Ten curat si luminos cu 5 remedii naturale

Distribuie

LifestyleHomeMadeTen curat si luminos cu 5 remedii naturale

Fie ca suntem mai tineri sau mai in varsta cei mai multi dintre noi ne confruntam cu diverse probleme ale tenului. De la acnee, cosuri, puncte negre , riduri, pete sau piele lasata. Toate astea ne afecteaza in viata de zi cu zi intr-un fel sau altul!

Putem apela la diverse produse cosmetice sau saloane de specialitate. Dar de multe ori nu ne permite portofelul sau timpul.

In confortul casei si cand dorim noi putem incerca o multime de masti sau remedii naturale. Pe langa faptul ca nu au efecte adverse de cele mai multe ori sunt mai efeciente. Mult mai eficiente decat multe dintre produsele comercializate pe piata.

Pe langa toate acestea este indicat sa avem si un stil de viata sanatos. Sa facem miscare in fiecare zi, sa incercam sa mancam cat mai sanatos. Sa ne odihnim corespunzator si sa evitam stresul!

Remedii pentru un ten curat si luminos

Masca de fata

Iata cateva remedii care ne pot ajuta sa avem un ten mai frumos si mai luminos!

Ulei de Cocos si Bicarbonat de Sodiu

Bicarbonat si ulei de cocos

Stim deja ca uleiul de cocos este foate hidratant si totodata un puternic antioxidant.

Bicarbonatul de sodiu este un ingredient versatil care poate fi intrebuintat cu succes in diferite moduri. Il putem folosi in pregatirea diverselor preparate culinare, la curatenie ca si inlocuitor al proselor toxice dar si realizare de masti naturale .

Folosind cele doua produse combinate, obtii un polish natural si in acelasi timp foarte hidratant.

Va ajuta sa scapati de riduri ,de urme de acnee, celule moarte si roseata, curatand porii si oferind in acelasi timp hidratare intensa!

Ai nevoie de 2 lingurite de ulei de cocos si 1 lingurita de bicarbonat de sodiu. Se amesteca bine pana se obtine o pasta.

Aceasta pasta se aplica pe fata si se intinde usor cu miscari circulare.  Se lasa pe fata 5 minute dupa care se clateste cu apa calduta.

Dupa clatire nu mai este nevoie de hidratare cu alte creme deoarece uleiul de cocos va hidrata perfect tenul dumneavoasta.

Bicarbonat de Sodiu si Apa Minerala

O problema cu care ne confruntam multi dintre noi sunt „pungile de sub ochi”.

Acele umflaturi inestetice cu care ne trezim dimineata sub ochi si care de cele mai multe ori nu le putem ascunde nici chiar cu cel mai bun machiaj.

Ai nevoie de 1 lingurita de bicarbonat de sodiu si de un pahar cu apa minerala sau ceai de musetel si 2 dischete demachiante. 

Se amesteca bine, se inmoaie dischetele in amestec si se pozitioneaza sub ochi. Se lasa intre 10 si 15 minute sa actioneze.

Se clateste cu apa calduta si apoi se aplica ceva hidratant de preferat cat mai natural.

Acest procedeu daca se repata de cateva ori pe saptamana va poate ajuta sa scapati de umflaturile inestetice de sub ochi.

Bicarbonat de Sodiu si Miere de Albine

In aceasta combinatie obtineti o masca purificatoare care va ajuta sa inlaturati excesul de celule moarte asigurand o curatare in profunzime a pielii.

Mierea are proprietati antibacteriene si abunda in antioxidanti naturali ajutand astfel la incetinirea procesului de imbatranire.

Deoarece actioneaza bland asupra tenului se poate folosi cu succes chiar si de acele persoane cu tenul sensibil.

Ai nevoie de 4 linguri de bicarbonat de sodiu1 lingura de miere1-2 lingurite de apa.

Intr-un bol de sticla sau ceramica se amesteca bicarbonatul de sodiu cu mierea. Apa se adauga treptat pana si se amesteca pana se obtine o pasta destul de groasa.

Pasta obtinuta se aplica pe fata evitand zona ochilor , si se lasa sa actioneze timp de 10-15 minute. Imbibati un prosop in apa calduta si cu miscari circulare indepartati masca de pe fata.

Clatiti cu apa calduta si uscati pielea prin tamponare.

Folositi aceasta masca odata sau de doua ori pe saptamana, rezultatele sunt cu adevarat uimitoare!

Miere de Albine si Lamaie

Aceasta combinatie te va ajuta sa scapi de o problema enervanta! Punctele negre! Inestetice si nedorite de nimeni, punctele negre pot provoca leziuni ale pielii daca nu le indepartam corect!

Pe o felie de lamaie punem miere si frecam zona tinta! Putem lasa cam 5 minute amestecul de miere si lamaie pe fata! Apoi clatim cu apa calduta sau ceai de musetel si uscam pielea prin tamponare!

Rezultatele se vad de la prima aplicare, pielea ramane mai curata si mai fina.  Lamaia ajuta la reglarea sebumului are proprietati antibacteriene si antifungice.

Aceasta masca este indicata a fi folosita odata pe saptamana, folosirea in exces a lamaii poate usca pielea prea tare.

Banana, Miere de Albine si Lamaie

Deja stim cu totii de beneficiile pe care le au bananele. Sunt bogate in vitamine precum vitamina A, vitamina C, vitamina E si vitamina B6 dar si in minerale ca potasiu, magneziu si cupru fiind totodata si un puternic antioxidant.

Bananele sunt un adjuvant de nadejde in lupta impotriva acneei. Folosita singura sau in alte combinatii afera tenului dumneavoastra numeroase beneficii.

Combinata cu miere si lamaie obtineti o masca foarte hidratanta, care ajuta la indeparatrea petelor maronii oferind luminozitate pielii si in acelasi timp combate acneea.

Intr-un bol de sticla sfarmam o banana peste care adaugam o lingurita de miere si zeama de la o lamaie. Ingredientele se amesteca bine pana obtinem o pasta.

Aceasta se aplica pe fata si se lasa cam 15 minute. Se clateste cu apa calduta si se usuca pielea prin tamponare.

Merita sa incercam aceste remedii, sunt simplu de realizat si de aplicat, le putem face acasa si nu exista riscul de iritatii sau intoxicatii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole asemănătoare

Ultimele articole