2 retete pentru zile friguroase langa un pahar de vin

Distribuie

HealthCulinar2 retete pentru zile friguroase langa un pahar de vin

Tocanita de cartofi cu carne de iepure

Am avut spatele unui iepure ramas in congelator, avand mai mult os si mai putina carne ce as putea face cu el?! Am fiert iepurele si am dezosat carnea de pe spinarea lui.

Am lasat carnea de iepure in bait 24 de ore facut cu vin rosu, tot felul de condimente si sare! Am pus apoi carnea la fiert si dupa fierbere am indepartat-o usor de pe oase. A iesit ceva carne, numai buna pentru tocanita.

tocanita de cartofi cu iepure

Ingrediente:
>6 cartofi potriviti
>1 morcov mare
>1 ceapa mare
>1 rosie
>busuioc
>cimbru
>marar
>patrunjel
>sare
>piper

  • Legumele le-am tocat si le-am pus la calit, pe toate odatam apoi am adaugat cartofii. Dupa ce s-au inmuiat am adaugat carnea, apa cat le-a cuprins si le-am lasat la foc mic, sa fiarba pana ce a scazut apa.
  • Dupa ce a scazut apa, am condimentat tocanita dupa gust, am pus verdeturile si am acoperit-o cu capac pana la servire.
    Pofta buna!

Ciorba de legume cu carne de porc

Am luat de la piata legume si le-am gasit nu prea mari ci medii spre mici

Am folosit
>2 cepe
>2 catei de usturoi
>1 morcov
>1 radacina patrunjel
>1 pastarnac
>1 bucatica de sfecla rosie (nu am gasit sfecla mai mititica si am sectionat o cantitate apropiata morcovului)
>1 bucatica de telina (idem sfecla rosie)
>1 pumn boabe de mazare
>1 pumn de lobada rosie (am pastrat la congelator)
>1 punc de codite de ceapa verde (idem lobada)
>jumatate de ardel galben

ciorba de legume cu carne de porc

Acestea toate la doi litri de apa, fiind mici va iesi ciorba undeva la 4 portii

>200 g carne de porc, muschiulet
>sare, piper, busuioc si cimbru
>1 lingura de unt
La final sare si verdeata dupa gust!

  • Radacinoasele si ceapa, le-am tocat marunt si le-am pus la calit in doua linguri de ulei, apoi am adaugat apa rece, ardelul, cartoful si mazarea.
  • Carnea am taiat-o cubulete si am tras-o in unt apoi am adaugat condimentele. Nu trebuie sa se rumeneasca.
  • Cand supa a inceput sa clocoteasca, am adaugat si carnea, care am lasat-o sa se scurga de unt pentru a nu iesi supa prea grasa.
  • Am lasat totul la fiert la foc mediu pana a fiert carnea, am sarat, am piperat, am pus lobada pentru mai multa
    culoare si cand am stins aragazul am pus verdeturi- un experiment reusit si gustos!

Merge cu o lingura de smantana buna.
Pofta buna!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole asemănătoare

Ultimele articole