Ulei de semințe negre pentru păr: ce este și cum să-l utilizați

Distribuie

LifestyleHomeMadeUlei de semințe negre pentru păr: ce este și cum să-l utilizați

Dacă sunteți în căutarea unui ulei magic care să vă crească părul peste noapte, probabil ați dat peste câteva mărturii destul de convingătoare despre uleiul de semințe negre (alias Nigella sativa, alias chimen negru).

După cum vă puteți da seama, ingredientul are o mulțime de nume diferite. Unii oameni consideră chiar că este un dar drept pentru o mulțime de lupte cu părul.

Tot ce trebuie să știți despre utilizarea uleiului de semințe negre pentru păr, direct de la experți

Uleiul de semințe negre este bun pentru păr?

Motivul pentru care ați putea vedea sau auzi de uleiul de semințe negre apărând în conversație atunci când ajungeți să vorbiți despre remedii pentru creșterea părului este că ingredientul conține un antihistaminic numit timochinonă.

Dar există suficiente dovezi care să susțină uleiul de semințe negre ca tratament de creștere a părului?

Potrivit dr. Bhanusali, nu chiar. „Nu am întâlnit nicio literatură bună pentru a susține în mod special efectele asupra creșterii părului”.

Dar nu toată speranța este pierdută! „Au existat dovezi că ar putea exista un rol pentru sămânță ca agent antiinflamator, anti-fungic și antibacterian. În teorie, dacă a existat căderea părului din cauza unei afecțiuni precum dermatita seboreică, aceasta poate ajuta la tratarea condiție și care să permită creșterea părului odată ce patologia este rezolvată. ” Nu sunteți sigur ce anume vă cauzează căderea părului? Discutați cu un dermatolog sau tricholog înainte de a începe testarea uleiului de semințe negre.

BTW: Aceste beneficii antiinflamatorii din uleiul de semințe negre curăță scalpul destul de eficient. Doar masați câteva picături pe scalp și vă poate ajuta la ameliorarea iritației sau a tensiunii pre-curățare sau condiționare.

Care sunt efectele secundare ale folosirii uleiului de semințe negre?

În primul rând, dacă intenționați să încercați ulei de semințe negre pentru creșterea sau beneficiile părului, Dr. Bhanusali vă recomandă să îl aplicați pe păr, mai degrabă decât să îl luați ca supliment de păr.

Indiferent dacă sunt tratamente medicamentoase sau altele, tind să-mi placă aplicarea topică pentru a minimiza riscul de efecte secundare sistemice, explică Dr. Bhanusali. Și amintiți-vă: suplimentele nu sunt reglementate de FDA, așa că înainte de a experimenta pe cont propriu adăugând ceva nou la rutina dvs., întrebați mai întâimedicul dumneavoastră.

Cât durează să vezi rezultatele uleiului de semințe negre?

Faceți fotografii regulate (la fiecare trei până la patru săptămâni) pentru a vă urmări rezultatele. Orice schimbări pe care le-ați putea vedea vor fi subtile și treptate.

Conform Dr. Bhanusali, de obicei durează trei-patru luni pentru a vedea rezultate vizibile așa că răbdarea este cheia. „Dacă nu obțineți o creștere, vă recomand întotdeauna să vă întâlniți cu un dermatolog prietenos certificat, care poate explora cauzele căderii părului și vă poate pune pe un regim pentru a vă readuce pe drumul cel bun”.

Dacă v-ați temperat așteptările și ați acceptat faptul că uleiul de semințe negre probabil nu vă va crește părul foarte lung peste noapte și totuși doriți să încercați, asigurați-vă că îl testați mai întâi într-o zonă mică pentru a vă asigura că îl tolerați bine înainte de a-l aplica peste tot (același lucru este valabil pentru orice tratament nou).

Și dacă vrei cu adevărat să îți dai seama ce se întâmplă cu creșterea parului si adresa orice pierdere a parului, fă o programare la un dermatolog pentru a găsi remediul potrivit pentru tine .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole asemănătoare

Ultimele articole