13 tratamente ușoare de îngrijire DIY pentru o piele strălucitoare și sănătoasă

Distribuie

LifestyleHomeMade13 tratamente ușoare de îngrijire DIY pentru o piele strălucitoare și sănătoasă

Mască de față anti-îmbătrânire cu cacao

O mască de cacao decadentă, plină de antioxidanți, reface hidratarea și conferă pielii un aspect tânăr și refăcut. Pe măsură ce pielea îmbătrânește, bariera de hidratare începe să se rupă, ceea ce duce la uscăciune, iar stratul de imunitate al pielii slăbește. Hidratarea este cel mai important salvator al pielii în această etapă!

Rețetă: Combinați 1 lingură de pudră de cacao, 1 lingură de smântână, 1 lingură de miere și un albuș de ou. Aplicați pe față și lăsați să se usuce înainte de a clăti. Ingredientele puternice fac din aceasta o cremă-minune multi-tasking: Smântâna acră este o formă de acid lactic care hidratează în timp ce exfoliază ușor; mierea este un umectant care stimulează, de asemenea, hidratarea, în timp ce proteina din albușul de ou strânge și întărește pielea.

cacao

Înmuierea mâinilor în lapte cald

Se recomandă o baie de lapte cald pentru a înmuia mâinile care muncesc din greu.

Rețetă: Încălziți 2 până la 3 căni de lapte integral (suficient pentru a scufunda complet ambele mâini) în cuptorul cu microunde până când este cald. Turnați într-un castron și lăsați mâinile la înmuiat timp de cinci până la 10 minute, permițând grăsimii din lapte să hidrateze, iar vitaminelor A și E să hrănească pielea uscată.

lapte

Mască de față cu ovăz

Reglează pH-ul pielii cu ajutorul nivelului ridicat de alfa-hidroxi-acizi din cidrul de mere și îndepărtează excesul de grăsime și depunerile cu ajutorul ovăzului măcinat. Ovăzul conține saponine, un agent de curățare puternic în mod natural, spune Aganovic.

Rețetă: Combinați 3 lingurițe de ovăz măcinat și ¼ linguriță de cidru de mere într-un castron până când se formează o pastă omogenă. Apoi adăugați ¼ lingură de suc de lămâie și ½ lingură de zahăr brun; amestecați până când amestecul este uniform. Aplicați pe pielea proaspăt curățată și lăsați să acționeze timp de cinci până la 10 minute, permițând ingredientelor să pătrundă în straturile superioare ale pielii. Apoi, frecați cu mișcări circulare pentru a exfolia și a crește fluxul sanguin. Clătiți cu apă caldă și uscați cu un prosop.

Mască de față cu afine pentru luminozitate

Detoxifiază-ți fața cu o mască de fructe de pădure calmantă. Antioxidanții din afine protejează împotriva radicalilor liberi și repară daunele anterioare, în timp ce vitamina C din lămâi luminează pielea, explică Aganovic.

Rețetă: Combinați 1 lingură de afine coapte zdrobite, 1 lingură de suc de lămâie, 1 lingură de suc de castraveți, 2 linguri de bicarbonat de sodiu și 2 linguri de apă; întindeți pe față. Lăsați să acționeze timp de 15 până la 20 de minute. Clătiți ușor cu mâinile și apă caldă.

fructe de padure pasta

Ulei de nucă de cocos – Hidratarea cuticulelor

Apelează la uleiul de nucă de cocos pentru a hrăni suplimentar cuticulele uscate.

Uleiul greu asigură o hidratare de lungă durată.

Pur și simplu frecați o cantitate mică pe fiecare vârf de deget și înfășurați-o cu folie de plastic pentru a o lăsa să pătrundă.

Exfoliant cu bicarbonat de sodiu pentru picioare

O simplă înmuiere a picioarelor cu bicarbonat de sodiu în apă va rezolva problema. „Bicarbonatul de sodiu tratează calusurile, deoarece este abraziv și ajută la desprinderea pielii moarte”.

Rețetă: Adăugați un raport de ½ cană de bicarbonat de sodiu pentru fiecare galon de apă caldă într-o cadă de mică adâncime și amestecați până când pulberea se dizolvă. Stai jos și relaxează-te, înmuind picioarele timp de aproximativ 30 de minute. Clătiți bicarbonatul de sodiu și uscați picioarele înainte de a aplica crema de picioare și de a îmbrăca o pereche de șosete de bumbac.

bicarbonat de sodiu

Tonic de față cu frunze de ceai pentru combaterea acneei

Pregătiți un tonic calmant din ceai alb din ingrediente cu influențe asiatice. O piele sănătoasă începe din interior spre exterior, iar consumul unui simplu amestec de apă cu lămâie va da startul efectelor de înfrumusețare, spune ea.

Rețetă: Combinați 1 linguriță de frunze de ceai de mentă, 4 lingurițe de frunze de ceai alb, ½ cană de apă distilată fiartă și 2 picături de ulei de lavandă într-o presă franceză. Lăsați să se infuzeze timp de 10 minute înainte de a turna într-un recipient de sticlă pentru a se răci. Se combină cu suficient gel de aloe vera pentru a umple un atomizor de sticlă cu pulverizator de 4 oz. Păstrați la frigider înainte de pulverizare.

arbore de ceai

Exfoliant de detoxifiere pentru corp cu orez și ghimbir

Pregătiți un lot mare de acest produs de netezire a corpului de inspirație asiatică, cu un amestec de texturi suficient de puternic pentru a îndepărta orice piele moartă și a dezvălui picioare și brațe netede și radiante. Laptele de nucă de cocos este încărcat cu grăsimi hidratante și sănătoase, iar ghimbirul scade inflamația și detoxifică pielea. „Boabele de orez sunt un exfoliant natural excelent”, explică Yen. „Amidonul din orez ajută la calmarea pielii deteriorate și iritate”.

Rețetă: Amestecați împreună ½ cană de orez măcinat (măcinat într-un blender), ½ cană de lapte de cocos, ¼ cană de zahăr brun și 1½ lingură de ghimbir măcinat pentru a forma o pastă. Folosiți mâinile pentru a freca amestecul cu mișcări circulare pe tot corpul. După câteva minute, exfoliantul va lustrui întregul corp.

orez

Exfoliant de buze cu miere

Amestecați aceste produse pentru buze, pentru buze perfecte – exfoliantele nu sunt rezervate doar pentru față sau corp.

Rețetă: Combinați 1 linguriță de ulei de nucă de cocos, 1 linguriță de miere crudă, 2 linguri de zahăr brut și un strop de suc de lămâie într-un bol mic. Aplicați amestecul cu o periuță de dinți nouă, printr-o mișcare circulară ușoară. Clătiți și continuați cu balsamul de buze preferat. Nu sunteți un fan al lămâii? Marí recomandă, de asemenea, un amestec de 2 până la 3 linguri de ovăz sfărâmat, 1 linguriță de miere, ½ linguriță de oțet de mere și o picătură de ulei de arbore de ceai.

Mască de față cu papaya care luptă împotriva ridurilor

Rețeta secretă pentru o piele fără vârstă este masca făcută cu papaya proaspătă, iaurt grecesc și alte ingrediente nutritive. Se recomandă să aplicați crema hidratantă de față după clătire. Acizii alfa-hidroxi din papaya funcționează ca un exfoliant natural; albușurile de ou sunt bogate în proteine și ajută la refacerea pielii și la strângerea porilor.

Rețetă: Amestecați ½ dintr-o papaya proaspătă (semințele îndepărtate și tăiate în cubulețe), 1 lingură de iaurt grecesc simplu, 1 lingură de ceai alb (preparat și răcit), 1 lingură de suc proaspăt de lămâie și un albuș de ou organic într-un robot de bucătărie (sau folosiți o furculiță) până când se formează o pastă. Aplicați-o pe față și pe gât; relaxați-vă timp de 20-30 de minute înainte de a clăti cu apă călduță.

masca cu papaya

Exfoliant pentru față cu zahăr

Îndulcește-ți rutina de înfrumusețare de acasă cu un exfoliant de față cu miere și zahăr. „Acest exfoliant făcut în casă ajută la hrănirea pielii în timp ce îndepărtează celulele moarte”. Dacă aveți pielea sensibilă, săriți peste această rețetă: Zahărul poate fi prea dur.

Rețetă: Amestecați 1/2 cană de zahăr brun și 3 linguri de miere într-un bol mic și amestecați până când se formează o pastă groasă. Adăugați două linguri dintr-un ulei la alegere (de măsline, migdale sau nucă de cocos) și amestecați până când se integrează în pastă pentru a o face puțin mai ușoară. Întindeți pasta pe toată pielea curată – față, gât și decolteu. Lăsați-o să acționeze între cinci și 10 minute și clătiți cu apă caldă. Poți folosi orice rest de scrub rămas pe corp pentru același efect.

zahar-brun

Mască de față calmantă cu aloe

Aloe vera este bună pentru mai mult decât pentru arsurile solare: „Este plină de beneficii pentru salvarea pielii. Puternica plantă este compusă din proprietăți antiinflamatorii, antiseptice și hidratante pentru a lăsa pielea moale și cu un aspect radiant”. Folosirea aloe vera într-o mască de față poate calma pielea iritată și are, de asemenea, un efect de reumplere și de creștere a strălucirii.

Rețetă: Amestecați 1/2 lingură de lapte de migdale cu o lingură de zahăr brun până când zahărul se dizolvă. Adăugați patru linguri (aproximativ) de suc sau gel de aloe vera. Aplicați amestecul pe față, lăsați-l să acționeze timp de 15-20 de minute și îndepărtați-l cu apă caldă și un prosop moale.

aloe vera

Mască de ochi cu castraveți pentru curățare

Creați un mediu asemănător cu cel de la spa – și să arătați odihnit în același timp – cu o mască de castraveți DIY? „Răzuirea castravetelui va elibera enzimele active”.”Această mască pentru ochi va ajuta în cazul cearcănelor și alergiilor, deoarece calmează și calmează această zonă delicată a pielii.”

Rețetă: Luați un castravete rece și radeți-l pe un prosop de hârtie deasupra unei farfurii. După ce ați terminat de ras, înfășurați bucățile ca un burrito și comprimați-l. Sprijiniți capul pe spate și aplicați pe ochii închiși pentru un efect calmant instantaneu.

castravete

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole asemănătoare

Ultimele articole