Inspiratie

Stii de ce aceste pixuri au gaura in capac?

pix

Toată lumea este familiarizata cu aceste pixuri. Dar, foarte puțini oameni s-au intrebat de ce capacul de pe ele au acea gaura in varf.

pix

In anul 1991, compania BIC a prezentat lumii cu o nouă soluție de design pentru stilourile sale, care au rămas complet neobservat de majoritatea oamenilor: aveau acum o mică gaură în partea de sus a capacului.
Mulți oameni nu acordă nici o atenție aceastei inovații. Cu toate acestea, în același timp, decizia de a adopta acest design a salvat viețile unui număr mare de copii. Mai mult de peste o sută, pentru a fi precis. Precum și un număr ușor mai mic de adulți, in fiecare an.

Copii mici au obiceiul de a baga in gura tot felul de obiecte care cad în mâinile lor, mai ales cele mici. Adulții, pe de altă parte, au tendinta de a mesteca capacul unui stilou, atunci când acestia sunt concentrati intens, sau atunci când sunt nervosi. Un capac de stilou se poate bloca foarte ușor în traheea unei persoane, făcând-o să se înece.

În astfel de situații, acea mică gaură în capac ajută persoana sa obțina suficient oxigen în timp ce ambulanta este pe drum.
Decizia BIC de a adopta soluția de proiectare a fost susținută de toți ceilalți producători mari de stilouri, în timp ce Instituția de Standardizare Britanica a produs o modificare în recomandările sale existente pentru producerea și utilizarea acestui element special lui.

Sigur o să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *