Pot folosi ulei de ricin pentru creșterea părului?

Distribuie

HealthLifeHacksPot folosi ulei de ricin pentru creșterea părului?

Uleiul de ricin este cel mai frevent utilizat ca laxativ. Dar proprietatile antivirale si antimicrobiene naturale ale uleiului de ricin il fac un tratament popular pentru problemele pielii cunoscute sub denumirea de dermatoza, precum si pentru infectii fungice. Este, de asemenea, utilizat pentru cresterea parului.

Ulei de ricin pentru par mai lung

Unii oameni folosesc ulei de ricin pentru a ajuta parul sa devina mai lung sau pentru a trata caderea parului, cunoscuta si sub numele de alopecie. Este comercializat ca un tratament pentru scalpul uscat si alte afectiuni ale scalpului.

In timp ce foliculul mediu din par creste putin peste un centimetru pe luna, unii sustin anecdotic ca folosirea uleiului de ricin o data pe luna poate stimula cresterea de trei pana la cinci ori rata normala. Cu toate acestea, nu exista dovezi clinice care sa sustina acest lucru.

Daca totusi doriti sa incercati sa faceti o masca de par cu ulei de ricin, iata o metoda sigura, usoara la domiciliu. Veti avea nevoie de urmatoarele consumabile:

  • ulei de ricin
  • un tricou mai vechi
  • manusi de cauciuc
  • perie aplicatoare
  • pieptene
  • casca de dus
  • prosop

Aplicarea pas cu pas a uleiului de ricin pe par

  1. Luati tricoul mai vechi pentru a preveni patarea hainelor.
  2. Pieptanati parul.
  3. Puneti manusile de cauciuc si incepeti sa aplicati uleiul de ricin pe scalp cu ajutorul periei aplicatoare. Maseaza uleiul pe scalp.
  4. Aplicati ulei de ricin pe restul parului, folosind pieptenele pentru a asigura o acoperire uniforma. Nu trebuie sa fie imbibat cu ulei, dar parul tau trebuie sa fie umed.
  5. Odata aplicat, puneti casca de dus, asigurandu-va ca parul este in interiorul acesteia.
  6. Curatati picaturile de ulei scurse cu prosopul.
  7. Mentineti casca de dus cel putin doua ore. Acest lucru ofera uleiului de ricin suficient timp pentru a penetra scalpul, foliculii si firul de par.
  8. Dupa doua ore, spalati parul cu sampon si balsam.

Chiar functioneaza?

Dovezile eficientei uleiului de ricin ca fiind mai mult decat un laxativ sunt anecdotice. Exista multe afirmatii despre uleiul de ricin, inclusiv cele despre care uleiul de ricin topic poate ajuta la prevenirea sau tratarea cancerului de piele. Cu toate acestea, nu exista dovezi care sa sustina acest lucru.

Ati putea folosi ulei de ricin pentru caderea parului, dar ar fi mai bine sa discutati cu un medic inainte de a face acest lucru. Este posibil sa nu recomande uleiul de ricin pentru mai mult decat tratamentul pentru constipatie ocazionala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole asemănătoare

Ultimele articole