Top 5 motive pentru pierderea părului

Distribuie

LifestyleHairStyleTop 5 motive pentru pierderea părului

Căderea părului este o problemă serioasă cu care se confruntă mulți bărbați și femei la un moment dat în viața lor.

Această afecțiune afectează 85 la sută dintre bărbați până la vârsta de 50 de ani și 40 la sută dintre femei până la 40 de ani.

Aceste rezultate sunt reale și nu este de mirare că acești indivizi caută în mod constant opțiuni de tratament.

Căderea părului poate fi extrem de devastatoare și poate afecta chiar încrederea în sine a unei persoane, în funcție de gradul de subțiere a părului.

Pentru unii, s-ar putea să nu se afle vreodata motivul pentru care părul lor le-a căzut.

În acest articol voi discuta primele 5 motive pentru căderea părului.

1.) Alopecia androgentă

Alopecia androgentă este cea mai frecventă formă de cădere a părului între bărbați și femei în prezent.

Aceasta poate fi, de asemenea, denumită chelie de model masculin / feminin. Din păcate, nu a existat o cură permanentă, însă profesioniștii din domeniul medical și oamenii de știință fac în mod constant teste și lucrează pentru a găsi răspunsuri.

S-a spus că alopecia androgentă este cauzată de hormonul DHT, care este produs din testosteron. Când se produce prea mult DHT pe scalp, începe să se lege de foliculii de păr sănătoși și nu le permite să crească și să respire.

În mod esențial, acesta omoară aceste celule, ceea ce la rândul său duce la un folicul de păr mort, care apoi se stinge. Așa se produce căderea părului.

Puteți găsi astăzi șamponul care blochează DHT pe piață pentru a ajuta la combaterea supraproducției acestui hormon.

2.) Lipsa de proteine ​​și nutriție adecvată

La fel ca corpul uman, părul are nevoie de proteine ​​și nutriție corespunzătoare pentru a fi sănătos și puternic.

Având o deficiență în acesta privinta se poate determina deteriorarea și fragilitatea părului. Deoarece părul este format în principal din proteine, este important ca organismul să obțină suficient din acest nutrient pentru a-l menține sănătos și în creștere.

Luați în considerare consumul de alimente bogate în proteine ​​pentru a vă asigura că organismul are suficient pentru a continua creșterea părului.

Multivitaminele sunt de asemenea foarte eficiente. Dacă nu se pot obține cantitățile adecvate de vitamine și minerale nu se menține sănătatea organismului. Acesta este un mod ușor de a vă asigura că obțineți o cantitate suficientă de nutrienți.

3.) Chimioterapia

Unele medicamente chimio sunt mai susceptibile să afecteze părul de pe scalp decât altele. Dar există, de obicei, un fel de cădere de păr rezultat din aceste doze puternice de medicamente.

Aceste medicamente sunt concepute pentru a ataca celulele în creștere rapidă din organism pentru a ucide celulele canceroase.

De multe ori acestea includ celulele foliculului pilos de pe cap. Pe partea strălucitoare, această cădere a părului ar trebui să fie temporară și creșterea nouă a părului trebuie să apară în lunile următoare.

4.) Căldură și substanțe chimice

În special pentru femei, atât căldura, cât și substanțele chimice sunt evenimente comune cu rutinele părului. Indiferent dacă vă colorați părul sau utilizați un fier ondulat, acestea sunt ambele proceduri relevante care ar putea duce la pierderea părului.

Folosind căldură pe păr, umiditatea naturală de pe șuvițe, determinându-le să devină fragile și să se desprindă.

Încercați să reduceți utilizarea uscătoarelor de păr, fierul de călcat și îndreptarea pentru a oferi părului o șansă de supraviețuire. De asemenea, puteți încerca să eliminați numărul călătoriilor pe care le faceți în salon în timpul anului pentru a pune substanțele chimice dăunătoare și înălbitor pentru a obține o nouă culoare distractivă.

Crede-mă, părul tău îți va mulțumi că ai făcut asta și te va răsplăti cu strălucirea și frumusețea sa.

5.) Hipotiroidism

Deși este mai frecvent ca femeile să se confrunte cu hipotiroidism, nu este necunoscut pentru bărbați.

Acest lucru apare atunci când tiroida, o glandă în gât, nu produce suficienți hormoni pentru a susține funcțiile corpului.

Această stare de hipotiroidism poate provoca căderea părului dacă nu este tratată. Atunci când producția de hormoni este perturbată, modifică dezvoltarea părului la rădăcină și poate provoca căderea acestuia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole asemănătoare

Ultimele articole