Vitel marmorat cu sos de menta

NR PORTII, 4 / DURATA , 80 MIN / DIFICULTATE MEDIE

Vitel marmorat cu sos de menta

INGREDIENTE:

  • 1 kg pulpa de vitel
  • Ierburi de Provence
  • 2 linguri de unt
  • 3 linguri de ulei
  • Sare
  • Sfoara subtire sau ata de cusut

SOSUL DE MENTA:

  • 200g iaurt
  • 5 linguri de maioneza
  • 1 legatura de patrunjel
  • Menta dupa gust
  • Sare

MOD DE PREPARARE

Se lasa untul la inmuiat si se amesteca cu ierburile de Provence si sare dupa gust! Intinde pulpa pe tocator cat poti de bine si unge-o cu untul cu ierburi.

Ruleaza carnea si fixeaz-o cu sfoara. Aseaza carnea intr-o tava unsa cu ulei si da-o la cuptotul incins , la foc potrivit. Intoarce-o de cateva ori si adauga 3-4 linguri cu apa fierbinte , ca sa nu se prinda.

Cand friptura e gata , scoate-o si las-o sa se raceasca putin! Scoate sfoara treptat, pe masura ce feliezi!

Sosul de menta!

Amesteca iaurtul cu maioneza , toaca marun patrunjelul si menta , pune-le peste iaurt si drege cu sare dupa gust!
Serveste friptura cu salata verde, rosii, cartofi in coaja sau piure si sos de menta!

SFAT: Scoate carnea din frigider cu cel putin o ora inainte sa o gatesti, ca sa ajunga la temperatura camerei.

Friptura va fi mult mai frageda daca se rumeneste la o tempertura potrivita, decat daca se prepara rapid intr-un cuptor incins .

Cand e gata, las-o sa se odihneasca la cald 5-10 minute (ca sucul sa se distribuie uniform si fibrele sa se destinda). Astfel friptura va fi suculenta si frageda.

Ti-a placut articolul? Recomanda-l: