11 beneficii ale ceaiului Oolong: De ce este sănătos și bun pentru tine

Distribuie

HealthSanatate11 beneficii ale ceaiului Oolong: De ce este sănătos și bun pentru...

Dacă vi se pare că apa potabilă este prea simplă, ceaiul este o altă opțiune de băutură sănătoasă. Există o mulțime de studii care ne spun beneficiile pentru sănătate ale consumului de ceai. Fie că este cald sau rece, este totuși o răcoritoare excelentă.

În timp ce oamenii din zilele noastre sunt din ce în ce mai obsedați de matcha (sau ceaiul verde), oolong este o alternativă grozavă care poate, de asemenea, să vă îmbunătățească sănătatea.

Ceaiul oolong este făcut din frunze, muguri și tulpini ale plantei Camellia sinensis. Este ușor fermentat și semioxidat, ceea ce îi conferă un gust între ceaiul negru și cel verde.

Oolong poate fi savurat în mai multe forme, cu o mare varietate de ceaiuri Oolong – cel mai faimos oolong provine din provincia Fujian din China. În plus, există multe beneficii ale consumului de ceai Oolong.

Care sunt beneficiile ceaiului Oolong?

Beneficiile ceaiului pentru sănătate sunt foarte variate, iar o ceașcă de ceai oolong are un rol foarte important în ceea ce privește bunăstarea dumneavoastră.

Fiind unul dintre cele mai populare și tradiționale tipuri de ceai din China și Taiwan, ceaiul oolong este cunoscut pentru că oferă beneficii robuste pentru sănătate atunci când este consumat în mod regulat datorită conținutului său. Frunza de oolong este bogată în antioxidanți și conține catehină și cofeină, ambele luptând împotriva radicalilor liberi.

Iată care sunt valorile nutriționale ale unei porții de ceai oolong.

  • Calorii: 90
  • Grăsimi: 0 g
  • Colesterol: 0 mg
  • Sodiu: 10 mg
  • Carbohidrați totali: 24 g
  • Vitamina C: 100 %.

Ce beneficii îți aduce consumul de ceai Oolong?

Există multe beneficii pentru sănătate ale ceaiului oolong. În continuare sunt prezentate câteva dintre aceste beneficii:

Stimulează metabolismul, determinând pierderea în greutate

Ceaiul oolong te ajută să arzi mai repede grăsimile prin creșterea metabolismului și conține, de asemenea, polifenoli care pot bloca enzimele care construiesc grăsimile. Acest lucru înseamnă că poți slăbi cu ceai oolong, atâta timp cât nu îl încarci cu zahăr rafinat și îndulcitori artificiali.

Dacă gusturile tale înclină spre ceaiul dulce, ia în considerare folosirea unei cantități mici de miere crudă, sirop de arțar sau stevia – toate acestea fiind zaharuri cu un nivel scăzut al indicelui glicemic.

Scade colesterolul

Oolong este cunoscut pentru reducerea nivelului de colesterol și pentru promovarea sănătății inimii. Deoarece ceaiul oolong este semi-oxidat, acesta oferă o moleculă de polifenol perfect dimensionată, capabilă să activeze enzima lipază, cunoscută pentru dizolvarea grăsimii corporale.

Crește vigilența mentală

Se știe că această ceașcă fierbinte vindecătoare vă revitalizează vigilența mentală și performanța datorită conținutului de cofeină pe care îl conține.

Aveți grijă dacă sunteți sensibil la cofeină și limitați-vă consumul la o ceașcă ușor infuzată pe zi sau răsfățați-vă de câteva ori pe săptămână.

Ajută la digestie

Pentru cei care nu sunt sensibili la cofeină, oolong poate ajuta digestia. Ceaiul alcalinizează tractul digestiv, reducând inflamația la persoanele care suferă de reflux acid sau ulcer.

Ceaiul oolong vă poate ajuta să scăpați de bacteriile rele din stomac, deoarece este ușor antiseptic. Aroma calmă și fină a ceaiului oolong poate calma stomacul atunci când este consumat fierbinte.

Promovează părul sănătos

Datorită nivelului său ridicat de antioxidanți, ceaiul oolong poate preveni căderea părului dacă faceți un ceai de clătire din frunze.

Nu numai atât, dar vă poate face părul mai gros și mai strălucitor. Oolong înmoaie și adaugă strălucire părului tău.

Îmbunătățește starea pielii tale

Eczema este adesea asociată cu alergii sau sensibilități. Deoarece combate radicalii liberi, care este o proprietate curativă a unui antioxidant, ceaiul oolong este capabil să suprime reacțiile alergice.

De asemenea, antioxidanții găsiți în oolong sunt esențiali pentru o piele vibrantă și tânără. Consumul de oolong poate încetini foarte mult procesul de îmbătrânire, deci este, de asemenea, un excelent instrument anti-îmbătrânire.

Stabilizează zahărul din sânge

Atunci când aveți diabet de tip 2, nivelul glicemiei este ridicat. Studiile au arătat că cei care suferă de diabet ar putea beneficia de pe urma consumului de ceai oolong. Acesta are scade glicemia la un nivel sănătos.

Antioxidanții din oolong, care provin din polifenoli, fac minuni în metabolizarea zahărului.

Previne cariile dentare

Atât ceaiul oolong, cât și ceaiul verde protejează dinții de acidul produs de anumite bacterii.

Atât producerea de acid, cât și dezvoltarea bacteriilor sunt inhibate de ceaiul oolong, ceea ce înseamnă că acesta este eficient în prevenirea cariilor dentare și a acumulării plăcii bacteriene.

Previne osteoporoza și formează oase puternice

Oolong vă poate proteja oasele și poate preveni osteoporoza. Cei care beau ceai oolong în mod regulat sunt mai puțin predispuși la pierderea densității minerale osoase, ceea ce ajută la reținerea mineralelor din alimentele sănătoase consumate.

S-a descoperit că oolong conține magneziu și calciu în frunzele sale.

Întărește sistemul imunitar

Cunoscut pentru proprietățile sale anticancerigene, ceaiul oolong ajută la menținerea unui sistem imunitar sănătos.

Flavonoidele antioxidante din ceai protejează celulele de deteriorare. Producția de proteine antibacteriene este mult mai mare la băutorii de ceai oolong, ceea ce indică un răspuns imunitar puternic atunci când luptă împotriva infecțiilor.

Protejează longevitatea minții tale

S-a demonstrat că ceaiul oolong are proprietăți neuroprotectoare, ceea ce poate crește longevitatea celulelor creierului dumneavoastră și poate preveni bolile neurodegenerative.

Acest beneficiu se bazează pe proprietățile antioxidante ale ceaiului oolong, precum și pe capacitatea ceaiului oolong de a susține integritatea structurală a neuronilor.

Unde puteți găsi ceaiul Oolong?

Ceaiul Oolong este disponibil în majoritatea farmaciilor si magazinelor naturiste. De asemenea, le puteți găsi online pe emag și pe site-urile farmaciilor.

Cât de mult ceai Oolong ar trebui să beau?

Este important să consumați ceaiul oolong cu moderație, deoarece conține o anumită cantitate de cofeină.

Una până la patru cești de ceai oolong pe zi este cantitatea medie consumată în mod obișnuit. Dacă este posibil, repartizați numărul ales de cești pe parcursul dimineții și după-amiezii pentru a evita să vă perturbați somnul. Consumul de cofeină în exces poate provoca dureri de cap, anxietate, sindromul colonului iritabil, bătăi neregulate ale inimii și inflamații.

Dacă sunteți însărcinată, alăptați sau aveți o afecțiune medicală gravă care este afectată de consumul de cofeină, discutați mai întâi cu medicul dumneavoastră înainte de a o consuma.

Cum să bei ceaiul Oolong?

Cel mai simplu mod de a-l bea este să adăugați apă clocotită la o ceașcă de ceai oolong – fie sub formă de pliculețe de ceai, fie o lingură rasă de frunze libere.

Ca regulă generală, pentru 200 ml de apă (o cană), folosiți 1 linguriță dacă ceaiul este rulat în bile și până la 2 linguri dacă este format din frunze mari și deschise.

Apoi, infuzați timp de 2-5 minute, în funcție de cât de puternică doriți să fie aroma. Savurați ceaiul cât este încă fierbinte – este mai bun.

Dacă vă place ceaiul rece și doriți un pic mai multă varietate de arome, iată câteva rețete de ceai rece de oolong pentru mai multe porții:

Rețetă: Limonadă de ceai Oolong

Limonada de ceai Oolong

HerViewFromHome.com

Ingrediente:

  • 6 căni de apă
  • 6 pliculețe de ceai oolong
  • 1/4 cană de suc de lămâie proaspăt stors
  • 2-3 lingurițe de stevia (opțional)

Mod de preparare:

  1. Se infuzează pliculețele de ceai în apă fierbinte timp de aproximativ 5 minute.
  2. Scoateți pliculețele de ceai și adăugați sucul proaspăt stors de lămâie.
  3. Se răcește la frigider timp de 2 până la 3 ore, sau pur și simplu se servește cu gheață.

Rețetă: Ceai Oolong cu piersici

Ceai de Oolong cu piersici

Plantbasedjess.com

Ingrediente:

  • 1 ½ cană de apă
  • 6 căni de apă fierbinte
  • 4 pliculețe de ceai oolong
  • 2 căni de piersici feliate (proaspete sau congelate)
  • ⅓ cană de nectar de agave sau sirop de arțar – sau alt îndulcitor (opțional)

Mod de preparare:

  1. Combinați piersicile, 1 ½ cană de apă și îndulcitorul într-o cratiță mică și încălziți la foc mediu.
  2. Se amestecă și se pasează piersicile până se înmoaie și se îndepărtează de pe foc pentru a le lăsa să se răcească.
  3. Lăsați săculeții de ceai să se infuzeze în 6 căni de apă fierbinte timp de 5 minute.
  4. Când piersicile sunt reci, filtrați fructele folosind o strecurătoare cu ochiuri pentru a scoate sucurile.
  5. Transferați sucul și ceaiul într-un ulcior.
  6. Serviți cu gheață și cu o felie de piersică în plus, dacă doriți

Notă de final

Consumul de ceai oolong are multe beneficii potențiale pentru dumneavoastră. Cu recomandările de mai sus, vă puteți bucura de ceaiul oolong într-o varietate de moduri și vă puteți bucura de efectele pozitive pe care le are asupra corpului și minții dumneavoastră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole asemănătoare

Ultimele articole