Savoarea cafelei

Ce poate fi mai gustos decat cafeaua?

1. Amesteca o lingurita de zahar din trestie de zahar cu o lingurita de cafea. Se incalzeste la foc mic apoi se toarna in apa. Zaharul caramelizat confera bauturii gust si aroma unica.

2. Pentru a avea o ceasca de cafea fara sedimente, adaugati o lingurita de apa rece in ibricul de cafea proaspat preparata si asteptati o jumatate de minut. Zatul cafelei se va lasa la fundul ibricului si nu se va infiltra in cafeaua turnata in ceasca.

3. O ceasca de cafea rece inre-o zi calduroasa!!! Nu exista nimic mai bun. In loc de cuburi de gheata, care pot strica gustul cafelei, este mai bine sa utilizati cuburi speciale pentru cafea. Fierbe mai multe cesti de cafea si indulceste-le. Lasa-le la racit pana ajung la temperatura camerei, apoi toarna cafeaua in matrite pentru cuburi de gheata si baga-le la congelator. Poti adauga in matrite si lapte pentru a avea congelat. Adauga cateva cuburi de cafea si lapte si bucurate de un cocktail delicios si revigorant.

4. Cafeaua devine pur si simplu incantatoare si uimitoare daca adaugam condimente. Pune un varf de cutit de cardamom (acest condiment face parte din categoria ghimbirului) intr-un ibric, adauga ghimbir, nucsoara sau un baton de scortisoara si incalzeste-le la foc mic. Cafeaua va absorbi gustul si aroma din condimente.

Savoarea cafelei

5. Daca adaugati 2 sau 3 cristale de sare in cafea, va intari aroma acesteia. Cafeaua isi va inmuia un pic gustul dar rezultatul este promitator.

6. Daca doriti sa obtineti gustul maxim si putin acrisor, se ia de pe foc ibricul in care se fierbe cafeaua, de indata ce aceasta face spuma si incepe sa se ridice. Se scoate spuma si se amesteca in cafea, apoi se puna inapoi pe foc. Este bine sa se repete aceasta procedura de 2-3 ori.

7. Cafeaua nu este doar o simpla bautura, este de asemenea un produs alimentar. De exemplu, sub forma unei inghetate de cafea, va improspata frumos o zi fierbinte de vara. Este foarte usor de pregatit.

8. Daca doriti un gust mai catifelat al cafelei, se poate adauga jumatate de lingurita de unt cand aceasta se pregateste.

9. Daca preferati cafea fara cofeina, se adauga 1-3 seminte de cardamom intr-un ibric. Acest condiment distruge cofeina fara a altera proprietatile benefice ale cafelei, si da bauturii o aroma usor picanta.

10. In scopul de a obtine cea mai aromata cafea macinata, aceasta se incalzeste intr-un ibric jumatate de minut, fara a adauga apa. Apoi facem cafeaua cum se face normal.

Savoarea cafelei

Ti-a placut articolul? Recomanda-l: