Vitel marmorat cu sos de menta

Distribuie

HealthCulinarVitel marmorat cu sos de menta

NR PORTII, 4 / DURATA , 80 MIN / DIFICULTATE MEDIE

INGREDIENTE:

  • 1 kg pulpa de vitel
  • Ierburi de Provence
  • 2 linguri de unt
  • 3 linguri de ulei
  • Sare
  • Sfoara subtire sau ata de cusut

SOSUL DE MENTA:

  • 200g iaurt
  • 5 linguri de maioneza
  • 1 legatura de patrunjel
  • Menta dupa gust
  • Sare

MOD DE PREPARARE

Se lasa untul la inmuiat si se amesteca cu ierburile de Provence si sare dupa gust! Intinde pulpa pe tocator cat poti de bine si unge-o cu untul cu ierburi.

Ruleaza carnea si fixeaz-o cu sfoara. Aseaza carnea intr-o tava unsa cu ulei si da-o la cuptotul incins , la foc potrivit. Intoarce-o de cateva ori si adauga 3-4 linguri cu apa fierbinte , ca sa nu se prinda.

Cand friptura e gata , scoate-o si las-o sa se raceasca putin! Scoate sfoara treptat, pe masura ce feliezi!

Sosul de menta!

Amesteca iaurtul cu maioneza , toaca marun patrunjelul si menta , pune-le peste iaurt si drege cu sare dupa gust!
Serveste friptura cu salata verde, rosii, cartofi in coaja sau piure si sos de menta!

SFAT: Scoate carnea din frigider cu cel putin o ora inainte sa o gatesti, ca sa ajunga la temperatura camerei.

Friptura va fi mult mai frageda daca se rumeneste la o tempertura potrivita, decat daca se prepara rapid intr-un cuptor incins .

Cand e gata, las-o sa se odihneasca la cald 5-10 minute (ca sucul sa se distribuie uniform si fibrele sa se destinda). Astfel friptura va fi suculenta si frageda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole asemănătoare

Ultimele articole