Supozitorul cu glicerina pentru constipatia bebelusilor

Distribuie

InspirationMother 2BeSupozitorul cu glicerina pentru constipatia bebelusilor

Pe masura ce invata cum functioneaza tranzitul intestinal, multi dintre bebelusi se incrunta si isi ridica genunchii la piept in incercarea de a elimina scaun. Acesta este momentul cand cei mici ar aprecia putin ajutor din partea parintilor, acesta constand intr-un supozitor cu glicerina.

Pro sau contra!?

Disponibil fara prescriptie medicala la orice farmacie, supozitorul cu glicerina (se va folosi doar jumatate de supozitor pentru a evita ranirea peretelui anal) se introduce cat de adanc se poate si apoi se apropie fesele copilului cateva minute pentru a ajuta la dizolvarea glicerinei. Aceste supozitoare sunt foarte eficiente in lubrifierea rectului, mai ales atunci cand bebelusul acuza fisuri anale sau sangerari. Solutia supozitorului cu glicerina poate fi folosita fara acordul medicului doar de cate ori, pe parcursul unei perioade scurte de timp.

Bineinteles ca exista si efecte secundare rezultate in urma utilizarii supozitorului cu glicerina pentru stimularea scaunului, iar acestea includ:

  • iritarea peretelui rectal
  • crampe si dureri abdominale
  • inflamarea peretelui rectal, insa dispare de la sine in scurt timp de la insertie
  • diareea
  • senzatie de arsura si iritare la insertie
  • probleme de ordin respirator si dermatologic ca reactie alergica a organismului la glicerina
Bebe frumos vine si cu greutati!

Dependenta de supoziorul cu glicerina trebuie evaluata de un medic. Un bebelus care are scaun doar dupa insertia unui supozitor trebuie de urgenta consultat de pediatru, mai ales ca pe termen lung, corpul respinge excesul de glicerina, aparand diareea, care reprezinta o problema serioasa in cazul sugarilor din cauza posibilitatii aparitiei deshidratarii.

Stimularea sfincteriana (ex: cu termometrul introdus in anus) poate si ea sa fie daunatoare, determinand lezarea si afectarea plexurilor nervoase de la acest nivel si contractia normala a sfincterului anal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole asemănătoare

Ultimele articole