dovedit a spori absorbția cu 2000%.

Bine de retinutCurcumina este agentul biologic activ din turmeric. Este o substanță foarte puternică antiinflamatoare care poate ajuta la combaterea numeroaselor boli.

Orez rosu

3. Drojdia de orez roșu conține o statină naturală, care poate reduce colesterolul și poate preveni bolile cardiace

Medicamentele cu statină sunt printre cele mai răspândite medicamente din lume.

Acestea inhibă producția de colesterol în ficat, ducând la scăderea semnificativă a nivelului de colesterol din sânge.

Interesant este că un extract dintr-un tip de orez fermentat, numit orez de drojdie roșie, poate avea efecte similare.

Orezul de drojdie roșie conține o substanță numită monacolin K, care este identică cu cea a medicamentului statastin Lovastatin. Conform unei analize care a examinat 93 de studii controlate, orezul de drojdie roșie poate reduce colesterolul total cu 34 mg / dl, LDL cu 28 mg / dl, trigliceridele cu 35 mg / dl și creșterea HDL (colesterolul „bun”) cu 6 mg / dL, în medie.

Într-un studiu masiv chinezesc cu 5000 de pacienți cu atac de cord, orezul de drojdie roșie a redus riscul de atacuri de cord cu 45% și a redus riscul de a muri în timpul perioadei de studiu cu 33%.

Din nefericire, cantitatea de ingredient activ poate varia de până la 100 de ori, în funcție de marca de orez roșu care se obține.

Prin urmare, nu există nici o garanție că beneficiați de o doză farmacologica activă și este posibil să nu funcționeze la fel de bine ca și în studiile efectuate.

Rețineți că, deși „natural”, orezul de drojdie roșie funcționează la fel ca un medicament cu statine și poate avea efecte secundare similare.

Cu siguranță, NU luați acest supliment fără să discutați mai întâi cu medicul dumneavoastră.

Bine de retinutOrezul de drojdie roșie conține o substanță numita statină. Poate reduce semnificativ nivelul de colesterol și reduce riscul atacurilor de inimă și al decesului la persoanele care suferă deja de boli de inimă.

Usturoi, benefic pentru sanatate

4. Usturoiul poate cauza scăderi majore ale tensiunii arteriale

Usturoiul este, fără îndoială, unul dintre cele mai delicioase ingrediente din lume.

A fost folosită ca plantă medicinală de foarte mult timp, inclusiv de greci și de romani.

Principalele efecte ale usturoiului sunt mediate de compusul său activ, alicină, care este foarte benefic pentru sănătatea inimii.

Studiile au arătat că usturoiul poate reduce colesterolul total și LDL cu aproximativ 10-15%, în medie.

Chiar mai important, poate reduce semnificativ tensiunea arterială, un factor major de risc pentru atacurile de cord, accidente vasculare cerebrale, afecțiuni renale și moarte timpurie.

La persoanele cu tensiune arterială ridicată, usturoiul poate reduce tensiunea arterială sistolică cu 8,4 mmHg, iar tensiunea arterială diastolică cu 7,3 mmHg, în medie.

Într-un studiu efectuat la 210 de persoane cu tensiune arterială ridicată, extractul de usturoi a fost chiar mai eficace decât atenololul care scade tensiunea arterială.

Usturoiul, de asemenea, pare a fi eficient la stimularea funcției imune și la lupta împotriva răcelii obișnuite, cea mai comună boală infecțioasă din lume.

Într-un studiu, acesta a redus numărul de răceli cu 63% și a redus durata simptomelor la rece cu 70% sau de la o medie de 5 zile la o medie de 1,5 zile.

Bine de retinutUsturoiul are o gamă largă de efecte biologice. Poate scădea tensiunea arterială, îmbunătăți nivelul de colesterol și poate ajuta la răceala obișnuită.

Notă de final

Suplimentele, oricât de eficiente, nu pot înlocui niciodată un stil de viață sănătos cu hrană reală, exerciții fizice și somn bun.

Acestea fiind spuse, aceste suplimente naturale pot fi utile pentru persoanele care au nevoie de o „asistență biologică”, dar tot vor să păstreze lucrurile cât mai naturale posibil.

Rețineți că aceste suplimente sunt incredibil de puternice și trebuie tratate cu respect.

Dacă aveți în prezent o afecțiune sau luați orice medicament, consultați-vă cu medicul înainte de a încerca oricare dintre aceste lucruri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole asemănătoare

Ultimele articole